planer för dagen

det hängde på håret att jag skulle behöva jobba idag med. tack och lov behövdes inte det! det känns som att jag har en del annat att stå i...

klockan 10 ska jag träna body pump, efter det lunchfika på stan med träningsgänget, hem och försöka packa ihop det sista. 17.30 kommer syster med sambo för att äta middag. kanskekanskekanske blir det ett besök på nöjeslokal ikväll men det är inte bestämt ännu.

jag antar att det bara är att sätta igång?


nedräkning

just nu är det mycket påtagligt att jag ska flytta. jag träffar människor för sista gången på obestämd tid, säger hejdå alldeles för ofta. jag gillar inte att säga hejdå, jag tycker att avsked suger och uppträder därför iskallt och låtsas som ingenting.

efter att ha jobbat ett 23-timmarspass åt jag middag med fd sambon och sade hejdå till honom. det känns bra att vi inte är ihop längre och jag har inte ångrat mig en enda sekund. även fast jag vet att han egentligen skulle ha velat att vi fortsatte tillsammans. känns bra att ha det konstaterat.

nu ska jag lägga mig på rygg och äta fruktsallad och glass. trevlig fredag (what's left of it)!

matbäbis

var på stan och åt hejdå-lunch med en vän. nu har jag en matbäbis i magen. magen är stor och rund men jag är helt säker på att det bara är mat! :-)

jag hann en snabbrunda på stan efteråt. inne på twilfit ringde telefonen: "hej, kan du jobba ikväll och i natt?" - jajamen, klart att jag kan. svischade hem på cykeln och nu ska jag plocka ihop lite pinaler och snart knalla iväg. 

note to self: avboka danceaerobic!!! 

dagens fötter

image143

bra start

efter en prommis, lite snöskottning och grötfrukost ska jag plumsa ner i ett varmt bubbelbad!
och det ska bli sååå skööönt!

image142

skrattar bäst som skrattar sist

idag har jag tränat PSI, power strike impact. en skojig träningsform enligt mig men jag blev påmind om varför jag inte brukar gå på box och andra såna pass där man ska para ihop sig med nån... eftersom jag alltid tränar själv så hamnar jag antingen med nån späd liten 15-åring eller nån jättebamsing till karl. hur det går kan ni säkert lista ut själva... hursomhelst så skulle jag slå mot en stor och... hmmm... tjock... man idag. han började med att säga att han skulle ta det lugnt så jag inte skulle få ont i handlederna. jojo, jag undrar vem som har ont i hela kroppen jag? är det typiskt manligt att gå ut stenhårt fast man vet att passet räcker i 60 minuter?

när jag passerade honom på vgen ut från gymmet så sa han iaf: "du ser ju helt oberörd ut!" och, ja, jag kände mig faktiskt inte det minsta trött eller slutkörd! trevligt när man upptäcker att man är i bättre form än man kanske räknat med!

bergdorf blondiner

bergdorf blondiner av plum sykes är inte en bok som imponerar på mig. ljummen story och trötta karaktärer. jag tror dock att den skulle göra sig bra som film! ska du läsa en "tjejbok" så greppa nåt av lesley lokko eller denise rudberg istället!  

denise rudberg kommer förresten ut med en ny bok i sommar, åse.



glädjebud!

min allra käraste syster ska även hon flyga till stockholm på måndag, med samma flight som jag. detta innebär att jag kan utöka min packning med 100 %!!! hon kan flyga ner en extra resväska (20 kg) åt mig som jag sedan släpar med till borlängetåget. yey!

image139 

(bilden är ju ett av hans arnolds mästerverk)


toppluvefarbrorn

jag går morgonpromenad vid ungefär samma tid varje dag (utom lördagar och om jag börjar jobba tidigt). jag går samma runda varje gång. detta resulterar i att jag möter samma människor på ungefär samma ställen varje dag. några är på väg till jobbet andra är ute med hunden eller, som jag, bara promenerar. där jag bodde förut gick jag en annan sväng och mötte varje morgon en äldre dam i beige täckkappa, kapptanten. denna dam brukar även min mamma möta när hon går till jobbet. ibland syns hon inte till på några dagar och då kan jag känna mig lite orolig, men hittintills har hon alltid dykt upp igen!

de senaste veckorna har jag och en liten farbror med toppluva och is i mustaschen börjat bekanta oss med varandra. i börja sa vi bara godmorgon, men nu har vi komit så långt att vi stannar till och byter några ord. ganska fascinerande. och kul att få språka med okända människor här i sverige och före klockan 8 på morgonen! igår berättade jag för honom att jag ska flytta så han inte behöver fundera på vart jag tar vägen. 

så min uppmaning är att du börjar heja på han/hon som alltid väntar på bussen samtidigt eller dom du möter när du cyklar till jobbet! det gör dagen mycket trevligare!

hej alla morgonbloggare! hoppas ni får en förträfflig onsdag!

vafalls?

hur kan besökssiffrorna på bloggen skjuta i höjden och flerdubblas bara sådär, pangbom?

den här gången har jag ju inte ens visat hur man skalar en frukt :-)

har ni tråkiga påsklov där ute? eller dåligt väder kanske?

anyhow så är ni hjärtinnerligt välkomna hit till mig!

men-o-herreminje

jag har ju helt glömt bort att visa det bästa av allt, det som förtjänar ett helt eget inlägg!

när jag tömde kupan på saker förra veckan köpte jag ju en till grej. tadaa!

image136 

den är sydd i mjukaste, goaste gråsvarta skinn och är påsig och mjuk som en nussekudde! vi kommer att ha mycket trevligt tillsammans, i'm sure. 30 kronor är ju som hittat!

jag har bestämt mig

det här med fjärilsmannen har ockuperat min hjärna rätt länge nu. och igår bestämde jag mig för att nu får det banne mig vara nog! härmed avskriver jag hans existens i mitt liv. det går inte att jag hakar upp mig såhär på en person efter att ha träffat honom en gång (visserligen varade "gången" i typ 13 timmar och jag skulle handlöst svara ja om han friade, men ändå...).

OM jag inte var så förbaskat mesig och OM jag inte avskydde att prata i telefon så skulle jag ringa och säga nåt i den här stilen:

- "hej fjärilsmannen, stör jag? jag ska fatta mig kort. jag fixar inte att vänta på att du kanske kommer att höra av dig och jag klarar inte av att konkurrera med nån annan tjej som du typ är ihop med så jag släpper det här nu. jag önskar jag kunde säga att jag hoppas ni blir lyckliga ihop och får många barn och blablabla men det kan jag inte. det enda jag önskar är att du ska bli lycklig, henne skiter jag i. det var allt. tack och hej"

nu får det räcka med att jag tänker allt det här och hoppas att han vågar höra av sig till mig om saker och ting förändras...

hejdå macken

nu ska jag klä på mig och traska iväg till bibblan. det känns konstigt att vissa saker gör jag för sista gången (på väldigt lång tid framöver iaf). som att gå till bibblan. jag tvivlar på att jag kommer att gå dit mer den här veckan.

kanske måste jag göra en hejdå-lista över saker att göra och platser att besöka innan jag flyttar...

kallt och varmt

det är ju helt fantastiskt att termometern visar -20 och man får rimfrost i hela ansiktet när man går ut SAMTDIGT som man känner hur solen verkligen värmer med sina strålar!

det är en makalös värld!

önsketänkande

jag tänker att när jag har flyttat söderut så blir det sååå mycket enklare och billigare att resa utomlands. och det faktum att jag kommer att få lön (varje månad!) underlättar ju också.

när man bor i tex västerbotten så är det inget ovanligt att det är dyrare att ta sig till arlanda än vad en sistaminuten från arlanda kostar. plus att man ofta måste övernatta och det är inte gratis heller.

så jag hoppas att jag i framtiden kan rapportera från mina resor till rom, egypten, grekland, asien, alperna mm! :-)

image135

altansovning

inget bygger upp lunchaptiten så bra som en tupplur ute på altanen. det enda som hörs där ute är takdropp och fågelkvitter! och när man kommer in är man blind as a bat för solen är så stark, så stark. mina första fräknar har anlänt, hej på er!

efter lunch ska jag promenera iväg in till stan en stund. det går bra att bo hemma med föräldrar när föräldrar jobbar eller när barnet jobbar. när både föräldrar och barn är lediga är det inte så gemytligt längre...

frågan är om jag ska äta den kvarblivna pizzahalvan till lunch eller om jag ska skapa något lite mindre svulligt och kanske, typ, nyttigt???

soligt och kallt

superhärligt väder! jag gillar vinter!

dagen kommer dock att spenderas inomhus eftersom jag måste fundera över min packning... prio 1 är resväskan jag sa ta med mig när jag åker, prio 2 är 5-6 flyttkartonger som ska åka bil ner någon vecka senare. HUR ska jag veta vad jag vill ha i dessa 5-6 kartonger?

rymmer jag både dom bruna och dom svarta stövlarna?
hur många t-shirtar behöver jag?
vilka sneakers måste jag välja bort?
hur många väskor ryms det?
ska jag ta perkolatorn i handbagaget?

ja, det är så många frågor jag måste klura på. jag vet ju inte ens vad jag ska räkna med för väder? roligt men jobbigt...

hmmm...

jodå. jag lever. lite mycket som snurrar runt i huvudet nu bara. mycket handlar om hur jag ska få med mig allt jag rimligen behöver för att leva en vecka eller två - i en resväska som inte väger mer än 20 kilo. jag måste ju för det första ha med mig täcke och kudde, det tar ju upp lite plats. this is the deal: jag flyttar den 31:a och vet inte exakt vilken dag jag kommer in i nya lägenheten och inte heller vet jag exakt vad som finns i den (jag ska hyra möblerat). sååå, förutom skor och kläder för diverse aktiviteter och väder så behöver jag få med mig ett mini-hem i min resväska. måste nog skriva en lista. tur att jag inte börjar jobba förrän klockan 12!

ey! det är tydligen påsk nu! jojo, man tackar.

bitterfittan

igår passade det bra att läsa en lite tjurig bok, lämpligt nog hade jag lånat hem den här:

image134

bitterfittan av maria sveland

till att börja med så är ju omslaget helt underbart! (det syns inte på bilden men blomman i hörnet består av skrivna ord, ord som man knske inte direkt förknippar med bilden) boken är som en enda stor fundering över varför livet blir som det blir. hade jag försökt läsa boken en annan dag så hade jag kanske inte gillat den alls eftersom den är väldigt rakt på och känns ärligt skriven. en ärlighet som nog kan bli lite jobbig. och om man lever i ett förhållande kan man nog bli lite missmodig och undra om man verkligen är så lycklig och jämställd som man känner sig... men den är VIKTIG! läsläsläs!!!

bäkk ån träkk

nu är jag snäll igen!

gårdagen ägnades åt att läsa böcker och ligga stilla. kanske det mest lämpliga när det är lååångfredag och man inte är sprudlande glad?

idag ska jag, tack och lov, jobba. jag jobbar hela dagen, 9-21. jag ska jobba imorgon också och det känns tiptop! :-)

gone to grumpyville

och jag kommer ut när jag har blivit snäll igen.

in my dreams

image133
den här helt underbara kjolen provade jag på lindex idag men självklart fanns den inte i nog liten storlek. och dessutom slut i webshopen. nåväl, vad är en bal på slottet... det var väl helt enkelt inte meningen.

fy och usch

vissa dagar tar då aldrig slut. jag blir så arg på mig själv när jag tappar gnistan på det här sättet. fy f*n. bläää. nu far jag på spinning.

lifvet

är det tillåtet att känna sig nere och deppig fastän världen är så vacker att det gör ont?

image132

och fastän jag har tak över huvudet, mat på bordet och kläder på kroppen?

-15,3

vad hände? tur för mig att jag sneglade till mot termometern innan jag gick ut i morse! de senaste veckorna har det nog inte varit kallare än -5 och så nu, helt put of the blue, -15. jag upphör aldrig att förvånas över vädret. men solen skiner så man får ont i ögonen och det ser ut som att någon har sprayat träden med glitterspray, jag är nöjd!

just a little lovin'

idag kommer fjärilsmannen hem igen. han sa att han skulle slå en signal. hoppas att han har nåt bra att säga annars behöver han inte ringa. hoppas att han fattar det.

även om det inte blir nåt mer mellan oss så har jag iaf vunnit en sak på det hela. min tro på kärlek vid första ögonkastet har återupplivats. just därför vore det ju synd om det inte blev nåt mer, men men...

ingen kommentar

idag har jag inget vettigt att säga. jag syr lite på mina 2:nd handkjolar, kollar daytime television, har varit och tränat samt bokat resan till min nya hemort. shit, vad skumt det känns att bara boka enkelresa. jag ska inte åka hem. jag ska stanna i borlänge. bor länge.

nu ska jag avnjuta en kopp ljuvligt kaffe och se vad oprah pratar om idag!

hej kompis!

idag mötte jag en glad boxer på min promenad. han ville leka men matte hade bråttom.

image131 

(bilden hittade google hos www.fotoakuten.se)

fram med saxen

det är väl ingenting att vänta på? jag sätter saxen i kjolarna nu på en gång :-)

på stan

det gick både bra och dåligt för mig på stan idag. bra gick det att fixa pappas ärenden. dåligt gick det att inte köpa saker till mig själv... men jag hävdar att det är ren och skär välgörenhet! på mitt favvoställe, kupan, har dom med jämna mellanrum dagar då man får fylla en kasse med kläder, gardiner och böcker för 50 kronor. alltid hittar man ju nåt. dagens skörd var inte alls dålig. i min kasse låg gardiner (en vit och 4 vita med ljust gråbeigea blommor) och följande:

image129 
två kjolar som ska amputeras likt söndagskjolen. den blåvita är inte prickig- det är småsmå stjärnor!

och:

image130 

en helt vanlig, oanvänd gina tricot t-shirt med söta pippifåglar på magen (jag har en hang up på fågelmotiv just nu!), en rutig skjorta med tiltalande broderier både fram och bak (jag känner mig obekväm i skjorta och gillar inte blått så värst mycket, men väl blombroderier) och ett hippieaktigt läderskärp.

jag köpte en grej till men den förtjänar ett helt eget inlägg... :-)

extreme kjol makeover (extrem kanske är att ta i)

före:

image127 
doctor quinn's bästa söndagskjol som nådde mig till gråzonen under knäna... kostade 10 rediga kronor hos kupan och har ett mer framträdande rutmönster lajv!

efter:
image128
betydligt angenämare längd som bör framgå trots ultrasuddigt foto. (notera gärna AJAX-flaskan på byrån bakom, dagen till ära har jag putsat spegeln.)

dagens fötter

image126 

parkerade i vad som blir min sysselsättning efter lunchen. snö.

1, 2, testing, testing

jo, nu verkar det funka precis som det ska här på blogg.se. igår kväll gjorde det INTE det.

igår spenderade jag hela dagen hemma. idag ska jag bege mig till stadens centrala delar. jag ska göra några ärenden föfr min fars räkning och jag ska försöka att inte handla nåt till mig idag. men det är ju så svårt när butikerna svämmar över av fina vårkläder. mina kjolproblem har jag dock en liten lösning på. den kommer att presenteras senare under dagen...

klipp

min kära mamma kom hem och hade varit hos frissan idag. hon såg ut som stina i vi på saltkråkan. när jag sa det blev hon nöjd och menade på att då såg hon alltså ung ut. alltid kan man glädja någon! och hon ser faktiskt ung ut. hoppas jag har ärvt dom anlagen.

vill ha!!!

JAG VILL HA EN KJOL!!! det finns inga kjolar som är nog snygga och lagoma. om dom är i snygg modell så är färgerna fel. är dom snygga i både modell och färg så är dom för stora. jag blir tokig! måste jag sy en kjol själv? det kanske är så?

ps. jag är kräsen.


this life

image125

när jag gick i gymnasiet brukade vi träffas hemma hos någon i gänget och se på den här underbara tv-serien. det gjordes bara 2 säsonger och jag minns att jag tyckte det var supertrist att inte få veta vad som hände sen.

döm om min förvåning när svt visade filmen this life +10 i helgen! en film om samma karaktärer 10 år senare. eftersom jag jobbade så fick den gamla vhs:en jobba lite och nu har jag sett filmen. kanske ingen cineastisk höjdare men det var ju som att träffa gamla kompisar! great!

den karaktär som jag gllar mest är miles (han som sitter längst bak med armarna i kors). han strular alltid till allting och vet inte alls vad han egentligen vill, han väcker mina djupaste sympatier! :-) i filmen tar han ett häftigt beslut som jag beundrar! 'nuff said about that.

kanske detta är en idé för aaron spelling, beverly hills 90 210 +10...

tom agenda

jag är hemma, ledig och helt göralös. kanske måste jag kika på en film bara för att ha nåt att sysselsätta mig med.
ganska skönt men jag är liiite rastlös och känner att jag borde göra nåt vettigt. det kanske tar sig under dagen.

god morgon världen!

idag har jag börjat med att betrakta min omgivning genom snötyngda ögonfransar. min värld verkar vara vänlig idag. inte mindre än två personer uppmanade mig att gå försiktigt för att det är så halkigt, det visste jag ju iofs redan eftersom jag redan gått flera kilometer men omtanken värmer ändå! vad oberäkneligt vädret är! igår funderade jag på att kanske ta fram joggingskorna i veckan om det fortsatte töa och idag singlar det stora flingor och lägger sig som ett vilseledande lager över den glashala isen...

under min uppvakningspromenad insåg jag också att jag gillar charlotte perellis vinnande schlagerlåt. jo, jag gör det. faktiskt. jag gillar "tusen och en natt" också, men det kan vara för att den spelades mycket på alla studentfester 1999... ;-)

tips från coachen

med ett par, tre bitar prinsesstårta i magen så har man både energi och motivation till att träna hårt .
testa det nån gång! ;-)

image124

framflyttad träff

inte blev det nån lunchdejt igår inte. den är framflyttad till i veckan eftersom fjärilsmannen var tvungen hjälpa en kompis med en grej. jag tror inte att han hittar på men tänker att om han verkligenverkligenverkligen hade velat träffas så hade han löst det. oh well. då har jag ju nt att se fram emot i veckan! :-)

god morgon!

jag har pirr i magen. bra pirr i magen. nu ska jag bara försöka hitta nåt att klä på mig, nåt som passar för både lunchdate och jobb. inte det enklaste...

hoppas DU får en bra (och ledig) dag!

goodiebag

 

man behöver inte gå på fancy bloggmingel för att få sig en goodiebag. jag fick minsann en på mitt lokala apotek! jag är mycket glad och tacksam för resetandborsten eftersom jag senast förra veckan funderade på att köpa en! hurra!

image123 

innehållandes tuggummi, resetandborste och tandtrådsmojänger.

förälskelsefjärilarna

jomensåatt. en del frågeteckan har rätats ut och en del utropstecken har kroknat om man så säger. här funderade jag friskt på vad det var som felades, för jag hade helt själv räknat ut att det var något som inte stod riktigt rätt till. igår när jag pratade med fjärilsmannen himself så berättade han, helt självmant, att det fanns en till donna med i bilden. en som han träffat, jag citerar: av och till sen jul ungefär. jahapp. så det är så det är. här får han ju pluspoäng för att han är ärlig men händer det en gång så kan det hända igen. det är mycket som hänger i luften och jag skulle nog behöva lite samtalsterapi kring det här... men vi ska iaf träffas och äta en tidig lunch imorgon innan jag börjar jobba (jag har ett nuförstörvihelahelgen-pass framför mig, lördag kl.12- söndag kl.12). vem vet vad som kan hända?

det läbbiga är att jag tror jag skulle kunna lämna walkover bara för att förenkla livet för den här mannen! och det är scary för jag brukar satsa hårt och vara ego när det är nåt jag vill ha. jag har blivit en vekling! for the sake of love.

jaja, den som lever får se vad som händer. om inte annat så blir det då trevligt med lite lunch!

godaste mellanmålet

har precis smaskat i mig ett mellanmål medan jag kollade på törnfåglarna. just nu är jag heltoig i äppelmackor. det ska vara ett mörkt bröd med mycket hela korn, färskost (typ philadelphia), tunna äppelskivor (helst pink lady) och lite kanel på toppen. hur gott som helst! till detta äts/dricks det med fördel en smoothie av naturell yoghurt, svarta vinbär, hallon och lite sirap.

vad har du på din favvomacka?

image120

tomatvas

image119 

jag köpte en tulpanvas till mamma när hon fyllde år. trodde jag. hon tyckte visst att det var en tomatvas. jag säger som joey tribbiani: "ey, what do you know"

trevlig stadstur

inga nya jeans men väl två par träningsbyxor! äntligen. under vintern har jag haft två par träningsbyxor att variera mellan och när man tränar nästan varje dag så känns det lite fattigt! och idag hittade jag två bra kandidater på hm, vilket var extra lämpligt eftersom det är medlemsveckor med 10 % rabatt samt att jag hade en värdecheck på 50:-. kalaset landade på blygsamma 350-nånting.

image116

från indiska slank det med ett litet svart fodral som jag tyckte såg användbart ut!


ledig fredag

idag kommer att bli en skön ledig dag. jag har egentligen inga planer alls (förutom afro power dance)! jag tror att jag ska ta en sväng in till stan. jag har några ärenden + att jag är sugen på att kolla efter en kjol av något slag. tyvärr satte ju förra fredagens firande rätt djupa spår i plånboken och detta i kombination med att jag inte behöver fler prylar/plagg att flytta med gör att jag ska försöka avhålla mig från att handla. menmen... jag har fortfarande bara ett par jeans som är lagoma. alla andra hänger nere på höfterna efter vinterns underbara träningsflow! hoppas det håller i sig efter flytten... oj, svammelvarning här, sorry.


iiiiii!!!

han har ringt! han som ger mig fjärilar i magen. och jag som hatar att prata i telefon. jaja, det är bara att bita i det sötsura äpplet. i'll keep you posted.

fjärilsmannen

jag borde gå en dejtingkurs. eller är män alltid mystiska och oförståeliga?

om man, rent hypotetiskt alltså ;-), träffar en mansperson (som man blir väldigt... hrmmm... förtjust i) som är snygg, trevlig och som man har mycket gemensamt med och manspersonen uttrycker motsvarande känslor. är det då helt orimligt att tro att manspersonen skulle vilja träffas igen? kan man misstolka en person så kapitalt att det är så att manspersonen inte alls tycker som han säger?

eller är det bara för att jag berättade att jag ska flytta? jag blir snart rynkig av allt tänkande. behöver träna. NU. kombipass om en timme. tack.

bra dag på jobbet

idag har det varit en riktigt bra arbetsdag. för mig innebär en bra dag på jobbet bla detta: 

- inte för mycket att göra och absolut inte för lite!
- tillräckligt med tid för att slippa stressa på dom jag jobbar med
- "riktig" kontakt med dom jag jobbar med, inte bara medicinutdelning och artighetsfraser utan personliga samtal med substans
- tid att äta lunch i lugn och ro
- tillräcklig bemanning och gärna kollegor som jag trivs och kan skratta med

idag fick jag allt detta!
extra glad är jag över att jag fick ett (oväntat) förtroende från en rätt skeptisk person! sånt gör mig glad och säker på att jag valt rätt yrke.

bra bio

vilken bra film! helt underbart jättemysig! ja, jag gillar romantiska komedier och jag står för det. vi såg alltså ps. i love you.

jeffrey dean morgan! vilken man! jag är såld. japp, honom ska jag drömma om i natt. sov gott!

image115

snurrig i planeten...

i detta nu sitter jag och smuttar på dagens första kaffe!!! väääldigt sent för att vara jag. är jag hemma så vill jag ha kaffe mellan 9 och 10 på morgonen. jobbar jag så vill jag ha det så fort jag kommer på jobbet! och vad hände idag då? tja, jag vet inte. kom på min miss när jag klev in på gymmet och såg kaffeautomaten...

nåväl. när dagens första kaffekopp intas klockan 14 är det så gott att jag får tårar i ögonen! 

oj

vad många som var nyfikna på hur jag skalar apelsiner! kulkul. hoppas ni kikar in igen! då kanske jag skalar nån annan frukt. eller inte.

f*****g j***a skitväder

gaaah! jag blir galen! jag hatar när vädret är så här! det enda jag vill är att kunna ta mig fram utan att bli förbannad hela j***a tiden. på min morgonpromenad idag har jag gått igenom alla olika sorters snö, is och slask. från sjöar med smältvatten till djupa slaskfyllda hjulspår och blank, hal is. jag blir sjukligt arg. f*n.

puls igen

idag blev det pulscykling, 70-90 % av maxpuls. självklart glömde jag kolla på mitt förra inlägg om pulsträning så jag var fortfarande lite lost när jag skulle kalibrera klockan och bestämma födelseår. men jag chansade, igen, och den här gången tror jag att jag hamnade riktigt bra till! jag drog av 9 (!) år och då kom jag just så pass upp på 90 % av maxpuls. men nästa gång ska jag testa att bara dra av 8 år. hoppas jag kommer ihåg att kolla det här inlägget  då!

note to self: jag har nästan puls som en 18 åring.


konsten att slakta en apelsin

hos sara hänfördes jag över apelsinskalandets ädla konst.

nej! man kan inte bara riva och slita i skalet och förstöra både naglar och atopiska små fingrar! jag kliar mig tokig om jag har skalat en citrusfrukt (åsså gillar jag inte gula naglar). nedan följer alltså en steg för steg-beskrivning av ännu ett sätt att komma åt vitaminerna.

 steg 1: klyv apelsinen

 steg 2: skär av "ändarna"

 steg 3: bort med det dumma skalet och allt det vita

 steg 4: skär runt mittenpluppen och gör lämpliga bitar

 steg 5: lägg bitarna i en skål eller ät direkt från skärbrädan om det är bråttibråtti! :-)

hur skalar du din apelsin?

(jag har lite svårt att förlika mig med att det verkligen är jag som skrivit/fotat detta inlägg... ) 

inga mossiga föräldrar

tog hand om tvätten här hemma hos familjen och insåg att mina föräldrar är trendigare än vad jag har haft klart för mig. eller vad sägs om en pappa som har skjortor från tiger och en mamma med acne (tube) jeans. konstigt nog så ser det ut som helt vanliga "mamma- och pappakläder", inte som 50+:are som försöker vara hippa!

jag är stolt över dom.

dagens fötter

image105 

när det ser ut såhär måste fötterna se ut så här:

image106 

(särskilt om man tidigare har varit ute och gått i sina vanliga kängor så dom redan är genomblöta... )

filer och filmer

på ekonyheterna i morse pratade dom om någon protestlista mot fildelning. listan har skrivits under av biografägare i sverige som anser att den illegala fildelningen gör att folk inte går på bio. jag vet inte det jag. tycker det låter lite långsökt. hade det varit filmuthyrare som upprättade en protestlista så hade det verkat rimligt. men jag vet då att i min lilla värld är inte en nedladdad film samma sak som att gå på bio! lix.

tiden räcker inte till

hur tusan lyckas folk hinna med allt när man jobbar heltid? nu jobbar jag ju inte varje dag och inte vanliga kontorstider men jag tycker ändå jag har svårt att hinna med det jag vill göra. jag skulle gärna vilja blogga lite mer regelbundet under dagarna. det kanske går bättre på min nya arbetsplats. jag tycker nämligen inte att det känns okej att blogga från kommunens datorer. jag kanske är töntig men på jobbet kollar jag min hotmail, läser aftonbladet och kollar ev. efter bostad på blocket, men det är allt privat jag gör på jobbets dator.

dagens fötter

borde ha varit följande:

image104

(bilden kommer från www.eshoe.co.uk)


när livet stannar

i veckan har jag läst en sorglig men ändå hoppingivande bok.

när livet stannar av malin sävstam

en kvinna förlorar sin man och 2 av deras 3 barn i flodvågskatastrofen. hon och den äldste sonen kämpar med att överleva. den är bra, mycket bra. det finns inte så mycket mer att säga.

funderationer kring bostäder

två alternativ verkar finnas för mig i borlänge just nu. det ena är en 1:a i andra hand. den ligger lite längre från centrum men närmare jobbet och kostar 2200 kr/månad. den andra är en 2:a som ligger närmare centrum men längre från jobbet och kostar 4350 kr/månad. jag tror att jag föredrar 1:an, idag iaf! men han skulle få klartecken från föreningen för att hyra ut den innan han kunde lova nåt + att jag gärna vill se bilder innan jag bestämmer mig.

funderationer kring livet och kärleken

jag träffar sällan och aldrig någon som jag känner att jag skulle vilja vara med jämt. det har nog bara hänt 2 gånger. en gång var min fd sambo. den andra gången var för flera år sedan då jag stod och pratade med en kille en hel natt. honom såg jag aldrig mer och jag ångrade mig i flera år. när jag tänker på det idag grämer jag mig nog fortfarande. av den anledningen funderar jag om jag inte ska ta och kontakta fjärilsmannen och undersöka hur landet ligger. men när jag tänker på hur jag själv skulle resonera om jag träffade en kille som skulle flytta härifrån omgående så blir jag lite tveksam. det kanske gör mer skada än nytta? humhum, måste

efterspel

att bo hos sina föräldrar när man är över 25 år är inget som är särskilt trevligt för någon av parterna. särskilt inte när man är ute och firar (= super skallen av sig, typ) och inte kommer hem förrän klockan 16 dagen efter. då kan "barnet" (som fyller 30 om ett par år) få sitt omdöme kraftigt ifrågasatt av sin moder. en moder som är galet nyfiken på var barnet har spenderat tiden efter klockan 02.00. då kan det hända att barnet säger skit i det. jag har ingen redovisningsplikt. lägg därtill en fd sambo som även han gärna vill veta var hans ex har spenderat natten (här kan det hända att flickan friserar sanningen lite). och en mobiltelefon vars batteri dog mitt under firandet... 

i sviterna av detta lever jag idag. fortfarande med fjärilar i magen. 


tillbaka från de döda

håhåjaja. ja inte är man 22 år längre inte... men det visste jag ju iofs. fredagkvällen började som sagt var med middag med en vän och gled över till många drinkar med samma vän... vi stuffade loss och kilade omkring och flirtade med unga män och försökte undvika påträngande sådana. precis som det brukar vara när man går ut bortsett från att vi inte tappade bort varandra en enda gång! gjorde två mycket intressanta bekantskaper under kvällens senare timmar. en engelsktalande person med stjärnstatus och en svensktalande som gav mig fjärilar i magen. tihi. sånt händer bara när jag ska flytta från stan. fd sambon och jag blev tillsammans några veckor innan jag flyttade till umeå. och fjärilsmannen uppenbarar sig först nu, när jag flyttar precis när som helst. är det inte typiskt så säg? jag tror att jag har en särskild utstrålning när jag är i flyttningstagen, positiv energi som en aura runtomkring mig!

nu ska jag skotta snö!

hangoverville

jag har firat. med drinkar. till klockan 7 imorse. hejdå.

funderationer

hmmm... jag hade verkligen behövt morgondagen för diverse fixande, främst för att ragga bostad men när det börjar hända saker händer det ofta mycket på samma gång. självklart ska jag alltså jobba imorgon också, 8-15. helt ok eftersom sötaste mamma kan skjutsa mig på morgonen och jag promenerar hem. sen på kvällen ska jag och en kompis gå ut och roa oss lite, fira mitt jobb och hennes körkort. gaaah! jag har ingen aning om vad man har på sig när man "går på lokal" nuförtiden? hilfe. inte har jag särskilt många timmar till klädprovning heller. kanske måste inviga mina mästerkattenstövlar... färgat håret borde jag också göra.

dagens fötter

helt wild and crazy spatserade jag runt en stund här hemmavid i dessa underbara hippiedojjor. jag hittade dom bland sånt som min syster skulle skänka bort till myrorna eller kupan. men hallå! stopp där! inte skeppar man iväg ett par såna små godingar! hursomhelst var jag tvungen att provgå dom lite idag.

image103

nu blev det mycket

  • bostad
  • löneanspråk
  • meddela AF
  • tillfråga referenser
  • fixa utdrag ur polisregister
  • prata med facket (både nuvarande och blivande)
  • avsäga mig sommarjobb
  • fixa firande (utgång imorgon)

on top of allt detta så ligger det kvar en del trixande för att få ut den a-kassa som jag haft rätt till ända sedan examen. åsså måste jag med jämna mellanrum göra en tokrusning runt hela huset och glida på sockarna längs hela hallen. tror att jag har utvecklat en hyperaktivitetsrelaterad feber... eller så hör den ihop med halsontet...

oj, vad det blev mycket att ordna med helt plötsligt!
lite spännande att skaffa sig en bostad utan att kunna titta på den innan. det känns inte som att jag kommer att åka till borlänge en gång till enbart för att kolla på en lägenhet. jag får chansa helt enkelt. pratade med en fastighetsägare som hade ett par tvåor lediga. dessa hade bra läge och var renoverade 2004 respektive 2006 och då känns det rätt lugnt även om man inte kan kolla på dom innan. hyran låg på ca 4500, det är väl normalt för en tvåa med centralt läge? eller?


jo alltså,

har jag sagt att jag fick jobbet?

jag fick jobbet!

jag är bäst, ingen protest!

så om nån vet av en liten lägenhet i borlänge...

hallå! vakna!

det här är en sån dag då jag inte verkar vilja vakna alls. jag steg upp 06.20 som vanligt, promenerade, duschade, åt frukost med ÄGG (det var precis så gott som jag visste att det skulle vara!), gick morgonrond i bloggvärlden, drack kaffe och skrev en platsansökan. trots allt detta hänger ögonlocken på trekvart och jag har ingen fart i varken hjärna eller kropp. tror att jag ska gå ut och skyffla lite snö för det verkar vara uppehåll just nu. det finns ju inget mer tröstlöst än att skotta snö när det hela tiden fylls på med mer, därför tänkte jag passa på nu. 

(ps. något som är underskattat är hemgjorda rischokladgodisar. såna där som man gör genom att smälta choklad och blanda ner puffat ris. smaskens. och jag som inte ens är särskilt förtjust i choklad... )

ägg

ägg, jag måste ha ägg. nu. blev helt galet sugen på kokt ägg till frukost. konstigt förresten att ägg kan smaka så olika beroende på om de är kokta eller stekta...

image102

hipphurra

jag ska träna ikväll! yey! det känns som hundra år sen sist, nästan, 5 dagar iaf. klockan 19.30 stampar jag igång på afro core, tror det är 45 minuter å sen core på det. jag diggar core, sjukt nyttigt känns det också. ikväll ska jag vara en mes och ta bilen till träningen. jag brukar cykla eller gå för jag tänker så här: orkar jag träna så orkar jag ta mig till och från. men ikväll hinner jag inte hem innan grey's anathomy så jag är en miljövidrig slöfock för en gångs skull.

dagens fötter

med rätt omgivning blir det mesta rätt okej. jag flyttade ut "kontoret" helt enkelt.

image99 

det var lite kyligt på dom sidor av mig som inte var i solen men annars alldeles underbart! fyllde på lite mat till pippifåglarna gjorde jag också mellan samtalen.

image101

nyinflyttade

viktor & rolf har kommit fram och tar igen sig lite mot solväggen. de hälsar till agneta att resan gick bra trots att rolf var lite åksjuk! jag tror att jag ska göra en varma koppen och gå ut och sätta mig bredvid grabbarna och läsa hm's sommarkatalog som låg i postlådan... det blir bra! :-)

image98

skitdag

när man är gråtfärdig innan man har varit vaken 10 minuter så tycker jag att det är en dålig dag. det började med att jag inte hittade min mp3-spelare och morgonprommis utan den är nästintill otänkbart. jag antar att det är stress och prestationsångest i kombination som gör att jag en del dagar vaknar och känner mig jagad. mycket otrevligt.

hursomhelst kom mp3-spelaren fram från under skohyllan och efter frukost kändes det något mer hoppfullt. jag längtar efter mina träningsendorfiner och hade tänkt träna idag (ryggfarbrorn avrådde mig från träning igår) men då ringde de från jobbet och ville att jag skulle jobba 13-12 (natt alltså) vilket jag gärna gör för då har jag en anledning att inte göra allt det där som jagar mig... men det betyder också att det inte blir något endorfinrus :-(

lyckat lunch-hopkok

jag tycker om att laga mat utan recept, det är mer spännande på det viset och oftast blir det faktiskt bra om jag får säga det själv! och för det mesta blir det mycket mat eftersom jag vill ha så många olika ingredienser...

idag var jag sugen på gul mat med kyckling. så kycklingfilén fick sällis av blomkål, paprika, morot, bönor och lök. kryddat med curry, vitlök, tomatpuré, (salt och peppar förstås) och kycklingbuljong blev det riktigt smaskigt. lite kokt dinkle on the top. gurkmeja gjorde det hela riktigt gult och fint! jag är mätt och belåten och ska gå ut och skotta bort lite snö från uppfarten. jag är en god dotter att ha inneboende, fixar både käk och enklare anläggningsarbeten.

 

mat för en snöskottare med nyfixad axelled

dagens fötter

nyss hemkommen från ryggfarbrorn är jag. sweet lord, idag gjorde han mig nästan illa. det kan ha berott på att höger axel hade kommit ur läge och behövde hjälp för att hitta hem... på tassarna hade jag bilvänliga sneakers (det är svårt att köra bil i vinterkängor med tjock och stel sula). dom som var så vita och fräscha såg heldassiga ut när jag gick i nysnön...

image96

trötter

ujuj, det var en lång dag igår. jag har glömt hur jobbigt det är att jobba! fast det är klart, normalt sett så jobbar man ju inte 12-timmarspass, det räcker så bra med 8 timmar!

det var lugnt hela dagen igår men ändå inte så det blev långtråkigt. jag tyckte att jag hann med alla brukare på ett bra sätt. det känns alltid bra att gå hem därifrån när jag vet att jag har ägnat tid åt alla som behöver. kanske inte flera timmar per person men ändå att ha hunnit med lite snack, något vettigt (typ fixa mat eller tvättstugan) och gärna skrattat lite också. när man, som jag, bara jobbar då och då kan mamn bjuda på det där lilla extra som man inte orkar med när man arbetar heltid. det händer ju att man blir lite less på vissa personer (tex dom som gärna ältar samma saker om och om igen...) men när man vet att det dröjer ett tag innan nästa gång kan man kosta på sig att vara med dom ändå.

(det är som boendestödjare inom socialpsykiatrin jag hoppar in och jobbar då och då)

bristvara

varför är det aldrig nåt bra (nej, melodifestivalen är INTE bra) på tv när man har tid och ork? jag tycker att det är bedrövligt dåligt utbud på tv på helgerna. är alla andra ute och super skallen av sig eller försöker bräcka varandra med parmiddagar? är det bara jag som skulle uppskatta nåt lättsamt och underhållande på tv på lördagkvällar? nej, det får bli en bok i sängen istället.

jobbar förresten hela dagen imorgon, 9-21. ja, det är verkligen hela dagen.

tacoskav

  • laga middag åt fd sambon som fyllt år - japp, tacoskav
  • klappa en snäll hund - japp, vi åkte ut i skogen och hunden busade runt! såg ut som en säl när han plumsade omkring

  • tacoskav? what? tänker säkert någon. alltså älgkött skuret som till älgskav, paprika, lök, tomater, tacokrydda och creme fraiche. klart! ännu en skapelse från mitt provkök.


    lägesrapport

  • påklädning - japp
  • tur till nyöppnad möbelaffär med mor - japp. jag VILL ha en röd, stor och vräkig fåtölj
  • handla lite mat - japp. det blev mest goda saker som frukt och nötter och lite choklad
  • fingå på stan och ev. hjälpa mor att hitta jeans (hon gillar acne men lyckas alltid köpa fel storlek) - japp, men det blev inga jeans, mamman var inte samarbetsvillig
  • köpa ansiktskräm - nja, köpt och köpt... jag stod och velade på apoteket tills en av expediterna kom och erbjöd mig några olika varuprover för att gå hem och se vilken jag gillade bäst. mer sånt, tack! :-)
  • skotta snö - näpp. jag fick inomhustjänst istället. typ göra pajdeg och förbereda maten

  • sen fick vi även med oss storasystern på stan så vi passade på att gå och fika också innan vi åkte hem!


    intressekonflikt, forts.

    det blev så ska det låta. jag gillar ju programledarmannen! :-)

    image95


    lördagsplanering

    • promenad - japp, tunggått då det har snöat inatt
    • frukost - japp, gröt med äpplemos som vanligt
    • läsa tidningen och dricka kaffe - japp, åt en ostmacka till också
    • blogga och slösurfa lite - håller på som bäst
    • påklädning
    • tur till nyöppnad möbelaffär med mor
    • handla lite mat
    • fingå på stan och ev. hjälpa mor att hitta jeans (hon gillar acne men lyckas alltid köpa fel storlek)
    • köpa ansiktskräm
    • skotta snö
    • laga middag åt fd sambon som fyllt år
    • klappa en snäll hund

    RSS 2.0