längtar så jag spricker

just nu längtar jag bara sååå mycket efter måndagkväll när jag checkar in på mitt 4*-iga  hotell på stranden.

 

(www.apollo.se)


panta mera

idag har jag varit helt pantad i huvet. jag jobbade ju igår (på det stora hela en bra dag på jobbet) och hade jour till imorse. och lönesamtal med chiefen direkt efteråt vilket ledde till att jag kom hem strax före 11. efter att ha ätit lunch och ordnat lite med viktiga papper så somnade jag i soffan och det var i princip omöjligt att vakna till igen där vid 15-snåret... however så lyckades jag masa mig iväg på träning och nu sitter jag pall. ska inte röra en fena, bara prata lite i telefon.

lönesamtalet var... hmmm... ja, det var ett samtal där min närmsta chef informerade om vilken av grupperna för det årliga lönepåslaget (som förhandlats fram tillsammans med facket)  jag befann mig. jag hamnade i mellangruppen vilket innebär en ökning på ca 700 kronor/månad. det är jag nöjd med och jag fick veta lite om vad jag gör på jobbet som leder till att jag hamnar i den gruppen. vi pratade också lite om sånt som jag behöver göra mer av. min största brist är, inte helt oväntat, min korta erfarenhet av arbetet som behandlingsassistent.

nä, nu tar jag mig en ruta choklad, 70%, och kryper ner under filten!

so long, suckers!

hahahahaha! jag har precis bokat en veckas semester till BARA MIG för det är jag värd. och det är jag extremt nöjd med. på måndag morgon sticker jag och badar och solar. pilutta!

daily dinner

idag blev det enkel middag, paprika- och tomatsoppa. toppad med fetaost och solrosfrön.



wild'n'crazy



istället för att ta fram virknålen tog jag fram stickorna ur min lattjolajbanlåda! det är många år sen jag stickade nåt på riktigt. jag har "terapistickat" saker som jag repat upp direkt dom har varit klara men det räknas ju liksom inte. än så länge har jag bara svurit över tappade maskor ett par gånger, men jag har å andra sidan inte hållit på så länge heller.

note to self: leta reda på och gör iordning januariräkningarna!


bokfrossa

under veckan som gått har jag läst ut inte mindre än 3 böcker.
den bästa var "älskade barn" av marianne fredriksson. boken beskriver och undersöker relationen mellan mödrar och döttrar. det faktum att egna erfarenheter ofta överförs till barnen och formar deras liv, förmågan att bryta mönster och den ständiga känslan av skuld är viktiga delar som förmedlas i berättelsen. boken var en sådan som jag inte kunde lägga ifrån mig fastän det egentligen var dags att släcka lampan och sova.

men idag tror jag att jag ska försöka virka nåt. jag vet bara inte vad! :-)

semester eller?

vecka 6 är jag ledig, helt freakin' ledig! och jag vill åka bort, gärna rätt långt bort.
tyvärr känner jag ingen som har möjlighet att åka med på semester då. jag har iaf ägnat nån timme åt att kolla upp vad som finns i resväg den veckan och det finns ju faktiskt en del olika resor. men ska jag resa ensam så är jag lite kräsen när det gäller destinationen. det kanske är obefogat men jag har inte lust att åka som ensam, ung tjej till egypten eller marocko tex.
ett alternativ är förstås att ta tåget till sthlm och boka in ett par nätter på hotell. för är det semester så vill jag bo på hotell! :-) men jag vet inte. kanske ska besöka resebyrån på tisdag. för jag skulle gärna åka till rom, barcelona, madrid eller liknande.

känner jag mig själv rätt så blir det säkert ingenting alls...

förresten så är mina bihålor så igentäppta att jag blir yr i huvet av att sitta still i soffan.

glädjedödare

glädjedödare kanske är ett väl starkt ord men usch, vad jag blir irriterad på människor som berättar viktiga detaljer ur filmer som jag har tänkt se. blä!
jag vill inte veta att carrie och mr big gifter sig förrän jag ser det på filmen och jag vill inte veta att arn dör förrän han drar sitt sista andetag på min tv-skärm.

helt plötsligt är jag inte så sugen på att hyra film idag. tack för det, omvärlden.

en helt vanlig fredagkväll

när man (läs jag), liggandes i soffan framför let's dance, har ätit nog mycket sötsaker (läs glass och godis) så blir man (läs jag) alltid sugen på typ ett äpple eller en morot.

och ska det vara morötter så ska det vara erikhans förstås!

apropå let's dance så är det ju en evig tur att jag har rätt kvicka fötter ty jag tappade min förskärare rakt ner i köksgolvet. både byxfållen och golvet fick synliga minnen men själv dansade jag quickstep!



en undring

jag undrar hur länge jag ska lura mig själv att jag inte kommer att äta av godiset som jag (trots förkylda barn som snorar och hostar i lådorna) köpte? och att jag inte ens ska öppna min burk med ben & jerrys?

än så länge tuggar jag frenetiskt på vindruvor för att skjuta upp sockerchocken...

/hälsningar från snaskmonstret

hyffsat bra slut

efter en osedvanligt gråmulen och lite sorgsen dag så avslutade jag med body balance och lite fika. smoothie med hallon och torkade aprikoser samt mjukmackor, mycket ovanligt i mitt hushåll eftersom jag försöker att inte smaska i mig för mycket bröd... men idag behöver jag det!

imorgon är det jobb igen. det blir säkert bra.

ursäkta mig

idag är min hjärna upptagen av annat. den är fylld med en annan persons demoner, ångest, fruktansvärda minnen och upplevelser.
tyvärr har jag tagit med mig lite av jobbet hem. men bearbeta saker man har varit med om på arbetstid är väl tillåtet? istället för att sluta klockan 22.30 igår hann klockan bli 00.45 innan jag kunde cykla hem.
och när jag vaknade strax efter 10 hade jag dessutom lite feber. sån är min dag idag, onsdagen den 21:a januari 2009.

söndagsångest en måndag

nej fy, vad det känns okul att gå på jobbet imorgon. jag vill inte kliva upp tidigt och jag vill inte vara på jobbet hela dagen. jag slipper iofs jouren så jag får vakna hemma på onsdag. det är bra.

"mellanveckan" i vårt rullande schema innebär att man jobbar tisdag och torsdag. lyx! skriker säkert endel. och det kan jag väl hålla med om... men samtidigt så behöver iaf jag två dagar på mig för att ladda om ordentligt och mellanveckan innebär att jag inte får det. särskilt inte om oturen är framme och vi har veckomöte på onsdagen också!

när jag är lite förkyld så är jag alltid extra hemmakär och vill helst inte ens gå ut med soporna. haha. men jag får väl ta mig i kragen imorgon och låtsas som att jag är helt frisk och fräsch!

när mer än halva dan har gått

jag känner mig fortfarande lite förkyld och har ingen som helst lust att gå och träna ikväll. eller jo, jag vill träna men inte nåt av passen på gymmet. jag vill vara hemma. så jag funderar på att gå och köpa mig en pilatesboll istället. vi får se.

sen skulle jag behöva gå förbi apoteket och handla BUS för igår på body pumpen insåg jag att jag är sjukligt blek.

jag hittade ett paket chocolatechipcookies med utgånget datum i mitt skafferi, hur nu det kunde hända? jag som sätter i mig alla kakor så fort jag ser dom. hursomhelst så var jag ju tvungen att öppna och proväta. kan meddela att det inte var nåt fel alls på dom... försvinner kalorierna efter att bästföredatumet gått ut?

åsså har jag konstaterat att jag dricker mycket thé.

 

det allra godaste

jag är en morotsälskare av stora mått. men det duger inte med vilka morötter som helst. det ska vara ERIKHANS. det som göra att erikhans är en vinnare i detta sammanhang är att morötterna smakar lika gott som dom man odlar hemma i sin egen trädgård (om man har nån förstås). tyvärr finns dom väl inte utanför dalarnas gränser, men har du vägen förbi kupolen så gå in på ica och köp en påse!




grått och lite snuvigt

idag tror jag att jag sjukskriver mig! tur att jag är ledig så det inte blir nån inkomstförlust.
det enda kruxet är att jag behöver handla. frukten är slut och för mig är det samma sak som katastrof. jag tänker att jag kanske ska göra bort det innan lunchen men det känns sååå drygt.

kanske för att idag verkar vara en sån dag då det aldrig blir ljust ute. det är alldeles grått och flyger lite snö i luften. uff, vad less jag blir på mig själv när jag skjuter upp att göra småsaker. skärpning!

ett inlägg med ursprung i svårigheten att färga håret på sig själv

jag har tur. jag är en sån person som oftast är nöjd med att ha mig själv som enda sällskap.
jag känner personer som knappt klarar av att gå på ica utan att nån går med dom. tänk vad jobbigt det skulle vara för mig att försöka få med mig en till person så fort jag ville gör nåt! fast det är klart, om jag var en "sällskapare" kanske jag skulle se till att omge mig med fler personer...

jag kan förstå att andra ser det som att jag lever ett tragiskt och ensamt liv. och visst saknar jag ibland kompisar att bara hänga med, ta en fika, gå på fest eller whatever. men samtidigt har jag otäckt tydliga känslominnen av hur det har varit när jag har haft andra människor nära mig och när dom plötsligt försvunnit. jag är hellre själv hela tiden än att jag tvingas uppleva sorgen och besvikelsen när jag blir bortvald och glömd. jag vet att det låter det cyniskt, bittert och fegt men jag är rädd om mig och jag vill inte bli sviken. det gör för ont.
hellre får folk glo på mig när jag sitter och fikar själv vid ett bord för två, när jag går på bio utan sällskap och när jag köper hem en portion sushi. om det skulle vara nån som tycker synd om mig så tycker dom uppenbarligen inte så synd om mig att dom gör nåt åt det!

det kanske låter som att jag inte vill ha några vänner men det är precis tvärtom. jag vill ha vänner, men då ska det vara riktiga vänner, såna man vet står kvar.

jag är lik min mamma på många sätt. bland annat har vi båda två förmågan att dra till oss människor som har problem. ett mönster som ofta har upprepat sig är att jag träffar en person som går igenom något svårt eller jobbigt, vi umgås regelbundet och har det trevligt och bra på alla sätt, men sen när problemen inte längre är problem så glesas telefonsamtalen ut, dom gemensamma promenaderna uteblir och dörrklockan är tyst. kan det vara så att jag är för snäll? inte belastar andra med mina bekymmer utan låter mig vara en dörrmatta som inte kastar tillbaka gruset till den som borstar sina fötter på mig?

inte så konstigt att jag är socionom kanske... ;-) på jobbet får jag iaf betalt för att vara skräpkorg, problemlösare och hejaklack.

och visst är det så att ensam är stark, men ensam har inte alltid roligt. och ensam får inte alltid jämn färg i håret när ensam färgar håret på sig själv. :-) 

(det är fritt fram att komma med kommentarer av alla slag. jag tar inte illa upp. är det nåt jag inte gillar så skiter jag bara i det, lix)




dagens aktivitet!

nämen om man skulle ägna dagen åt att riva ur garderoberna och rensa lite kanske? det verkar ju vara trendigt att göra det nu!

jag tror att det blir en lämplig sysselsättning medan körslaget och let's dance får stå på i bakgrunden. så får det bli.

lördagkväll i mitt chateau

 

ovanstående får mig (nästan) att höra änglasång!


ooops!

idag hastade jag hem och bytte om direkt efter jobbet för att hinna till min vanliga lördagmorgons-body combat. jag hade nästan glömt att vi fick influensavaccination av arbetsgivaren igår. men när jag bytte om så tog jag en bild och tänkte att jag måste ta bort plåstret innan jag går till gymmet.

när jag 10 minuter i på passet tog av mig uppvärmningströjan upptäckte jag att jag likafullt hade kvar mitt plåster. jag ryckte av det fort och hoppades att ingen såg det.

 

såhär såg det ut, i extrem närbild. coolt.


falsklarm

det går kräksjuka här i trakterna. var gör det inte det förresten?
flera kollegor har varit sjuka och även en del ungdomar. hos oss är det än så länge bara en vuxen som varit sjuk. dessvärre jobbar hon i mitt arbetslag...

så igårkväll när jag skulle gå i säng mådde jag riktigt illa. och cynisk som jag är tänkte jag: jahapp, nu är det klippt. följdaktligen bäddade jag i soffan - för sova på sovloft och vakna med vinterkräksjuka i magen är en dålig och jobbig kombination som jag inte vill uppleva. men strax efter midnatt vaknade jag i min lilla soffa och konstaterade att jag inte var mer sjuk än vanligt! så jag kröp upp på loftet igen.

men jag tror allt att jag ska svälja lite vitpepparkorn imorgon för säkerhetsskull.

mitt kök, mitt käk

kanske inget för den med höga kolesterolvärden men gott var det!

 

blandad sallad (ruccola, babyspenat och andra små löv), blandade bönor, keso, knaperstekt bacon en avokadohalva och ett stekt ägg. alltihop toppas av mina "fågelfrön". tänk att nåt så enkelt kan gör mig så glad! och mätt!


duktig flicka

idag har jag redan diskat och dammsugit och städat badrummet. det tycker jag är duktigt för att vara jag. jag brukar skjuta upp dammsugningen i evigheter trots att det bara tar 5 minuter. 37 kvm är inte så stort att man ska behöva skjuta upp det. jag vet inte varför jag gör så men hela jag stretar emot när det gäller just dammsugning. jag blir förbannad på att det står grejer överallt och att man stöter i saker hela tiden och sladden trasslar in sig och gud vet vad. argh!

nu ska jag iaf gå ner på stan och se om jag hittar en födelsedagspresent att skicka till storasyster. hon fyller 30 på lördag och det känns riktigt pissigt att inte få vara med och fira. men jag har inte möjlighet att åka upp igen när jag nyss var där. det får bli en annan gång. kanske får det bli en bok eller nåt smycke - det är ju bra om det inte kostar en förmögenhet bara att skicka presenten!

reashopping à la anna

jag som har varit så besviken på årets vinterrea hittills är nu nöjd.
jag har spenderat 371 riksdaler och detta fick jag för pengarna:

- 2 bh:ar
- 2 trosor
- tränings/mysbyxor
- scarf
- trikåtopp
- hårband
- yllig kofta
- bomullskofta
- jeans 

till ordinariepris hade kalaset kostat 1860:40 på min ära. jag är mycket nöjd men känner att jag skulle behöva lite strumpor också...

 

(mysbyxorna är redan på... )



tisdagsbio

ikväll var jag på bio. jag såg den fem(?)faldigt guldbaggebelönade maria larssons eviga ögonblick. den var bra, riktigt bra. jag gilla skildringar av vanliga människors liv förr i tiden i sverige. såna filmer/böcker får mig att tänka på mina egna förfäder och vad dom fick vara med om. ikväll började jag tänka på farfar mitt i alltihop och då var jag glad att salongen var helt nersläckt så ingen behövde fundera över varför jag grät när det inte var sorgligt i filmen (just då iaf)!

nu ska jag fika lite och krypa i korgen. vi har möte på jobbet imorgon och hon jag hade tiggt skjuts av har magsjuka. urk! så jag får välan cykla som vanligt jag.

nattinatt

är lediga dagar kortare än andra?

herreminje vad fort tiden går på dagarna! ok, jag var väl inte uppe med tuppen direkt ; ) men ändå.

jag vaknade nån gång mellan 9 och halv 10, stack iväg på en morgonjogg, duschade, åt frukost och läste metro. jag pratade i telefon med personalchefen och bestämde mig för en secondhandrunda. och nu är klockan 14.45 och jag ska äta lunch! vad hände med alla mina timmar? jag känner mig snuvad på min lediga dag.

imorse stod jag iaf, iklädd morgonrock och med tandborsten i mungipan, och tittade ut på gården när jag fick syn på min granne och fd kombo. han stod, iklädd morgonrock och med ciggen i mungipan, och tittade ut på gården. vi vinkade glatt till varandra och fortsatte sedan att titta ut på gården. det kändes glatt att börja dagen med en vinkning tvärs över gården!



idag ska jag vara själv

att jobba en hel helg känns som att vara bortrest en vecka ungefär. eftersom mitt jobb innebär att man jobbar konstant och ibland knappt kan gå på toa utan att veta att nån står utanför och väntar så längtar jag otroligt mycket efter att få vara själv efter arbetspassen. sovande jour på nätterna gör också att man är på stand-by hela tiden och jag vaknar så fort nån rör på sig i huset. jag brukar stiga upp lite extra tidigt bara för att få en stund själv innan alla andra vaknar.

helgen var annars himla fin. i lördags packade vi ihop barn och grillkorv och åkte ut på en sjö med långfärdsskridskor. långfärdsskridskor är något jag har velat testa ända sen jag var liten. och det var precis så härligt som jag har trott! helt underbar känsla av att bara sväva fram på isen! det kommer jag absolut att göra igen.

läge för skämskudden?

nämennäe. att se blondinbella dansa var verkligen ingen fröjd... hoppas hon försvinner ur programmet bums. det är säkert jättesvårt, jag vet, jag har ju försökt mig på en del olika dansstilar själv. men ändå. det var inte snyggt alls.

(skämskudden är kudden man kramar om och drar upp för ögonen när man skäms å nån annans vägnar vid tv-tittande)


bildbrist

oj, vad länge det är sen jag fotade nåt och använde i ett blogginlägg! kan det bero på att jag inte är helt säker på var min kamera befinner sig?

fredagkvällarna när jag ska jobba helg brukar vara fantastiskt slappa och goa. jag tycker om att ligga i soffan och se på nåt bra eller läsa nåt bra och förstås smaska på nåt gott (iofs är det ju inte direkt ovanligt att mina kvällar ser ut så!). ikväll ser jag på let's dance och äter hjortron med vispad grädde. kan det bli bättre? ja, kanske... ett gosigt myshångel kunde ju vara fint. men var sak har sin tid!

a lot like love

för den trogna läsaren så är det bekant att jag har en fd sambo. jag har aldrig skrivit särskilt mycket varken om honom eller det faktum att ett flerårigt förhållande tog slut. vi gjorde iaf slut och flyttade isär hösten 2007. då hade vi haft det usch-fy-och-blä-dåligt i över 6 månader. så båda var mest bara lättade när vi bestämde oss för att det fick vara nog.

först ville vi inte ens prata i telefon med varandra, än mindre träffas. men eftersom började vi kunna ha en normal kontakt. för ganska exakt ett år sedan var vi så pass sams att jag hade extranyckeln till hans lägenhet. (jag fattar att det verkar skumt men han jobbade borta på veckorna och lägenheten låg bekvämt nära mitt dåvarande jobb. jag sov aldrig där men åt lunch där emellanåt och hade det som tillflyktsort när jag senare bodde en sväng hos mina föräldrar.) när jag flyttade från stan var vi som vilka kompisar som helst.

under våren och sommaren träffade han en tjej, som att döma av hans egna beskrivningar, inte vet vad hon håller på med alla gånger. då hördes vi inte av så ofta. sen under hösten bröt dom med varandra och katastrofen var ett faktum. han var riktigt deppig och till saken hör att han är en otrolig känslomänniska med bara en liten, liten gnutta självkänsla och redan i början av vårt förhållande gick han i samtalsterapi. han var nära att bryta ihop totalt några gånger under hösten och vi pratade mycket och länge i telefon. han var ju faktiskt hit och hälsade på också!

när jag var hem till mor och far över jul träffades vi och hade riktigt roliga och trevliga stunder. jag konstaterade att han verkligen är en av mina bästa vänner och jag tyckte det var skönt att kunna slappna av och veta att vi bara är goda vänner (emellanåt har jag känt det som att han vill mer).
MEN förra veckan ringde han och förklarade att han vill leva resten av sitt liv tillsammans med mig. jahapp. där rök den vänskapen. han höll en lång monolog om hur han skulle jobba hårt med sig själv, så länge det behövdes, och sedan skulle vi bli ett par igen.

jag säger redan nu att det inte kommer att hända. man ska aldrig säga aldrig, jag vet. men i det här fallet tror jag att jag skulle våga. vi har redan gjort varandra nog illa.

ja, sånt funderar jag på ibland när jag äter fredagsmiddag, som idag bestod av bratwurst, kål och öl, jawohl!

godaste lunchen

min hemlagade blomkålssoppa är nog den allra godaste lunchen. just nu iaf. aj löv it.

jag bara kokar blomkålsbuketterna i buljong, mixar soppan och rundar av med en skvätt grädde eller en dutt crème fraiche, beroende på vad som finns hemma. keep it simple.

kastar sten i glashus

just nu är jag vanvettigt less på dom bloggar jag läser dagligen. inget ont mot er som bloggar och jag kommer garanterat att fortsätta läsa ändå! men jag upplever att det bloggas om samma saker överallt. läser jag ett till inlägg om hm's kortärmade körsbärskofta så vet jag inte vad jag gör!

jag gör inga anspråk på att ha en mer intressant och originell blogg. jag bara konstaterar att dom bloggar jag följer är rätt enformiga. så jag vill gärna ha tips på prima bloggar som skriver om lite mer än nitprydda high heels från topshop. träning, friluftsliv, jobb och studier, inredning, familj osv - anything goes!

kom igen nu! gör reklam för din egen blog eller puffa för nån annans! :-)

dagens lilla inköp

häromdagen höll jag på att frysa fingrarna av mig. jag trodde allvarligt talat att fingertopparna skulle trilla av när jag tog av mig vantarna. och då brukar jag ändå vara duktig på att klä mig efter vädret då jag avskyr att vara för varm eller för kall. på vintern brukar jag ha skinnhandskar med mammastickade tumvantar utanpå. men det duger inte när man cyklar och det är kallare än  -15 och det är mycket opraktiskt med yllevantar när man leker i snön. blir bara blött och dumt.

sen har jag ju haft lite udda vantar när jag varit ute på löprunda...

så idag handlade jag följande på stadium:




friends

bästa avsnittet av vänner. det när phoebe och rachel är ute och joggar samt joey bor ihop med janine "she's a dancer!" . phoebe rockar fett! ja brukar också fulspringa lite ibland - gärna i nerförsbackar...

trött men nöjd

även igår var en fin dag på jobbet. vi har haft det bra alldeles för länge nu, snart kommer det säker att börja jävlas igen! just nu händer det grejer. nån ungdom som flyttar, nån ungdom som kommer ny, samma sak med kollegorna, nästan, lite bäbisar är på gång så det kommer att komma in nya arbetskompisar. men överlag är det relativt trevligt på jobbet just nu.

och jag kan inte annat än älska det väder vi har nu. det är lite kallt men alldeles underbart lagom mycket snö!

nu får det vara nog!

jag är less på helgdagar nu!

jul- absolut, jag längtade.
nyår- nöjd med att jag jobbade.
trettondan- låt mig va'. ge mig en vanlig vecka när ica har vanliga öppetider, gymmet har sitt vanliga schema och man äter vanlig mat och gör vanliga saker.

jag längtar tills barnen på jobbet börjar skolan, chefen och alla andra är på plats och det blir vardag igen. varken stora eller små mår bra av för mycket sammanhängande ledighet!

buhu, buhu

det måste vara nåt fel på mina tårkanaler eller kanske hormonnivåer...
på tv är det saltkråkan och det bara sprutar tårar ur mina ögon. jag blir så ledsen när jag inser att ett sånt liv som dom ungarna lever är det knappast nån som får uppleva idag.

jag vill också leka med tjorven och båtsman!

yogatips

vill du yoga hemma så är yogatoday sajten som ska besökas! ett nytt pass varje dag med olika teman. passen finns kvar på sidan så man kan välja efter nivå eller köra sitt favvopass om och om igen.

det pass jag körde hade en instruktör som var otroligt tydlig. jag behövde inte ens kolla på dataskärmen utan det räckte med att lyssna på vad hon sa.

efter yogan kokade jag fransk löksoppa som jag nu sitter och smuttar på framför miami ink. gött.

träna eller inte träna?

på söndagar (när jag inte jobbar) brukar jag alltid gå på body pump. meeen... ikväll känner jag verkligen inte för det. jag har redan varit på två pumpklasser i veckan så jag vill inte ens höra musiken en gång till! saken är att jag ändå känner för att träna nånting. det enda andra passet som finns ikväll är yoga. som jag iofs gillar men den instruktör som har passet gör att jag likaväl kan träna hemma. hon har så menlösa yogapass att man kan sova sig igenom dom... snark. jag brukar inte ens bli svettig.

jag tror jag ska leta reda på nåt yogapass på nätet.


she's got rythm

jo, alltså igår bestämde jag mig för att gå på dans, gubevars.

jag har alltid gillat att dansa. vilken dans spelar mindre roll, bara jag får röra mig till musik. så när jag såg att ett band som jag dansat till förr skulle spela här så gjorde jag slag i saken. det bästa med att gå på "styrdans" är ju att man likaväl kan gå dit själv som tillsammans med nån kompis - man dansar ju ändå med olika herrar hela tiden. jag hade en riktigt trevlig kväll och dansade som bara den. det tog förstås ett tag innnan jag vågade mig på att bugga men även det gick över förväntan. jag antar iofs att jag inte kan ta på mig äran för det utan det beror nog mer på eminenta kavaljerer! :-) när det gäller dans är jag mer brydd om att männen ska vara bra på att dansa än ålder, utseende osv. jag dansade bla några snabba bugglåtar med en morfarsliknande herre och det var superskoj!

summasummarum är jag fortfarande på bra humör efter gårdagskvällens bravader!

"a life lived in fear is a life half lived"

ikväll ska jag göra nåt som jag tycker är obehagligt och lite läbbigt. vad det handlar om berättar jag sen...

:-)


obehag på bibblan

jag skulle aldrig ha gått till bibblan. väl där, på kokboksavdelningen, blev jag tilltalad av en man med utländskt ursprung som undrade när bibblan stängde. jag var artig och svarade och han pratade lite mer och frågade om han fick prata med mig för att öva på sin svenska. hmmm, tänkte jag och för att inte vara så typiskt svensk så sa jag att visst det går bra. och vi pratade lite till. sen började han prata om att vi skulle träffas igen, fråga efter telefonnummer och ville bjuda på fika och en massa sånt grejs. då blev det obekvämt tyckte lilla jag och klämde ur mig nödlögnen att jag är upptagen ( i wish! ) och att min pojkvän inte skulle gilla det.

varför kan man inte bara få vara trevlig utan att det ska dras för stora växlar på det?

resultat: jag ska inte vara artig och trevlig med män på bibblan mer.

nu ska jag lugna ner mig och se reprisen av kungen, drottningen och barnen.


kompromiss

jag hade tänkt mig en tripp till bibblan idag efter morgonens body combat. men som på ren jävelskap visar tv4 top gun om typ 10 minuter (och min dvd hittar inte några andra kanaler än 1:an och 2:an så jag kan inte spela in den).

jag tänker att jag kanske måste göra en snabbrusning till bibblan och lämna igen böckerna och sen se det som är kvar av filmen...

så får det bli!

tröttis

jag är så slö och trött i hela mig. men jag hade tänkt se dodgeball ju! jag tycker att den filmen är grymt rolig. men jag är så trött, så trött. hur ska det sluta. jag tror att jag får försöka med lite kvällsfika. kanske orkar jag se ett tag iaf?

Movie Poster Image for DodgeBall

(www.impawards.com/2004/posters/dodgeball.jpg)

helg!

efter två dagar och en natt (kort sådan) på jobbet är det skönt med en tredagarshelg. jag har inga större planer på vad som ska hända. men jag ska nog försöka packa upp min resväska iaf! åsså måste jag handla mat... saknar min morgongröt men jag har inte hunnit (läs orkat) handla.

och jag måste säga att jag älskar detta väder. hur härligt är det inte med minusgrader? äntligen! och strålande sol. jag vill åka skidor, utförs och slättförs! :-)

vilken tur att britney - for the record går i repris just nu! passar mig perfekt.

RSS 2.0