intressekonflikt

let's dance eller så ska det låta, let's dance eller så ska det låta, let's dance eller så ska det låta, let's dance eller så ska det låta, let's dance eller så ska det låta, let's dance eller så ska det låta, let's dance eller så ska det låta??? jaja, jag har bananchips iaf så programvalet kanske kvittar! :-)

det blir inte alltid som man tänkt sig

jag skulle ju på spinning i eftermiddags men icke. instruktören var i tärnaby och det var inte fixat nån vikarie. som tur var skulle en annan instruktör vara med på passet, bara som deltagare. så hon kunde fixa ett ersättningspass. dock inte spinning utan nåt dom kallar för high and low. passet innehåller lite kondition och resten funktionella styrkeövningar, mycket balans och lite koordination, både med och utan vikter. jag har varit på ett sånt pass förut och kommer nog att gå igen. misstänker träningsvärk imorgon... i såna muskler jag inte vet att jag har...

jobbintervjun

jag funderar lite på vad/hur mycket jag ska skriva om min anställningsintervju. jag tror iofs inte att det spelar så stor roll men better safe than sorry! jag kanske portionerar ut lite eftersom... jag kan då säga som så att det var över 250 sökande till ett tiotal tjänster och cirka 30 sökande kallades till intervjuer. så det är ju inte bara lite konkurrens!

dagens fötter

 

mellanlandar i varma och fotriktiga tofflor innan det är dags för byte till spinningskor!

och en sån här

på myrorna hittade jag även en sån här (fast naturvit):

image92 

den låg i sin lilla tygpåse och hade lapparna kvar å allt. perfekt som hemmaslapparstass eller när man sover. jag behöver långärmade pyjamasar eftersom jag slänger iväg mina armar utanför täcket och vaknar av att det värker i dom av köld! denna är perfekt.

det är kul när 2:nd hand-butikerna säljer grejer jag vill ha från butiker som inte finns i min stad. en sån här klänning har jag varit sugen på sen jag såg dom hos sötnöten kerstin i somras. och nu har jag en så tack till vem det nu var som lämnade in sin till myrorna!

dagens fötter

idag är det nypremiär för dagens fötter och vad passar bättre än att samtidigt visa upp mitt senaste kap? igår svängde jag in på myrorna en snabbis och döm om min förvåning när dessa godbitar hänger där och bara väntar på mig! ett par overknee-höga svart mockastövlar för 150:-, kärlek, som dessutom tillåts av den budgetansvariga (det är ju iofs också jag, men mitt lite strängare jag...)

image90
(kass bild och prickig spegel, i know. men dessa kommer att synas här många fler gånger tror jag...)

jag har länge suktat efter ett par så här höga stövlar men inte hittat några jag gillar till rimligt pris. och nu bara fanns dom här, i min storlek! haha! ingen kan påstå att materiell lycka inte är sann lycka!

ny dag, nya tag

idag ska jag ta det lugnt på förmiddagen, kanske söka några jobb, läsa lite, göra iordning cole slaw-sallad, packa väskan, just det ja, lämna in nycklarna till gamla lägenheten. efter lunch tänker jag gå in till stan för att kolla upp lite saker sen går jag direkt färifrån till jobbet, börjar klockan 16. sen jobbar jag till 10 imorgon och går hem, via lunch på stan med en vän. så jag blir borta ett dygn eller så! :-) kanskekanskekanske vågar jag smygblogga från jobbets dator...

nu ska jag gå och fota en sak eller två...

mannen i mina drömmar

tyvärr handlar detta inlägg inte om att jag har träffat mannen i mina drömmar... i wish, utan det handlar om något som jag har läst!

mannen i mina drömmar av curtis sittenfeld

bokens kapitel beskriver olika händelser/perioder i huvudpersonens hannahs liv, från tonåring till vuxen. det kretsar hela tiden kring de bilder hon har av familj och kärlek och hur livet bör vara. ofta har man (iaf jag!) något slags bild av hur man vill att saker och ting ska vara men ibland måste man revidera dessa, lyfta blicken lite och kolla runt. då kanske man ser att det man jagar efter inte behövs längre för man har något anat som är minst lika bra... oj, nu blev det lite filosofiskt men det är såna tankar som den här boken sätter igång hos mig!

jag har även läst i en klass för sig av samma författare. jag kan inte säga att någon av dem var bättre än den andra. i mannen i mina drömmar får man ju kortare fragment av hannahs liv medan man i i en klass för sig får en mer sammanhängande historia om lees tid på en internatskola.

båda böckerna är mycket läsvärda tycker jag och även om de kan vara lite svåra att komma in i från början så har jag legat uppe länge på kvällarna bara för att jag inte kunnat sluta läsa! :-)


kan allt bara bli som vanligt, tack?

igår var nog årets längsta dag! iaf för mig. väckarklockan ringde 04.30 och jag låg inte i min säng förrän 00.45. det var en lång dag. men trevlig, intressant och lärorik!

när flyget hade kommit till arlanda hade jag väntetid på nästan 2 timmar till tåget, i dalarna hade jag gott om tid innan intervjun och på kvällen på arlanda hade jag massor med tid. det var bara på kvällen jag blev lite less på att vänta. men då ville jag ju bara hem så det kanske inte är så konstigt! :-) tågresan från och till arlanda var välbehövliga då de innebar sömn! jag sover så bra på allmänna transportmedel, särskilt flyg. det är som att min kropp verkligen vilar ordentligt när den är uppe i luften.

idag tog jag en välbehövlig sovmorgon, ända till klockan 8! sen ska jag ägna dagen åt telefonsamtal och att försöka hitta min kamera och lite andra pinaler som jag saknar. och träna såklart!


viktiga saker

äntligen har jag haft tid att tänka på lite (för mig) viktiga saker: vad ska jag klä på mig imorgon och vad ska jag ha med mig? då jag kommer att vara på resande fot heeela dagen, typ från 05.00 till 24.00, så vill jag ju gärna ha nåt som är bekvämt. men eftersom jag ska försöka landa ett jobb så kanske inte mjukisbrallor är riktigt det bästa! jag söker ju inte jobb som gympalärare. :-) jag antar att det blir jeans, tröja och kofta- så som jag är klädd för det mesta. boooring, men så är det. sen behöver jag ju packa med mig några saker typ mp3-spelare, arbetsgivarintyg och biljettkvitton. men egentligen inget mer. det är bra. nu ska jag tänka en stund till.

någon som kan låna ut ett par fräscha lår?

mina ben känns lika stela som om jag var en marmorstaty eller nåt. spinning med fokus på styrka är ej att rekommendera när man redan har träningsvärk i benen! haha, dumma jag. nåja, jag ska ju spendera en stor dela av morgondagen sittandes i olika transportmedel så det gör inte så mycket.

idag är första dagen då jag har känt att solen riktigt värmer! lycka! det droppar från taken och jag har fått vårkänslor! men om detta år är som andra år så är det bara en tidsfråga innan jag hamnar i en "vårsvacka". vårdepression är lite väl att ta i men jag blir ofta lite nere på senvåren. jag upplever att alla andra är så galet lyckliga och pigga och engagerade och bara ääälskar våren! medan jag själv inte alls är så cheerful... jaja, jag ska inte ta ut olyckan i förskott utan njuta av det som är kvar av min vinter och vårvinter!

doppa mig i isglass och kalla mig piggelin

japp, jag är pigg och på hugget idag! de är inte riktigt så det brukar kännas på måndagar alla gånger. jag skabege mig till min fd lägenhet och göra klart det sista. känns det som att jag har tid så klämmer jag nog in lite lunchspinning också.

jag måste försöka förbereda mig lite inför imorgon också. iiik! nu blev jag lite nervös. jag kommer att bli så otroligt besviken om jag inte får det här jobbet. :-( så ge mig tips inför anställningsintervjun, pöööliiis! men jag ska vara mig själv, så det tipset behöver jag inte!

ha en bra dag!

snark

ojoj, jag är trött som en sönderlekt hundvalp! hela dagen har bara rasat förbi. men jag har fått mycket gjort. jag hann betydligt mer än vad jag trott med städningen. det enda som är kvar nu är badrummet och alla golven! golven är ju det absolut sista jag städar men jag har torkat alla lister och hörn och element och gudvetallt så det är bara att dammsuga av dem och våttorka. som final på kvällen blev det träning (body pump + core) och betalning av räkningar. skönt att slippa hyresavin! haha! 

jag ser framemot den här veckan och hoppas verkligen att det går bra på tisdag, både med transporter och själva intervjun. sen har jag tagit på mig ett nattpass på jobbet. det ryktas förresten om att det kommer att finnas många lediga arbetspass framöver och jag kommer att bli den enda inskolade vikarien på det stället. det känns nice för jag kan behöva jobba lite mer!

jag känner mig lite illa til mods över mina uteblivna "dagens fötter"... men det kan vara så att man inte hittar sin kamera när man har packat ner allt man äger och har...

nu blir det en god natts sömn, jag lovar. :-)

åh, typiskt!

det snöar. massor av stora flingor. vilket dåligt flyttväder. tur att släpen vi ska använda är övertäckt och inte öppen! det är lite svårt att få sina egna morgonvanor att passa ihop med två andras har jag upptäckt! jag hoppashoppashoppas att jag inte blir boende här så länge.

nu är det saker som ska flyttas så det är nog bäst att jag sätter lite fart.

home at last

äntligen klar med dagens etapp av flyttandet! min sötaste och bästaste lilla mamma har sprungit med kartonger som en galning och jag har packat saker och plockat ihop jox. att packa garderober och köksskåp och liknande är ju inte så klurigt. det svåra är ju att få nån struktur på alla småsaker. man har ju liksom inte lypsyl nog för att fylla en kartong, men vad packar man dom med? ehhh... senn är det ju något enklare när man vet att man bara ska flytta saker från punkt A till punkt B. jag kommer ju att ha det mesta nerpackat under en god-knows-how-long period. men jag hoppas att den blir kort!

sen har jag inte lyckats dra igång min trådlösa nätverksanslutning. irriterande att inte ha tillgång till sina favoriter !!! men jag hoppas att det ordnar sig imorgon!

nu ska jag försöka komma iordning i mitt "nya" rum. sen blir det film och kanske nåt litet att smaska på...

några saker till som kom hem till mig

jag köpte en till kofta igår, från lindex. jag stod och velade mellan grå och naturvit. att jag valde grå beror mest på att jag ofta har vita toppar och då är ju grått betydligt mer användbart!

image85 

själva koftan kanske inte är så rafflande spännande, det var mest spetsmönstret jag föll för!

när jag kom hem från stan hade brevbäraren droppat ett paket! min blus som jag budade hem från tradera hade kommit. den är helt underbar! jag har letat liknande på stan och inte hittat någon jag gillar (det kommer säkert senare i vår) men så ramlade jag över denna på tradera när jag letade efter en annan grej! 15 kronor var mitt vinnande bud. 

image87 

(självklart hade jag även fått hm-checkar i posten som jag ju hade kunnat använda vid mitt köp...)

hm-shopping

jag är så glad att jag är en liten människa. då kan man handla på barnavdelningen!

   

en bomullskofta och ett par jeans. jag hade aldrig någonsin trott att jag skulle köpa jeans på barnavdelningen men de satt som en smäck! kanske kommer jag att tycka att de är lite korta om de drar ihop sig i tvätten, men då kan de faktiskt få bli shorts! jag är mycket förtjust i fickorna. både fram och bak.

   

mumma

jag hittade lite djupfryst vaniljvisp i frysen. tillsammans med blåbär och lite naturell yoghurt blev det inte så tokigt... jag är en sån där galning som springer runt i skog och mark för att leta bär på sensommaren och när jag kan svänga ihop såna här godsaker med egenplockade bär så känns det sååå värt att klafsa runt i skogsstövlarna!

så det kan gå...

jag råkade handla lite saker på stan... jag visar sen, ikväll. nu ska jag tokstäda sovrummet som faktiskt är helt tomt, så när som på taklampan. sen blir det afro som vanligt å sen, folks, då blir det let's dance med datorn på magen och då ska jag visa lite saker! :-)


förresten så skiner solen och fåglarna kvittrar så de snart får andnöd. nice.


tidig lunch

jag hittade en till flyttkartong i förrådet! så jag kunde stuva lite till. jag har även ägnat mig åt att skruva sönder lite möbler under förmiddagen. blev så hungrig redan klockan 11 så jag trixade ihop min nya favoritmat, laxomelett. det är så sjukt gott, alldeles nyttigt och jag håller mig mätt länge på det fastän det inte är några "utfyllnadskolhydrater"! nu ska jag leta fram ett par solbrillor och promenera iväg till stan! TGIF, förresten!

if i was a rich girl

idag vet jag inte exakt vad jag har framför mig... ev. blir det jobb men jag tror inte det. han jag jobbade för igår borde vara frisk nu, annars hoppas jag innerligt att jag får veta det snart då hans pass börjar klockan 12 idag. oma jag inte ska jobba tror jag att jag ska smita iväg in på stan i eftermiddag. jag är sugen på att kika lite på träningskläder, närmare bestämt nån slags löparstass... som en sån här liten kostym tex. nån som har 1500:- över?

image79 image80 

(bilderna kommer helt logiskt från www.craft.se)

dagens fötter

 

mammastickade yllestrumpor, det är grejer det! och ja, det är olika blåfärger.

stella och sebastian

stella och sebastian av jenny leeb

till att börja med så har jag inte läst jenny leebs förra bok, grevgatan 22, så jag kan inte jämföra med den. stella och sebastian har en helt ok story och man lär känna karaktärerna ganska väl. jag skulle gärna se att det var lite mer beskrivet om huvudpersonerna. boken är läsvärd och underhållande men den lämnar inga större intryck. kan iofs beror på att jag läst lite mer seriösa böcker den senaste tiden... men jag gillar lättsam chicklitt emellanåt också och i den kategorin så är ju den här boken toppen! jag kommer absolut att försöka få tag på grevgatan 22 för att läsa den med.


dagens fötter

image77 

jag kör dubbat idag. ser att jag har tappat en pigg, inte bra.




litet bo jag sätta vill

jag tar mig en liten paus i allt stök. nu är mina kartonger slut men jag röjer vidare! försöker uppskatta hur många fler kartonger jag kan tänkas behöva... inte så lätt. jag vet att jag är tjatig om detta flyttande men just nu har jag tre saker i huvudet: jobb, flytt och intervjunresan. jag önskar så hett att det ska gå bra och att jag ska få en tjänst på det stället. men då kommer nästa problem- ny bostad.

jag är 27 år  och flyttade hemifrån ordentligt när jag var 21. sen dess har jag flyttat runt en del och aldrig haft tokmycket pengar så nu skulle jag hemskt gärna vilja ha en lägenhet nånstans där jag vet att jag ska bo ett tag så det lönar sig att inreda och bo in sig ordentligt. det gör ju ingenting om jag råkar ha en ok lön så jag kan köpa dom möbler jag vill ha osv. det är väl inte så mycket begärt? eller?

kom på att jag måste gå förbi bibblan när jag går till jobbet. en liiiten omväg blir det men det funkar.


full speed ahead

ok. jag ska jobba 16-21. wich means att nu är det full fart som gäller. jag beräknar att det tar en timme att gå till jobbet så fram till 15 har jag på mig att uträtta det jag ska. det borde funka! dock gjorde jag misstaget att fastna i saker jag skulle packa. satt och läste igenom gamla hemtentor etc... inte bra. det är väl ganska oundvikligt att man fastnar på det viset, det är ju så kul! :-)

note to self: avboka kvällens träningspass.


på med skorna nu anna!


fullspäckad dag

lite lätt stressad redan vid frukosten känns inte som en bra utgångspunkt för dagen... idag har jag ett par ärenden/saker som verkligen MÅSTE göras. sånt jag lovat att fixa men inte gjort. plus att jag ju tappat en hel pack-dag och inte har en aning om ifall jag ska jobba eller inte idag/kväll och isåfall när. utöver det så finns det jobb som ska sökas och jag skulle gärna vilja träna...

för att få nån ordning på detta så ska jag ringa jobbet när jag har svalt sista gröten. då bör jag iaf få veta vad jag har att rätta mig efter under dagen! en sak i taget.

det här med reklam...

varför är det så att när man väntar på att det ska bli reklam för att man ska göra nåt då blir det aldrig. men när man inte behöver reklampausen då är det reklam hela tiden... eller är det bara så på min tv? hörde förresten att tv4 har reklaminslag som är 6 minuter långa, 6 jäkla minuter! skandal.

det är ju jobbigt att jobba!

när man har varit ledig från jobb ett tag så känner man att det faktiskt är lite jobbigt. vissa kanske tycker att jag är en gnällis men det är jag inte. jag vill absolut jobba men när man är van att ha hela dagen till förfogande för vad man vill (träna, laga mat, blogga, surfa, handla etc) så känns det lite futtigt att knappt hinna laga middag. sen är jag sån att jag anpassar mig efter den tid jag har. för att inte bli totalt uttråkad när jag är "dagledig" så kan jag dra igång stora projekt som tar flera timmar medan jag kan vara supersnabb och hinna massor när jag väl måste.

eftersom i princip alla på "mitt" jobb är sjuka, eller har sjuka barn, så jobbade jag en timme längre idag och ev. blir det jobb imorgon med. det är så typiskt att det händer NU, när jag egentligen behöver tiden till att packa/städa/flytta. menmen, det är välkommet. inte minst pengarna...

dagens fötter

jag lyckas alltid trampa i snön jag har dragit med mig in därför hann strumporna åka av innan jag kom på att jag skulle fota tassarna!



den onda påsen

i klädkammaren står den. påsen. i den finns ett års kvitton från kläd- och skoinköp, okejdå, kanske inte exakt alla, men det är inte många som saknas. inga second hand-kvitton finns i påsen för hos dom kan man ju ändå inte reklamera saker! jag ska samla lite mod. sen ska jag gå igenom påsen...

 


mera jobb

på grund av sjuka barn blir det mer jobb för mig, 8-15 imorgon. den enes död... det blir bra med mer jobb men det gör även att jag bör höja tempot på mitt packande. det svåraste är ju att packa kläder. hur ska jag veta vad jag vill ha på mig resten av veckan? det är ju omöjligt. helt omöjligt.

hade fått brev från AF idag, de vill nödvändigtvis att jag ska närvara på nån sommarjobbsgrej. måste fixa alibi... (de brukar ju inte ens bjuda på fika..) synd att det var just på onsdag nästa vecka, på tisdag hade varit bättre. anställningsintervju hade ju varit det allra mest klockrena alibit för att slippa AF-arrangemang, förutom arbete kanske...

10.20

detta ägnar jag mig åt en stund framöver. varje år sitter jag och skriver listor, gör prisjämförelser osv. varje år passerar bokrean utan att jag har köpt en enda bok. det är bara att inse - jag är en bibblotjej. men jag läser gärna reatidningarna ändå. kanske ska jag ta med min lista till bibblan istället...

image73

dagens fötter (och gårdagens)

image71 

det är tofflor för hela slanten! iaf tills jag ska iväg och jobba.

varde ljus!

halleluja! idag var första dagen som gatlyktorna släcktes under min morgonprommis! härligt. men det är lite både och för jag har faktiskt uppskattat att få vakna till ifred under min mörka promenad när ingen ser exakt hur nyvaken jag är (jag går direkt från sängläge till promenad).

det halsonda från igår är kvar, lite ondare tror jag tom... i eftermiddag ska jag jobba en snutt, 4 timmar. det ska bli riktigt roligt, bara att få komma ut och göra nåt vettigt känns skoj! tror jag måste ringa chefen och kolla upp lönen nu på morgonen. efter en akademisk examen borde jag ju klättra något litet pinnhål upp. :-)

ha en bra dag!

rapport från ingenting

idag har jag mest bara stökat runt bland mina kartonger. jag blev glatt överraskad av att jag faktiskt inte har sååå mycket grejer som man kunnat tro! och jag är bra på att slänga. efter många om och men lyckades jag även boka tågbiljetter till min intervjuresa nästa vecka. hoppas bara att det inte strular när jag ska hämta ut dom bara. det  var år och dar sen jag åkte tåg. det blir nästan som en liten miniminisemester! jag är glad för det lilla these days.

känner lite kanske-kommer-att-få-ont-i-halsen-ont... inte bra. jag som kände mig helpeppad på att träna hårt i veckan. nåväl, kanske måste vila imorgon om det inte går över. nu ska jag parkera mig vid tv:n med en kopp varm choklad. hoppas att det är nåt bra program på G redan nu!

ledsen i ögat

han dök upp när jag höll på att packa ner grejer från köket. den sorgsna filuren kommer från fd sambons köksattiraljer. av någon outgrundlig anledning hade han den på kryddhyllan ovanför spisen. sedan har den bott på en annan hylla här och den blev kvar när sambon flyttade ut. nu blir det vårdnadstvist.

image70 

(han är i diskstället för att han var så där fet-dammig som man kan bli på en hylla i ett kök... )


final countdown

detta är sista veckan jag bor i den här lägenheten. redan i höstas bestämde jag mig för att säga upp den till slutet av februari. egentligen av flera anledningar men främst för att jag vill kunna flytta bums när jag får ett jobb. sen är den lite väl stor och dyr för en person + att jag flyttade hit för att leva tillsammans med någon, inte själv. så i helgen kommer jag att flytta in hos mina föräldrar. det kommer sannerligen att bli en tid av prövningar... sen jag var 19 har jag inte bott hemma mer än 6 månader. vi kommer att gå varandra på nerverna. som tur är bor de i en hyffsat stor villa och jag kommer att återinta mitt gamla rum som är i källaren. det värsta är inte själva flyttandet eller att jag ska försöka komma överens med föräldrarna utan att jag inte flyttar till något utan bara från. i vanliga fall flyttar man ju TILL något, jobb, skola, pojk-/flickvän. men nu flyttar jag bara FRÅN. nej fy, vad det känns olustigt. blä. loser-varning.

fin volang

image69 

så här trevligt kan det bli när man klipper bort en volang från ett klädesplagg. jag är så förälskad i blommönstret och färgerna så det vore hemskt om volangen bara skulle ligga oanvänd i tyglådan!

minishopping

image68 

ibland är cubus en bra affär. som när man hittar en sån här söt och användbar liten blus! (ordet blus ligger för övrigt inget vidare i min mun... "jag tror jag ska ha min nya blus..." nej, det känns inte som något jag kommer att säga) jo, den kostade 50 spänn, i ren bomull förstås!

sen har jag noterat att min mineral foundation från ID börjar sina och eftersom ingredienserna är nästan exakt samma i Isadoras så tänkte jag: 400 kronor, 160 kronor, 400 kronor, 160 kronor, 400 kronor, 160 kronor... 160 kronor. åsså klämde jag i med en concealerpensel också. den lilla svarta grunkan på bilden är ett fodral till kabukiborsten- det fick jag på köpet.

när jag kom hem med mina finfina köp så hade tradera försökt spränga min mailbox. jag hade sju auktioner som gick ut idag och döm om min förvåning när dessa 7 poster ger mig (om allt går som det ska vill säga) nästan 400 kronor. så jag har tom gått plus idag! inte illa för att vara en fattiglapp som inte har fått igång sin a-kassa ännu...

dagens fötter

mina älsklingsstövlar (de fyller 2 år nu till veckan faktiskt) som tyvärr har hårda sulor som gör att jag halkar mer än vad som är klädsamt...

image67 

jisses amalia vilken prickig spegel! måste genast putsa. *gnidgnidgnid*

äta bör man, annars dör man

jag har kommit fram till två saker angående mig och mat.
1. jag bör inte äta pasta, iaf inte ofta och verkligen inte mycket. när jag äter pasta blir min mage arg och tvär, den gör jätteont och låter i flera timmare fteråt.
2. jag bör äta lunch mellan 11 och 13 samt middag mellan 16 och 18 annars blir det tilt i hela systemet och jag blir inte mätt hur mycket jag än äter i efterhand. 

två saker som kanske är ganska självklara men som jag ändå glömmer/ignorerar emellanåt. som idag. nu ska jag äta lunch när klockan är kvart äver två. bra anna.

jag hade inget val

när solen lyste rakt på mig så kunde jag bara inte ligga kvar i sängen! :-) idag har jag tänkt styra upp saker och ting här hemma. just nu har jag prylar överallt, på fel ställen, och jag blir så störd av det. jag försöker rensa lite blanda mina ägodelar och bara spara sånt som jag verkligen vill ha kvar. det går väl lite si och så... eftersom jag är uppe så tidigt tänker jag att jag kan hinna plocka iordning och gå en liten vända på stan. butikerna öppnar först klockan 12 så jag har gott om tid!

NU: frukost!

ajojaj

tacos och glass och min mage gör sprängont. att jag aldrig lär mig.

cooling

när jag satt och mumsade lunch idag så hade jag senaste ELLE framför mig. jag brukar alltid börja med en genombläddring av hela tidningen för att nästa gång läsa artiklarna. men nu fastnade jag reda på sidan 58 vid artikeln om robyn som ju verkar vara en mycket intelligent och tuff tjej. åsså är hon ju snygg oavsett frisyr och kläder, mycket snygg.

image66

dagens fötter

stövlarna som jag var så velig om och nästan lämnade tillbaka är mycket välanvända redan! brabra. billiga, sköna, inte hala och passar till det mesta.

image65

konstiga drömmar...

jag drömde en så himla skön dröm inatt! den var som en riktigt bra film och jag hade en av huvudrollerna. självklart kommer jag inte ihåg så mycket av detaljerna men jag minns huvuddragen i handlingen. när jag vaknade höll jag och en till person (rachel ray) på att frakta ett lik (dr meredith grey) till ett litet flygfält. vi hade snott dr greys lik från en fest, rachel körde minibussen och på väg till flygfältet fick 4 snubbar lifta med oss...

image63                                          image64

(ja, jag erkänner. jag har sett rätt mycket på tv i veckan... )

my friday

let's dance. brieost. parmaskinka. oliver. citronvatten. fruktsallad. naturgodis. jag är nöjd.

är det ett tecken?

jag har haft ryckningar i mitt vänstra ögonlock sen igår. betyder detta något? ska jag få besök? är det någon som tänker på mig? om det inte betyder nåt så tycker jag att det kan sluta nu. tack.

dagens fötter

eftersom jag längtar efter mer vår, typ april, maj, då jag brukar börja springa runt ute i naturen så tog jag fram löpardojjorna för att känna lite på dom. ta mig tusan att de är lika sköna nu som i höstas! me like.

image62

fredagsstädning

efter en liten lunchpromenix blev jag så energisk att jag tog itu med veckostädningen. mina föräldrar måste ha bakat in solceller i mig vid tillverkningen! den energi jag får av solen är överlägsen allt annat! vid dammsugandet inträffade följande: 1) dèja vu-upplevelse, jag har gjort detta förut. och många gånger dessutom... hur tusan kan det bli så dammig på så kort tid? 2) incident nummer 1, 3) incident nummer 2, 4) incident nummer 3. 

image59 
incident nummer 1uppdagades när jag stängde av dammsugaren och det fortfarande brummade. jag hade dammsugat igång hårtorken.

image60 
incident nummer 2 var ett glas som åkte av ett bord. som tur var hade glaset redan gått omkull en gång idag och allt vatten som en gång var inuti var redan utspillt och upptorkat. 

image61 
incident nummer 3 orsakades av min lathet och ovilja att dammtorka. jag dammsög fönsterbrädan och blombladet slank in men det var ju änå visset och borde kastas anyway!

så händelserikt kan det vara när jag brummar runt med min lilla dammsugare! men rent och fint blev det!

grymt härligt väder

det är strålande sol och -7 grader ute och jag får lätt panik över att jag är inomhus. problemet är att jag inte vet vad jag skulle göra ute! det finns ju en gräns för hur mycket man kan promenera på en dag! kanske borde jag flytta mina morgonpromenader till mitt på dagen? men det blir liksom inte samma sak... vilka besvär man kan ha! :-)

till alla "duktiga flickor"

tidigare i veckan fick jag mig en liten tankeställare hos atomflickan. så jag lade mig på rygg och tänkte ett tag (jag tänkte lite när jag har varit uppe och gjort annat också!). jag tänkte på den känsla av stress och otillräcklighet som INTE hör ihop med att lyckas på jobbet, ha snygga naglar och välstädat hemma. jag tänkte på den allmänna livsstressen som iaf jag lider av. jag önskar att jag hade allt och gjorde allt, det mesta av det bästa helt enkelt, jobb, kärlek, pengar, hälsa, engagemang, bostad, utseende, upplevelser. och förstås inre harmoni och fullkomlig dalai lama-lycka. hur jag ska hantera allt detta kom jag inte på. då måste jag nog ligga en stund till! :-) men jag kopplade ihop det med måndagens avsnitt av cityakuten där sjukhusprästen berättade en historia för den duktiga flickan dr abby lockhart. för den som inte ser cityakuten skriver jag ner berättelsen som jag minns den.

pojken och stenen
en liten pojke frågade sin mamma: kan jag flytta på den där? och pekade på en stor sten. mamman svarade, helt övertygad, javisst, du kan flytta på stenen. pojken gick fram till den och försökte lyfta stenen, men den var för tung för honom. han knuffade på stenen, men den låg kvar. han försökte rulla stenen, men den rörde sig inte ur fläcken. till slut kallade pojken på sin mamma och sa: hjälp mig! jag orkar inte flytta stenen. tillsammans flyttade de stenen. pojken sa till sin mamma: du sa ju att jag kunde flytta stenen! varpå mamman svarade: ja, det sa jag. och du kunde det. du kunde be om hjälp och nu är stenen flyttad. 

för mig, som alltid varit en kan-självare, är berättelsen mycket tänkvärd och jag ska verkligen försöka be om hjälp oftare. det löser inte alla problem men kanske minskar det några iaf!

hjärta mig hit och hjärta mig dit

it's valentine's day and all i got was a lousy geléhjärta. på bibblan. bedrövligt. (jag är ju ändå ett riktigt kap om jag får säga det själv.)

image58 

(bilden är lån-snodd från www.unt.se)

dagens fötter

image57

en sorts kärlek

en sorts kärlek av ray kluun

en bok om kärlek och sjukdom, bröstcancer. det låter inte så upplyftande och det är det inte heller, det är tragiskt. boken är självbiografisk och beskriver en kärlek som, trots att den är långt ifrån perfekt och felfri, ändå är stark. mitt bibliotek får tillbaka en bok med tårfuktade sidor.

som bonus för att jag missade bokonsdagen igår så kommer ett till tips om en bok som påminner lite om en sorts kärlek! :-)

anna, min älskade av magnus utvik

även den här boken handlar om en ung kvinna som får cancer och bygger på författarens egna upplevelser och erfarenheter. jag läste den här för nått år sen och kommer fortfarande ihåg ganska mycket av boken. jag tycker att den är snäppet bättre än en sorts kärlek, men det är nog för att författarnas sätt att skriva skiljer sig rätt mycket från varandra och utviks enklare och mer avskalade berättande passar mig bättre. 

godmorgon

det är torsdag men jag vaknade med tisdagskänsla. det är inte bra alls för tisdagar är den sämsta dagen på hela veckan... enligt mig iaf. och som vanligt måste jag ringa lite sökajobb-samtal. hur bär man sig åt för att sälja in sig själv och låta anställningsbar när man helst bara vill krypa in under korkmattan?

nämen! jag glömde boktipsa igår! skämmes.... jag ska göra det nu direkt.

dagens fötter

 
men jag hade mina "nya" cheap monday-jeans som var nytvättade och mon dieu vad dom var tighta!

glad blåsdag!

ojojoj, vad det blåser här hos mig idag, 9 m/sek. inte för att det säger mig särskilt mycket men, my god, vad det blåste när jag gick över älven, det är bara tur att inte huvudet blåste av kroppen!

i afton ska jag gå på ett informationsmöte hos röda korset. de söker frivilligarbetare till alla sina verksamheter och jag har länge tänkt att jag borde göra nåt vettigt med min lediga tid! att jag väljer röda korset beror på deras politiska och religiösa obundenhet. det passar mig. jag vet inte riktigt vad jag tänker mig att jag skulle göra men tycker att de har rätt mycket intressanta verksamheter. dock tror jag inte att deras second hand-butik är lämplig för mig. jag skulle bara köpa, köpa, köpa! :-) nåväl, det blir intressant att höra vad de har att säga. kom på att det kanske är onödigt då jag ändå har tänkt flytta, men det kan ju å andra sidan dröja ett tag innan jag rör på mig så jag hinner säkert dricka kaffe och diskutera pelargoner med nån ensam liten tant innan dess!  

spisa ribb

idag intar jag mitt ensliga morgonkaffe i denna underbara "pjäs", spisa ribb av stig lindberg. koppen är helt udda och ensam då jag fick den gratis :-) av damerna på pingstkyrkans second hand. den är en klar favorit, men bara när jag dricker mitt kaffe svart för mjölk ryms inte!

image52 

andra av stig lindbergs mönster som jag gillar är pall  och eva. jag gillar dom lite bättre än deras mer kända "syskonmönster", prunus och adam. men egentligen gillar jag alla!

 

change of plans

idag hade jag och en kompis bokat in morgonkaffe på ett café kl. 8.30 men tyvärr fick hennes son feber så det blir inget av med det. trist, jag var sugen på lite surr såhär på morgonkvisten, men det kommer ju fler dagar! jag får stanna hemma och koka kidneybönor och prata med mina krukväxter istället.

image51 

bild från http://www.mccullagh.org

puls

idag har jag varit på ett spinningpass, puls 70-90. man har alltså pulsklocka och cyklar med en puls som ligger på 70-90 % av sin maxpuls. jag har ingen egen pulsklocka och har inte kört så många pulspass. sist hade jag kalibrerat klockan efter min verkliga ålder vilket gjorde att jag knappt kunde trampa ett varv utan att hamna på övre gränsen. då blev jag rekommenderad att ställa in åldern lägre, dra bort drygt 10 år. idag tänkte jag "va tusan, jag krämar på så jag får jobba rejält!", jag drog bort 15 år. det skulle jag inte ha gjort. NOTE TO SELF: ställ in födelseåret på 1992 eller 1993, INTE 1995. det var som att klockan stannade på 86 %, jag kunde inte komma över, vare sig med ökad belastning eller ökat tempo.

jag skulle gärna ha en egen pulsklocka. men de är liiite för dyra för mig just nu. jag vill dessutom ha en med lite finesser och inte bara pulsmätning... en sån här skulle jag inte tacka nej till.

image50

bild av en finfin F11 från www.polarpuls.com


dagens lärdom: jag har intepuls som en 13-åring.

dagens fötter

image49 

toffelbeklädda och parkerade i dagens metro. jag har inte hunnit till horoskopet än...

it's in the stars

kom att tänka på en sak. jag är en sån person som läser horoskop. jag tar dom inte på blodigt allvar MEN horoskopen i metro stämmer nästan alltid! ok, de är inte världens mest specifika men ändå. som igår tex stod det nåt i stil med (jag kan inte läsa det igen eftersom det bringar otur att läsa gamla horoskop): en vän har förmedlat en kontakt och du får ett intressant erbjudande. och vad hände? jo, intressant erbjudande = jobbintervju , vän som förmedlat kontakt = klasskompis som "lagt ett gott ord" för mig på den här arbetsplatsen.

godmorgon världen!

ojojoj, vad jag har sovit gott i natt! förutom att jag vaknade en gång och höll på att dö av att det var så varmt... oftast fryser jag när jag går i säng och bäddar in mig därefter, det får inte finnas några glipor alls. resultatet blir att jag vaknar efter någon timme, het som en kamin och alldeles överhettad. men bortsett från det gick den här natten alldeles för fort. jag är som en gammal tant som vaknar ett par, tre gånger varje natt och oftast innan väckaren ringer, alltså innan 06.20. därför blir jag så förvånad när en hel natt svischar förbi och jag bara har vaknat en enda gång!

idag ska jag kolla upp lite tågbiljetter och förstås fortsätta att söka andra jobb. man vill ju gärna ha lite att välja på + att jag inte tar något för givet. bara för att man ska på intervju betyder det ju inte att man fått jobbet. 




(det kaaan hända att jag äter lite muffins också... )


jobbintervjumuffins

jag var så sugen på något gott till kvällsfika så jag bestämde mig för att baka lite muffins. jag utgick från ett vanligt sockerkaksrecept men ändrade en hel del. istället för 2 dl socker tog jag ca o,5 dl farinsocker och en skvätt sirap, istället för 3 dl vetemjöl tog jag 1 dl vetemjöl, 1 dl grahamsmjöl och 1 dl fiberhavregryn. åsså slängde jag i ett rivet äpple och en riven morot och kanel och kardemumma. så egentligen var det nästan inget kvar av det ursprungliga receptet! men det blev superbra och jag kommer att göra det igen, men kanske sänka temperaturen på ugnen och baka dom lite längre.

image48 

just det ja, hackad mandel ovanpå blev det också.


gunde-land

oh yey! fick ett telefonsamtal idag om min första anställningsintervju! jag blev så uppspelt att jag inte kunde stå stilla och lät säkert sjukligt entusiastisk i telefon! :-) hursomhelst så var det från det ställe där jag helst vill jobba, av de tjänster jag sökt hittills. kruxet är att det ligger i dalarna så det blir varken billigt eller enkelt att ta sig dit... men jag har bokat flyg till och från arlanda. sen tänkte jag ta tåget. måste man boka biljetter på intercity-tågen eller kan man köpa dom på arlanda c? någon som vet?

detta är nog mitt första positiva inlägg som handlar om arbete!

dagens fötter

 

idag har jag varit ute och promenerat/gått ärenden tre gånger. nu går jag inte ut mer idag.

tävlingsdags

nu har jag ramlat in på en till tävling om ett armband. jag gillar armband så självklart ska jag vara med och tävla om detta. jag tycker att det är extra kul när man vet vem som har gjort smyckena man har på sig. se så fint armbandet är!

image46

hej måndag!

jag har redan avklarat några jobbiga telefonsamtal. skumt det där. jag ägnar mer tid till att gruva mig än till själva samtalet! är det bara jag som gör så? men nu är iaf dagens samtal gjorda, alla utom ett. sen ska jag ringa Posten och försöka spåra reda på ett brev som är skickat till min förra adress.

solen strålar idag så jag avbokade spinningpasset 11.45 och tänker att jag ska ta en (till) långpromenad idag för att få lite ljusterapi :-) såhär på vårvintern blir jag alltid galet sugen på att åka längdskidor, men det blir aldrig av...


dagens fötter

image45 

japp, jag lovar det är mina fötter, inte två spöken.

dagens ungdom

när jag promenerar så går jag i rask takt. jag promenerar efter devisen "större steg och oftare" särskilt när jag är på väg mot ett mål. när jag gick hem från träningen idag passerade jag ett par som såg ut att vara, hmmm... 16-18 år kanske dom var. när jag hade gått förbi hörde jag att dom började skratta och prata om hur sakta dom gick och ja, dom gick så sakta att jag tror att dom for bakåt. det var bara det. nu ska jag fika.

daily dinner

image44

idag blev det omelett med lax, spenat, purjolök och fetaost. yummie!

pinigt

jag skäms. när jag stod och diskade kom jag på mig själv med att störtdigga låten som spelades på radion, brother o brother med måns zelmerlöv. jag rodnar.


framåt, marsch!

idag skulle jag helst av allt vilja ligga och läsa eller se nån bra serie hela dagen. men det kommer inte att hända, kanske en del av dagen om jag är effektiv! :-) jag ska skaffa paketeringsmaterial till mina tradera-auktioner då de första går ut idag. sen har jag pappersarbete jag borde göra, typ sortera in bankpapper i pärmar osv. en rejäl genomgång av vad som r vettigt att spara skulle jag också behöva göra.

nåväl, först morgongröten!

family dinner

min mamma lagar den godaste maten! idag hade hon gjort kycklingfiléer fyllda med pesto och inlindade i serranoskinka. och peston hade hon gjort själv med persilja och västerbottensost. till detta god blandad sallad och färsk tagliatelle. smaskens! efter detta frukt av alla de slag och ostbricka. som om det inte vore nog med detta ville pappa bjuda på kaffe och chokladbiskvier. som han gjort själv! hur gott som helst med whiskey som smaksättare i krämen. jag är ingen whiskeydrickare egentligen men dett var galet gott! när pappa bakar gör han det med besked! inga vanliga sockerkakor där inte utan biskvier eller tryffeltårta eller nåt annat avancerat. jag skulle förmodligen bara orka läsa igenom ingredienslistan!

nu ska jag inte göra nåt mer än slappa framför tv:n. tror jag ska kika på "flicka med pärlörhänge". hoppas att den är bra eftersom den går på 2:an = reklamfritt!

omöjlig ekvation

image43 

det SKA gå. jag vill ha ALLA i SAMMA låda (som när familjen ska fota sig till liftkorten i snowroller-sällskapsresan).

stockholmsvinter

vädret idag är skittråkigt, det är vad jag brukar kalla för stockholmsvinter. det är inte särskilt kallt men det är fuktigt och blåser lite så det känns riktigt ruggigt. usch, tacka vet jag -5 och sol som gnistrar i snön, det gillar jag!

jag har fyllt kylskåpet med massor av frukt och grönsaker. hittade bla en av mina favoritäppelsorter, pink lady, blodapelsiner och kiwi. jag ÄLSKAR kiwi, helst ska de vara lite hårda och de ska vara syrliga, inte söta. mums. jeansen jag velade om på myrorna fanns förstås inte kvar :-( det är så typiskt.

efter handlingen hämtade vi upp pappa och fikade på stans mysigaste café. det är inrett väldigt gammeldags och ser ut som hemma hos madicken ungefär! de har vita spetsdukar på borden och udda, slitna möbler, fina tapeter och gamla foton på väggarna. och gott fika!

jag och syrran+sambo är bjudna hem till föräldrarna på middag idag så jag ska försöka gör nåt vettigt innan det blir dgas att traska dit. idag blir en riktig familjedag!

dagens fötter

dagens fötter har fått sig en släng av chockrosa!



ooops, såg att jag målat utanför. måste fixas.

fira fredag

efter en skön slapparstund framför tv:n börjar jag känna mig laddad inför dagens träningspass, Afro Power Dance. där jag tränar kör de ett afro-pass klockan 17.30 på fredagar och det passar mig perfekt såna här dagar när jag bara ska vara hemma och slöa på kvällen. den "riktiga" fredagskänslan vill inte riktigt infinna sig när man är mer eller mindre ledig hela veckan, men med ett träningspass som final på veckan känns det skönt att gå hem och lägga sig framför tv:n med nåt gott att smaska på (känner mig lite sugen på daim idag...).

afro power dance är en störtskön träningsform som man kan anpassa efter dagsformen, känner man sig stark så är det bara att ge järnet och vill man ta det lugnt så funkar det med. jag gillar musiken också, mycket trummor och stark rytm, ibland hamnar man nästan i trance! måste bara komma ihåg att jag ska hinna äta nånting litet innan jag ska iväg... 

dagens fötter



supergamla HM-tofflor som jag vägrar kast för de är så sköna! precis som tofflor ska vara!


off season och jeans-mania

det blev sol! och det blev promenad till myrorna! jag tycker att det är så olika mellan gångerna jag är myrorna, ibland har de ingenting som känns intressant och ibland har de hur mycket som helst! idag hade jag kunnat köpa fyra, 4!!!, par jeans som alla var snygga, satt bra och var i rätt storlek! hur ofta händer det? det händer ju knappt på en "vanlig" affär. men jag var duktig och begränsade mig till ett par. det blev ett par mörka cheap monday då mina favoriter (mörka stuprör) har gått och blivit galet stora. men jag provade även ett par superljusa stuprör (lee), ett par vida, raka, mörka med spänne bak (levi's) och ett par riktigt klockrena "that 70'ies show"-jeans (lee). kanske måste jag gå tillbaka imorgon och köpa ett par till. just nu har jag bara två par jeans som sitter uppe ordentligt och som den jeanstjej jag är så känns det lite fattigt!

det andra jag köpte var en julskiva! känns hyffsat inaktuellt just nu men eftersom jag i julas konstaterade att jag inte hade en enda jullåt nånstans så slog jag till. till saken hör att jag tycker den mesta julmusiken är riktigt kass, men jag tror att det här är det bästa alternativet för mig. artisterna på skivan är bla frank sinatra, patti labelle, bing crosby och mahalia jackson - oldies, but goodies!

image40

fredagmorgon

jag har inte kommit så långt med mina planer för dagen. har jag några planer? nja, inte direkt, det beror lite på vädret. igår var det så dimmigt och fuktigt ute men det verkar inte vara så idag, jag hoppas på en liten solglimt!

först ska jag ringa lite samtal bla ska jag försöka spåra upp ett brev som jag vet är skickat till min förra adress men eftersom det är över ett år sedan jag flyttade så tror jag att eftersändningen har slutat. sen borde det bli lite städning före lunch. jag är sugen på att promenera till myrorna (ena sidan stan) och jag behöver kopiera mina arbetsgivarintyg (andra sidan stan) så om vädret är schysst kanske det blir mycket promenerat idag! :-)


hihi

hittade denna felstavning när jag surfade runt efter nya projekt att sätta virknålen i. tyckte att den var lite söt!

"Storlek: ca 9 x 26 (10 x 28) cm.
Garnåtgång: 1 nystan av vardera nr 24, 34, 28, 29 och
1368 av Anemone, 2 nystan av 1209 Budget 103.
Garnupplysning: Marks & Kattens. Tel: 031-706 12 91.
Virknål: 2,5.
Tillbehör: 1 bit flit och 1 bit akrylvadd."

(från hemmetsjournal.se)

dagens fötter

lite frusna efter springande på stan har fötterna nu fått komma in i hemvirkade varma tofflor!

image39

personal shopper

ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig... jag hade trott att jag skulle stöka här hemma idag och kanskekanske gå in till stan en snabbis men icke. på förmiddagen ringde fd sambon och behövde hjälp- han ska på galej i helgen och behövde smakråd för nya kläder. kan man tacka nej till ett sånt erbjudande? att gå i affärer och bara peka på saker nån annan borde köpa? inte jag iaf. så vi har ränt omkring på stan och även varit runt på lite andra ställen typ ÖB osv. för mig som inte har egen bil är det ju sjukt skönt att få göra såna ärenden tillsammans med nån! en riktigt trevlig dag har det alltså varit.

för övrigt är det så himla skönt att att vi kommer bra överens sedan vi flyttade isär. ganska lustigt egentligen men vi har nog roligare tillsammans nu än när vi var ihop !


jobbsökarblogg

efter vårt lilla jobbsnack igår efter bion så bestämde jag mig för att köra lite hårt och verkligen fokusera på vad det är jag vill (ha ett jobb!). så nu på morgonen har jag suttit och sorterat platsannonser och gjort ett excel-dokument för att få överblick över vilka tjänster jag har sökt och när jag ska ringa upp dem för nu j*lar... 1-1½ vecka efter sista ansökningsdatum så kommer det en påringning från lilla mig. jag AVSKYR att prata i telefon, pratar helst live, så detta kommer att kosta på för lilla mig! men det som inte dödar härdar. har två såna samtal kvar idag, blä.

en angenäm afton

filmen (försoning) var riktigt bra, en rörande berättelse, dock kom det, överraskande nog, inte en enda liten tår. jag som brukar gråta till extreme homemakeover och sjukhuset! de hade lyckats med att återskapa miljöerna så det verkligen kändes som 1930/40-tal och det är något jag gillar skarpt i filmer, verklighetstrogna miljöer. snyggt filmat var den också, men, det finns alltid ett men! :-) men jag gillade inte slutet, det förstörde tyvärr för mig. kanske ska läsa boken för att se om den också slutar så...

efter filmen hann vi med en snabbfika på waynes, det var riktigt trevligt och vi satt och gnällde lite kring jobbsökandet!

the virkning

i julas virkade jag ett par vantar.

image36

dessa vantar har känt sig lite ensamma sen dess eftersom jag inte har någon mössa som passar till. så igår virkade jag äntligen klart min "mysse". jag känner mig riktigt nöjd med den.

image37

tyvärr växte den lite när jag tvättade den så jag hoppas att den krymper ihop igen om jag kör den i tvättmaskinen! bara det inte blir en dockmössa...

onsdag är min dag

det verkar som om min kropp och min hjärna gillar onsdagar! :-) träningen gick som smort (fastän det var en annan instruktör än förra veckan), lunchen blev god och jag känner mig mindre gnällig än jag gjort på hela senaste veckan.

jag har suttit och försökt få ordning på de papper jag ska skicka in till a-kassan och saknade faktiskt bara ett enda arbetsgivarintyg från de 4 år som gått sen sist jag stämplade! ett mindre mirakel! när jag har fått det ska jag kila förbi mamma på jobbet och kopiera. för visst brukar a-kassan vilja ha in orginalen?

en till rolig sak är att syrran (som är i finland med jobbet) ringde och sa att hon kunde köpa rufus wainwright-linnet från fashion against AIDS åt mig därifrån!

som om det inte vore npg med ljusglimtar för idag så ska jag och en vän på bio ikväll. det blir försoning som planerat. nice. det var toklänge sen jag var på bio sist, minns inte ens vad jag såg för film.

times are good.

känn pulsen slå




känn pulsen slå av berny pålsson

den här boken lånade jag på bibblan i måndagskväll. på tisdag förmiddag var den slut. det gjorde alltså ingenting att det var en bok med kort lånetid! boken är grymt bra. jag läste bernys första bok vingklippt ängel för kanske 3 år sedan. jag tyckte att den också var riktigt bra, men den här är bättre. kanske beror det på att jag nu har erfarenheter (arbetat inom socialpsykiatrin) som jag inte hade då? jag tycker att böckerna har lärt mig en hel del om hur verkligheten kan vara när man har psykiska problem, även om jag aldrig kan förstå hur det känns så får jag en bättre bild av hur det kan vara och framförallt hur svårt det är att vid rätt tillfälle få den hjälp som behövs. en tuff bok av en tuff tjej. läs den! (men kanske vingklippt ängel först!)

dagens fötter

idag blev tassarna paparazzi-fotade innan de hade kommit upp ur sängen och klätt på sig. hoppas att dom inte stämmer mig för nakenbilden... 


comfort food

såhär kan det gå när man vill trösta sig med en till semla men inte har rätt beståndsdelar hemma... :-)

image33 

ett styck våldsutsatt lussebulle

klagomuren, here i come!


image32

ibland blir jag bara så sjukt less på att allt i livet verkar gå så enkelt för en del, och förstås så anser jag mig inte vara en av dessa (iaf inte just exakt nu). det är som att jag har använt upp min beskärda del av tur och problemfrihet redan nu och jag planerar väl för att leva sisådär en 50 år till. hur ska det gå till?

kan det vara så att jag ställer på tok för höga krav på livet? en mycket ärlig person har en gång sagt till mig att det jag letar efter finns inte. jag vägrar tro på det. och i sådana fall vill jag gärna upptäcka det själv. 

ja alltså det handlar främst om jobb. jag vet att jag skulle göra ett bra jobb och att jag har kompetens för de tjänster jag söker. jag har både utbildning och erfarenhet men, nej, det verkar inte hjälpa den här gången. vad är det då som saknas?

usch. blä. urk. fy. gnäll.

jag tycker att AF borde erbjuda stödsamtal hos terapeut för man blir snabbt nedstämd och självdestruktiv av att söka jobb. och därmed basta.

som ny!

hemma igen efter mitt möte med ryggfarbrorn. han är ju fantastiskt duktig! på ett litet kick hade han lagt tillbaka min svanskota där den ska vara. efter en rejäl genomgång av ryggen (japp, det behövdes) tog han sig an bröstryggen. där var det oredigt vill jag lova, när det tom syns att kotorna ligger fel... men den här gången var det faktiskt nacken som var värst. en kota var 1,5 cm ifrån sitt rätta läge. med alla dessa defekter är det ju ett mirakel att jag kan stiga upp på morgnarna och egentligen inte ha särskilt ont nånstans!

jag har även hunnit med en semla, smaskens! årets första faktiskt. jag är en principfast person och vill inte börja äta semlor före fettisdag. efter fettisdag är det mer ok, dock endast på tisdagar. i år hade jag inte ens hunnit tänka att det var dags för semlor förrän igår när jag såg en massa annonser! så när pappa ville bjuda på en idag så var det ju helt perfekt!

nu ska jag ta itu med någon av de 9 platsannonserna jag skrev ut på AF igår... blä! kände inte för det, men vill man ha ett nytt jobb så...

tungt att andas

jag har en defekt kropp som inte gör som jag vill! jag får låsningar i kotorna i bröstryggen så jag kan inte dra djupa andetag, skitjobbigt när man konditionstränar :-( dessutom låter det som att jag har knäckebröd i axlarna emellanåt. pga allt detta längtar jag sååå mycket till imorgon. klockan 9.15 har jag en tid bokad hos en massör/naprapat. jag kallar honom ryggfarbrorn.

jag har varit till honom några gånger tidigare, första gången var i somras. det var en riktig aha-upplevelse. helt plötsligt kunde jag andas normalt och det knastrade inte när jag rörde på axlarna! magic! så jag har fortsatt att gå till honom med jämna mellanrum. nu är det länge sedan sist, tror det var i oktober-november nån gång för vi kom överens att jag skulle komma en gång till före jul. tyvärr hann jag inte boka nån tid och sen när jag hade tid så hade han gått och blivit sjukskriven. så efter många om och men är det dags igen imorgon. sist hade jag 4 låsningar i bröstryggen, 5 eller 6 bak i ryggen och ett par stycken i nacken. undrar vad jag har samlat på mig nu? tror jag ska ta fram vetevärmaren så han slipper jobba så hårt med att mjuka upp knäckebrödsaxlarna imorgon! ;-)

maten är klar! kom och ät!

jag tror att min aubergine var lite i minsta laget. eller så är det formen som är för stor! hursomhelst så är jag grymt hungrig och maten luktar smaskens. lite oliver och soltorkade tomater ska få pigga upp det hela.

 

storleken verkar ha betydelse

iaf när det handlar om auberginer.

image30 

idag ska jag laga moussaka till middag och till detta ska man ha " 1 medelstor aubergine". hur tusan ska jag veta om den är medelstor eller inte? jag har ju aldrig i mitt 27-åriga liv köpt en aubergine! jag får väl skära upp den och se om det verkar vara en medelstor jag fick tag på eller inte. det är svårt med grönsaker ibland...

dagens fötter

är instoppade i mina spinningskor från shimano då jag strax drar iväg på lunchspinning i 45 minuter.





måndagmorgon

jahapp, då var det ny vecka igen. än så länge har jag inte hunnit göra upp några stora planer för veckan. idag bibblan, onsdag bio- det får räcka så länge. man vill ju inte bli stressad och utbränd! *ironi*

först av allt ska jag hänga tvätten (tvättmaskin inne i lägenheten, god bless) och ta itu med diskberget som är kvar sedan i lördags då jag och fd sambon lagade middag tillsammans. konstigt att det blir så mycket disk? och då har jag ändå diskat bort kastruller och stekpanna och sånt...

slapp söndag

jag har äntligen fått tummen ur och lagt ut mina auktioner. nu återstår att se om det är någon som är intresserad av dom... jag har pysslat ihop mina armband som blev hyffsat bra för att vara första försöket!

 

denna söndag fortsätter i hantverkarstajl då jag ska virka mer på min mössa. hade lite svårt att få tag på mer garn av samma sort men det löste sig. på ICA maxi av alla ställen!

planer för dagen

nu blir det kaffe och nyhetsmorgon innan jag tar itu med lite jobbansökningar och lägger upp tradera-auktioner. ska boka biobiljetter också, jag och en kompis tänkte se försoning. någon som sett den?

image25

dagens fötter

för att inte glömma bort kommer dom allra först idag! mina morgonpromenadsfötter.


pysselhörnan börjar ta form

 jag är less på alla reakläder och de har inte fått in så mycket vårnytt än... tråktråktråk. i ren besvikelse över att det var så trist på stan hängde jag på hobbyaffären i säkert en halvtimme. hobbyaffären här är liiiten. jag kom därifrån med lite saker som ska bli armband eftersom jag tycker att annas blev så fina!

image23

dagens fötter

med lite ben som lördagsbonus! :-) det blev så att jag behåller stövlarna fastän de ser ut som gummistövlar. de är så grymt sköna! 

 

godmorgon

aaah, vad det är skönt att vakna av sig själv och ligga och sträcka på sig i lugn och ro, kanske somna om en liten stund, mmm... strax efter 8 steg jag upp och gjorde lite yoga i nästan en timme. efter en lång dusch sitter jag nu och smaskar i mig frukost framför nyhetsmorgon på TV4. efter reklampausen ska de ha en intervju med gudrun sjödén. även om hennes kläder inte är min stil så gillar jag dom, härliga färger och mönster, gillar dom mer som man gillar konst. när jag var liten älskade jag att kika i hennes kataloger som min mamma alltid fick hem i brevlådan.

efter intervjun med gudrun blir det en promenix till stan för att möta upp systeryster, när nu hon behagar vakna...

bottenlös

alltså. vissa dagar kan jag äta hur mycket som helst. är det fler som har det så? borde vara jättejättemätt efter middag och efterrätt, men nej. skulle nog kunna dra varvet runt på ett julbord oxå... burp.

tv-klassiker

något som lättar upp dagen är ju att SVT börjar reprisera Törnfåglarna precis just nu! denna riktiga klassiker har jag läst (i den tegelstenstjocka pocketversionen) men inte tidigare sett på TV, yey! fram med filt, kaffe och cookies, mmm... enjoy! 

image21

bild från the museum of broadcast communications (http://www.museum.tv)

dagens fötter

här kommer dom!



mina små ballerinastrumpor är riktigt mysiga att tassa runt i hemma eller när man går på fest eller liknande och har strumpbyxor. jag avskyr  tårna på nylonstrumpbyxor och andra tunna strumbyxor, tycker att de ser äckliga ut. istället för att klappra runt i inneskor (och ev förarga bostadsägarna... ) kan man ha såna här små söta på sig!

snöstormigt

image18 

då här ser det ut när jag står på min inglasade balkong idag. huvva! det syns nog inte men blåsten gör att snön virvlar omkring, rejält. när jag var ute och gick imorse blåste det så mycket att jag fick ont i ögonen av snöflingorna, det kändes som att någon kastade sand. buhu.

slutsats: idag stannar jag inne, iaf tills det blåser lite mindre. jag virkar en mössa istället. japp. så får det bli.

sjukt irriterande

jag brukar inte haka upp mig på småsaker och det som stör mig brukar jag försöka ändra eller komma runt på nåt annat sätt. varje morgon äter jag havregrynsgröt (med en massa andra goa grejer i oxå) med äppelmos och mjölk. jag tycker att det är så gott att jag kan längta efter frukost redan när jag går i säng på kvällen. MEN äppelmosburken irriterar mig till den milda grad att jag nu är redo att hälla över min äppelmos i en annan burk bara för att slippa bli kletig om fingrarna varje morgon. jag förstår inte hur dom tänker? hur jäkla långa skedar tror dom att man har egentligen? eller är det för att man inte ska orka fiska upp sista decilitrarna och köpa en ny burk istället? va? va? ett fall för sverker

image17

dumburken


RSS 2.0