dagens val

sommartorpet eller sommar med ernst (eller vad det nu heter)?

grejen är att jag hör till den delen av befolkningen som nästintill får kväljningar av ernst när han "går igång" på kalkslammade murar och spretar runt med sina håriga tår. dock brukar jag gilla det innehåll och den blandning som hans program har... hmmm... tur att det är 25 minuter kvar innan jag måste välja!

vad väljer du?

blekfet

jag brukar inte hets-sola men så blek som jag är nu har jag sällan varit i juli (eller sista juni då om man ska vara petig). skrämmande! hoppas på lite go' väder nästa veckaåtminstone. isf ska jag bo ute i solen!

dessutom har jag börjat äta sååå mycket sämre nu än innan jag flyttade. nu äts det glass och mackor mest varje dag och resultatet kommer direkt - tjockmagen och sidovalkarna...

jag ska verkligen försöka hålla ordning på mig när jag är hemma. på jobbet "skyller" jag på att jag måste äta potatis, pasta, ris etc. hur ska man annars kunna motivera att kidsen måste äta potatis till köttbullarna?
även glass och lite andra godsaker måste slinka ner ibland för att våra ungdomar med stört ätbeteende ska se att man kan äta lite gotta ibland.

men jag får väl vara nöjd så länge dom kallar mig spinkis istället för tjockis!

tilläggas bör att ingen av mina arbetskompisar är direkt pinnsmal, allt är relativt mao :-)

dåligt samvete till ingen nytta

jag är hemma och är sjuk fast jag "borde" vara på jobbet. jag vet att dom har apsvårt att få tag i vikarier och det blir ju inte lättare när det är semestertider... jag vet den panik man får när man kommer på morgonen och hör att en av jobbarkompisarna är sjuk och att man kanske måste gå en man kort. när man redan tycker att det är svårt att hinna med att se och höra alla små hjärtevänner...

men för en gångs skull tänkte jag lite klokt (fast jag känner mig som en usel skolkare) och bestämde mig för att vara hemma idag. hade jag haft ett skrivbordsjobb med 8-timmars arbetsdag hade jag inte tvivlat en sekund på att jobba idag.  men när arbetspasset är ca 15 timmar och man måste vara skärpt hela tiden samt kan behöva göra små språngmarscher efter ungar som bestämmer sig för att sticka så lämnar jag walkover. det kan väl vara snällt att inte smitta ner dom som är friska också tänker jag.

min helg tillbringades således sovande. igår var jag vaken 4 timmar, mellan 16 och 20, sedan sov jag till 10.30 imorse med ett litet avbrott för sjukanmälan. nu har jag faktiskt varit vaken ända sen 14.30 och jag har tom varit ut med soporna! det går framåt!

ett litet boktips kan jag också bjuda på innan jag lägger mig och vilar en stund: babbeldrottningen av meg cabot. klockren chicklitt, den kommer att bli en utsökt romantisk komedi. (författaren har även skrivit en prinsessas dagbok)

tbc?

det verkar inte bättre än att dataviruset har smittat mig med... jag har varit hängig hela veckan, har ont i huvudet, hostar och är stekhet när jag sover. igår och idag har jag definitivt feber och orkar ingenting. tur att jag är ledig och att jag inte hade tänkt gå på peace and love för att jobba hade inte funnits på skalan och inte heller festival.

när jag hostar gör det ont långt ner i luftrören och det känns som att lungorna rivs sönder och kommer ut. visste jag inte bättre hade jag trott att jag var lungsjuk i tbc! (men jag är vaccinerad så det är inte tbc)

snyltgäst

idag efter vårt veckomöte på jobbet så råkade jag bli inbjuden till spontanlunch hos en kollega. vi skulle cykla samma väg hem åsså bjöd hon in mig att se hur dom bodde. sen blev jag kvar där och hennes man lagade lunch och jag ritade med deras barn osv. såna spontana inbjudningar till dom man inte känner väl tycker jag ibland kan kännas lite obekväma, man vet inte riktigt hur länge det är ok att stanna osv. nu blev jag kvar över lunchen och en kopp kaffe och det kändes helt ok. hoppas att dom håller med! haha.

sen har jag bestämt mig för att lämna över min dator på rensning imorgon så vi får se hur länge jag blir datorlös. hoppas att det går fort och blir bra för jag är hjärtinnerligt less på allt krångel nu!

invasion

min stad har invaderats av ett nomadfolk. festivalbesökare. jag bor i direktanslutning till peace and love's område samt deras camping. jag tror inte jag kommer att sova särskilt mycket i slutet av veckan! :-) tur att jag har jour på torsdagnatt åtminstone.

egentligen så skulle det ju vara skoj att gå på festivalen nån av kvällarna men jag vet inte... ganska dyrt är det ju, inte okristligt dyrt, men ganska. det skulle vara för att se några av banden isf. men å andra sidan så har jag uppsikt över en av scenerna från min lägenhet så jag står nog över.

hursomhelst så tycker jag synd om stackarna som har kommit till campingen redan idag och välkomnats av ett präktigt ösregn. allt blött på första dan liksom. ingen vidare start på en festivalvecka!

jag skulle gärna lägga upp lite bilder i mina få inlägg men vågar inte utmana ödet (= dataviruset)! så länge jag kan skriva och publicera inlägg så får jag nog vara tacksam.

uppdatering

jag passar på att klämma in ett litet inlägg nu när datorn behagar fungera någorlunda. vi får väl se hur länge det varar... ibland funkar nätet riktigt bra en stund, men sen finns det gånger då det tar över 1 timme att kolla mailen... har fått löfte av en jobbarkompis att hans brorsa kan fixa till burken om jag inte lyckas själv. alltid bra med en plan B! :-)

midsommar har kommit och gått och jag måste säga att denna midsommarafton absolut hamnar på min lista över lyckade midsommaraftnar! jag jobbade ju hela dagen och vi alla (nästan) hade det riktigt bra, så bra man nu har det när man är på ett behandlingshem för ungdomar med känslomässiga störningar. en av ungarna hade en riktigt jobbig och dålig dag men vi lyckades begränsa dennas påverkan på dom andra så dom flesta var riktigt nöjda med dagen! grillat, nypotatis, sill, jordgubbar, regnskur, ja, dagen hade allt man förknippar med midsommar. men det är klart, vi befinner oss ju i dalarna, midsommarfirandets högkvarter!

gårdagen spenderade jag sovande. jag sov några timmar när jag kom hem på morgonen, var vaken mellan 12 och 16 och tog en promenad, sov i soffan till 21, sen sov jag i sängen till 9 imorse. jag antar att det behövdes lite sömn...


eftersom solen lyser idag tror jag att jag ska parkera mig ute och läsa lite bok. det var längesen jag läste mer än 15 minuter i taget och jag håller på med en av anna janssons deckare. samt att jag har fler böcker på lager...



diagnosen är ställd

jag blir galen!!!

jag har hittat filen med viruset men jag får inte bort den! vad gör man? nån som är datakunnig och kan komma med tips? (dialogrutan säger att jag inte får ta bort filen för att den används av nåt annat program eller nån annan person)
 
varför ska det vara så förtvivlat svårt för?

sjukskriven blogg

pga virusinfektion.


men jag kommer tillbaka när min lilla vän är frisk igen! :-)


onsdagsnöje

klättra upp och rita ett kors i taket nu!
jag ska se på fotbollsmatchen ikväll! eller egentligen inte. jag går bara med för det sociala i det hela. jag tycker fotboll är skittråkigt och har inget intresse av EM (visst är det EM?) överhuvudtaget.

under eftermiddagen ska jag försöka ta mig iväg och handla mat samt tvätta och träna. dagens träning tror jag blir en timme spinning, jag behöver konditionsträningen för att komplettera all body pump.

men nu- LUNCH!

fult så man vill gråta

spinkiga killar i snortajta stuprörsjeans är tamejf*n det fulaste jag vet.

svårt val

åh! varför är det alltid såhär? vissa dagar finns det absolut inget att se på TV och andra dagar vill man se på flera kanaler samtidigt...

ikväll vill jag se både moulin rouge och the thomas crown affair. det lutar åt att jag måste kolla upp hur jag ska bära mig åt för att spela in med min dvd... och då blir det förstås thomas crown som spelas in eftersom den går på en reklamfri kanal.

har du inte sett the thomas crown affair så se den ikväll! det är en av mina absoluta favvofilmer!



sovmorgon

jag sov ända till 8.30 idag! utan att vakna en enda gång under natten. resultatet är att jag känner mig helt och hållet utvilad. började dagen med en långpromenad och åt frukost i lugn och ro medan jag kollade lite på säsong 3 av satc. jag vill gärna se igenom hela serien innan jag ser filmen, vilket inte lär bli nåt problem eftersom jag knappast kommer iväg på bio (har inga girlfriends här i borlänge att ta med på bion!) utan får kolla filmen på dvd senare.

igår laddade jag hem ett nytt och fräscht virusprogram så i skrivandets stund håller min lilla dator på att genomsökas efter elaka virus. medan det pågår här hemma ska jag dra iväg ner på stan och kolla efter lite nya träningskläder, intersport har börjat sin sommarrea nämligen.

ha en bra dag!



långhelg

min jobbhelg förlängdes med ett dygn. jag började redan på fredagkväll och slutade inte förrän nu, på måndagmorgon. det känns som att jag har varit bortrest!

det blev extra jobbigt eftersom arbetspasset började med att jag inte kunde sova natten till lördag. utanför jourrummets fönster finns ett buskage och i detta buskage finns det fåglar. fåglar som låter hela nätterna. så jag sov nog inte mer än 2 timmar den natten... så jag känner inte att jag har gjort världens bästa jobb direkt den här helgen. min stubin har varit kort och jag har nog låtit riktigt gnällig emellanåt.

en kul grej var att vi stack iväg till en gocartbana igår och gasade loss. det är ju sååå kul! uppskattat av både personal och ungdomar.

nu ska jag luta omkull mig en stund innan det bär iväg till falun för lunch med en gammal bekant. för nån vecka sedan fick jag nämligen ett meddelande på facebook från sonen i en familj vi umgicks mycket med under mina 3-4 första levnadsår. han gör praktik i falun och tyckte att vi skulle hooka upp och ta en bit mat och jag kunde ju inte annat än hålla med! det ska bli intressant att se vad det har blivit för typ av honom :-)

Utkast: jag sätter ...

jag sätter en tia på att det snart börjar regna!



någon däremot? :-)

lugn fredag

vad gör jag en dag som denna? inte mycket alls. jag har pysslat runt i lägenheten, strukit lite kjolar, tränat och kollat på satc.

blev inringd på jobb i natt. eftersom jag ändå ska jobba hela helgen så kan jag ju lika gärna åka ut och ta jouren i natt. då är jag på plats imorgonbitti! hoppas att alla ungar har kommit i säng när jag kommer ut, känner inte för att börja med några gå-och-lägg-dig-och-sov-fighter det första jag gör.

men eftersom jag inte behöver åka hemifrån förrän klockan 22 så kan jag laga middag och slappa i lugn och ro innan dess. till middag ska det bli blomkålssoppa. det är en sån maträtt som jag kan bli toksugen på, bara sådär. undrar om den innehåller nåt särsklit ämne som jag har brist på dom gångerna?

igår kväll

pannkaksmiddagen gjorde sig påmind ett par gånger under träningen igår kväll men det gick bättre än vad jag hade väntat mig. kan det vara för att det var havregryn i smeten och inte vanligt mjöl? eller för att smeten ahde fått stå i kylen och svälla i ett par timmar?

hursomhelst så var det nya body combat-passet grymt. om jag inte minns fel så är det pass nummer 36??? och jag säger då det, har man aldrig tidigare testat combat så är det dags nu! eftersom passet har temat mixed martial arts så är det en salig blanding av olika kampsporter och givetvis är min favorit med- muay thai. varje gång jag är på combat så tänker jag att jag borde börja med lite kickboxning eller liknande för jag tycker att det är sååå kul!

resten av kvällen ägnade jag åt att svära åt min dator som fortfarande inte är sig själv efter virusinfektionen härom kvällen. jag ska försöka få till det idag men jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på för att lösa problemet...

tips mottages tacksamt!

lyxmiddag

nu har jag smaskat i mig pannkakor, sylt och grädde.
dock var det protein- och fiberpannkakor, jordgubbar med fruktsocker och kelda vispa lätt.
hoppas att pannkaksmättnaden hinner gå över innan jag ska på body combat klockan 19. release av ett nytt pass är det idag. det är bra då är det inte bara jag som är lost bland front kicks och uppercuts! :-)



325 istället för 843

jag lyckades hitta två par byxor som passar, ett par shorts och en t-shirt. shortsen är från herravdelningen och är därför rätt stora men när det gäller surfshorts så tycker jag att det är snyggt när dom hänger på höfterna.



i övrigt händer det rätt lite idag och det passar mig utmärkt! surfade runt lite och hittade några nya bloggar. en träffade rakt i hjärtat då personen i fråga beskriver sina känslor så bra och jag känner igen mig till 100 %! dit kommer jag att återvända!

nu- dags för lite kaffe!

livets onödigheter

geeez! jag älskar rachel rays meningslösa gäster! idag är det baby planners på besök i showen. dom har alltså som jobb att planera inför andra människors nyfödingar! hilarious om du frågar mig. men det verkar ju skoj. undrar om det finns någon slags uppföljningsverksamhet? jag menar att om man har lejt bort planeringen av graviditet och förlossning så kanske det blir... ehh... övermäktigt att ta hand om sitt barn? eller jag vet inte.

det roligaste av allt var ändå översättningen av post delivery services. när en av baby planners:arna berättade vad dom gjorde så var post delivery services en del av deras tjänster. översattes till att dom tog hand om posten.

jag skrattar fortfarande.

nu med. haha.

krasslig

min dator är sjuk. den har fått virus. nått hände igår via msn så jag antar att det är fler som drabbats av samma problem. frågan är bara hur man blir av med det. mitt virusprogram visade inget så jag vet inte riktigt vad jag ska göra... hoppas att det går över av sig själv! :-)


(hm-rean bjöd precis på det jag letade!)


en helt vanlig onsdagkväll

idag var jag grymt opeppad på att träna och tyckte att jag hade tränat så duktigt senaste veckan (lördag-sprang 5 km, söndag-sprang 5 km+bodypump, måndag-cyklade t o r jobbet=1 mil, tisdag-20 min på crosstrainer+gick igenom hela kroppen i gymmet). men vis av erfarenheten så släpade jag mig iväg iaf.

jag vet att jag bara blir tröttare och mer missnöjd om jag inte tränar när jag känner mig seg och slö så jag blåste på med ett corepass och 60 min spinning. core gillar jag, har alltid gillat att träna mage och rygg av nån anledning, så det gick jättebra.

känslorna inför spinningen var däremot lite annorlunda kan man nog säga... jag var sååå nära att smita hem. men efter att jag surat mig igenom den första kvarten så gick det superbra trots träningsvärk i låren. mjölksyran väntade runt hörnet hela tiden så jag vågade inte dra på upp till maxpuls utan låg nog och tryckte på 80-85 % som mest idag men svetten rann längs armarna så nog blev det tränat alltid!

när jag kom hem var jag på riktigt bra humör. pratade med mamma i telefon och såg klart en dvd jag lånat på bibblan, leende guldbruna ögon. den var väl sisådär (inget vidare alls egentligen) men jag har varit lite nyfiken på den serien sen den gick på tv.

 
    lennarts, förstås! (tror bilden kom från expressen.se)

dagens byte

min klänningsjakt gick alldeles utmärkt! en med halterneck och en med vanliga axelband. egentligen är jag inte så förtjust i plagg som är avskurna under bysten för jag ser bara gravid ut. men det är ju väldigt skönt när det är varmt!



på hm höll dom alltså på att förbereda rean och dom hade hängt fram en del saker från förra sommaren också (bla den randiga klänningen). vissa plagg var redan ommärkta men inte alla. jag såg ett par byxor (som inte var ommärkta) som jag ska försöka haffa imorgon.

sen köpte jag små reseförpackningar också. jag var in och köpte exakt samma förra veckan men nu var det 50 % på dom så dom kostade 15:-. eftersom jag hade letat på rätt många ställen innan jag hittade några små burkar (flaskor fanns det överallt) så köpte jag ett set till!



VIP? jag?

fick mail från hm om deras "VIP-öppet" när sommarrean börjar imorgon. eftersom jag är ledig imorgon och garanterat är vaken klockan 9 så är det inte omöjligt att jag går dit en sväng. faktum är att jag nog ska gå in en runda redan i eftermiddag och kolla om det är nåt särskilt jag ska sikta in mig på... och isf vilken storlek.

shorts har jag så jag klarar mig. kjolar likaså. det jag vill ha är linnen som funkar på jobbet samt en eller två sommarklänningar. jag vill ha en klänning som är ärmlös (någon form av axelband bara) eftersom alla mina befintliga klänningar är kortärmade eller helt bara över axlarna. sen skulle det inte vara fel med något slags tunnare byxa, tex linnebyxor eller liknande. jag har bara jeans och det känns så galet osomrigt!

men före lunch ska jag ta en sväng till biblioteket samt köpa frimärken!


vad är vad?

jag vet inte om jag var på date igår eller om vi bara var två jobbarkompisar på bio. hur märker man skillnaden?

huvudvärk

jag har haft, mer eller mindre, ont i huvudet varenda dag i över två veckor nu. vad kan det bero på?

jag äter, dricker och sover som man ska och jag känner mig inte ens stressad. det spelar ingen roll om jag tränar eller inte, om jag är ledig eller jobbar, dricker kaffe eller inte. jag har ingen aning om varför det är såhär men jag börjar bli kraftigt irriterad.

dagens duktiga

jag ska torka av, smörja in och ställa unda lite vinterskor idag. jag är less på att se dom stå i hallen och damma.






















(blä, vad skabbiga alla mina skor ser ut)
 

groggy

uh? var är jag? vaknade efter att ha slumrat till i soffan efter lunchen. som vanligt när jag är ledig på tisdagar så tar jag en second hand-runda. idag kom jag hem med två kjolar och ett par skor. inte illa alls.

ikväll blir det nog att gotta sig med lite harrison ford. biotajm med andra ord. jag gillar indiana jones-filmerna dels för att dom är så förutsägbara och dels för att harrison är med. han är en av mina absoluta favoriter. bäst är han som dr kimble i jagad.



inbyggd timer

så sweet att vakna av sig själv en kvart innan tvättiden börjar!

jag AVSKYR att vakna av väckarklockor och larm av olika slag. jag vaknar mycket hellre av mig själv för då kan jag inbilla mig att jag är utvilad! haha! dom få gånger jag sover hårt när larmet ringer så får jag hjärtklappning och börjar må illa av att bli väckt så brutalt.

det är tur att min kropp vänjer sig vid den tid jag brukar gå upp och vaknar till av sig själv.

hoppas alla får en fin tisdag!

håhåjaja

det börjar väl bli dags att krypa upp i sängen om jag inte ska vara alltför grinig och trött imorgon. när man jobbar 14-timmarspass (eller längre med för den delen) funkar det liksom inte att bli less och lägga sig på soffan klockan åtta. när man jobbar såpass nära inpå människor som man ändå gör på ett behandlingshem så är ens eget humör avgörande för hur dom andra har det, både kollegor och dom inskrivna. är jag tjurig när jag kommer in på morgonen så känner ungarna det och blir likadana = en lika jobbiga dag för mig som för dom. jag tror att personer med psykiska besvär blir extra bra på att känna av andra människor. det är iaf min erfarenhet.

en sak som är bra med mitt jobb är att allt annat försvinner när jag är på jobbet. om jag har en massa saker att fixa eller är ledsen över nåt eller oroar mig för nåt så är det som bortblåst när jag kommer in på jobbet. alla min koncentration går åt till ungarna, var är dom? vem gör vad? vad kommer att hända nu?
när man hela tiden försöker ligga steget före i både tanke och handling så kan man inte gå och fundera på när man ska boka hemresan till jul eller varför han inte ringt eller att man ska komma ihåg e-bayauktionen som går ut klockan 9:14 om 3 dagar. i torsdags glömde jag tom att min cykel hade blivit stulen!

så imorgon kommer jag att lämna mitt liv för en stund och låta 6 ungdomar få "använda" mig till det dom behöver-någon att slå på, någon att få en kram av, någon att lägga över sin ångest på, någon som sätter gränser och står för det, någon som hämtar mjölken, någon som ser, någon som säger godnatt och sov gott.

underliga saker

på min gård och i min trappuppgång kan man ibland se saker som får en att börja fundera...

 

sex rara tanter. i en ring. runt ett träd.
- läsecirkel?
- mördarleken?
- AA-konfrontation?

 

ett styck herrkalsong. på trappräcket. på våning två.
- ont om torkutrymme?
- jag-lägger-dom-här-så-vet-jag-var-dom-är?
- ett kryptiskt meddelande till någon?

ser ni andra också såna här skumma saker? eller är det jag som har livlig fantasi? :-)


ovillig

åh! vad jag inte är sugen på att träna!

jag vill egentligen inte göra nåt annat heller om jag ska vara ärlig. det är nästan så att ju mindre jag gör ju slöare blir jag. man kan ju tycka att en dag av slappande borde göra mig sgen på lite träning. men nix. 



the black pearl

här är den! min nya ögonsten!



jag har precis varit till ica maxi och köpt en cykelkorg samt ett rejält kabellås att låsa fast den med + att jag behövde mjölk till kaffet (ty den jag hade i kylen såg mer ut som gräddfil... urk)

nu har jag smort in mig med spf 20 och ska passa på att dammsuga medan krämen "sätter sig". sen blir det solstolen och expressen med söndagsbilaga. sweet!

craving

 

idag bara MÅSTE jag ha en mjukglass! med tuttifruttiströssel.
jag har suktat efter mjukglass i snart en vecka nu. i fredags åt jag en mcflurry (det var bara macd som hade öppet så sent annars hade jag inte gått dit) men det var inte samma sak.

den tidiga fågeln fångar masken

vaknade 6.30 och kunde inte somna om. är det inte typiskt att sånt händer när man har tänkt bjuda sig själv på sovmorgon? när klockan hade blivit sju stod jag inte ut längre. det är så varmt i min lilla etta och i loftsängen uppe vid taket är det nästan olidligt på morgnarna.

jag fick iaf en riktigt skön morgonjogg då det var lite tunna moln fortfarande. men efter halva vägen kom solen fram och nu gassar den på igen! apropå det här med morgonpromenader... är det bättre att promenera eller att jogga? eller spelar det ingen roll?

godaste gott

 

hemmagjord glass när den är som bäst. yumyum.

jag lägger djupfrysta hallon, lite solrosfrön, vaniljsocker och grädde i mixern (börjar alltid med lite grädde och tar i mer eftersom tills det ser gott ut och nej, jag är inte rädd för fettet i grädden). vrooomvrooom. åsså är det klart.

spontaninköp

som vanligt när jag ska genom centrum så slank jag in på lindex i förmiddags. lindex i centrum brukar ha mycket bättre rea än butiken i kupolen. dom rear ut alla udda plagg mycket tidigare och dom brukar även sänka priserna mer av nån anledning. idag sprang jag på en bikini som kostade 39 kronor/del. helt överkomligt enliggt mig. mönstret och färgerna är ovanliga för mig, jag brukar ju dras till enfärgat! men då överdelen satt perfekt kunde jag inte låta bli. när man i princip är bröstlös är det INTE, jag repeterar INTE lätt att hitta en snygg bikini som passar bra. alla storbystade kan ju gå på specialbutiker men det verkar liksom inte räknas som ett problem att ha yttepyttesmå bröst...

anyhow har jag spenderat dagen ute på gräsmatten iklädd mitt nyförvärv.


den nakna sanningen

så här på sommaren tänker jag att jag skulle trivas bra som nudist eller naturist eller vad det nu heter. inte så att jag vill näcka på stan men fatta vad skönt att ligga och sola utan en tråd på kroppen! 

det finns många fördelar med att kasta av sig kläderna men en av dom största måste ju ändå vara att man slipper jaga runt efter den perfekta bikinin! :-)

sånt funderar jag på när jag ligger och svettas och försöker undvika fula ränder efter bikinin...


spring i benen

igår var jag så förtvivlat trött att jag verkligen fick anstränga mig för att vara vaken till klockan 20. då gav jag upp och kröp i säng. vaknade pigg och utvilad vid halvåtta i morse. underbart att vakna till en ledig dag med härligt sommarväder!

på min morgonpromenad fick jag så mycket spring i benen att jag sprang/joggade dom 5 km nere vid älven. jag brukar inte springa på morgonen eftersom jag har rätt svajigt blodsocker före frukosten. det vore ingen höjdare att svimma av under joggingrundan! :-) men idag hade jag grundat med en näve vindruvor så jag tänkte att det sockret borde räcka och bli över. mycket riktigt. jag blev inte ens trött och flåsig- bara hungrig!

efter en liten kaffekopp ska jag promenera iväg till cykelbutiken och spana efter en ny trotjänare.

hoppas att alla får en skön dag idag!

fira mig hit och fira mig dit

jag funderar på det här med nationaldagsfirandet... tenderar det inte väldigt lätt att bli en till midsommarafton? för det anses väl vara svenskt att äta sill och jordgubbar å sånt där som man pysslar med till midsommar? och på sveriges nationaldag bör man väl göra svenska saker?

här i borlänge verkar man fira det mesta med paradorkester. inte mig emot. av någon anledning blir jag tom tårögd när jag hör marschmusik. jag bor så pass centralt att jag hör och ser dom från min lägenhet när dom marscherar omkring med sina instrument. drillflickorna är tuffast såklart!

cykeltankar

 
(www.monark.se)

en sån här mackapär ska jag ta mig en titt på imorgon när cykelaffären vaknar.

monark är gjord av papper och bark
sa vi när jag var liten så jag ska kolla materialen ordentligt! :-)

bloggflytt

vilken utomordentlig dag för blogg.se att flytta min blogg!

själv har jag varit ute i solen och latat mig mest hela dagen. har dock försökt få in ett par nya inlägg men det har ju inte gått förrän nu!

gnäll- och missnöjesbloggen fortsätter

jag vill inte åka buss till jobbet! bussen är för töntar och latmaskar.
jag vill CYKLA!
på MIN cykel!

jag vill inte ha nån annan cykel. alla andra cyklar är fula och dumma och dyra.

och jag känner mig som en 4-åring.

en av dom värsta dagarna

efter en kalabalikartad dag på jobbet igår, en journatt med kass sömn pga bastutemperatur i sovrummet, ett segdraget veckomöte och ett apdrygt möte med mitt "kontaktbarn"s soc.kontakt och böter på bibblan (som inte är orsakade av mig) så blir min cykel stulen utanför kupolen.

jag tror jag lägger mig ner och dör.

(plus att jag ska jobba imorgon med. döda mig långsamt för all del)

NU passar det minsann

jahapp. efter att ha legat och svettats och vridit mig ungefär en timme utan att kunna somna började jag så sakta slumra till och vad hände då? jo, DÅ behagar fjärilsmannen slå en signal. han hade haft sååå mycket att göra i helgen eftersom han hade varit bortrest i en vecka. hallå där! ett ynkligt litet telefonsamtal hade han väl kunnat klämma in?

han var på kurs på annan ort och det hördes att det inte var bara mineralvatten som druckits den kvällen. undrar varför han inte vågar ringa när han är helt nykter? teorier om detta? anyone?

jaja, nu kallar jobbet på mig. idag har kidsen skolavslutning om jag inte minns helt fel. hoppas vädret håller i sig!

uppåt

mitt kassa humör har höjts ett litetlitet snäpp.

antingen beror det på endorfinerna från låtsas-slagsmålet (body combat) eller så beror det på att jag träffade min alltid lika energiske fd roomie.

fast egentligen tror jag att det beror mest på att jag cyklade förbi en byggarbetsplats där den tropiska hettan fått några byggare att ta av sig tröjan... en av dom var så hunkig att jag var tvungen att le när jag såg honom. det var bara ogjort att jag kom med ett skamligt förslag. han hade gärna fått pyssla runt i min lägenhet istället!

image205 

(ok, han är inte sååå snygg men det var det bästa google kunde göra på en sökning)

på en skala

exakt hur dum i huvet är man när man bestämmer sig för att gå på ett body combat pass inomhus när det är hundra grader (ungefär) och gassande sol utomhus?

men det är helt i linje med min självbestraffning för att jag tillåter en hel dag att vara kass utan att ens försöka göra något åt det.

misslagom

urk. idag är en sån dag då jag är missnöjd med exakt ALLT. inget är bra, inget är roligt och det kommer aldrig någonsin att bli nån bättring. tårarna brände bakom ögonlocken redan när jag vaknade.

symtomen säger pms men tidpunkten säger annat. eller kan det vara frihetslängtan efter att ha varit helt freakin' ledig i 4 dagar? hursomhelst så skulle jag helst av allt  vilja kräkas eller köpa något oanständigt dyrt så någon form av (lättare) ångest är det ju som drabbat mig. jag gör inga som helst anspråk på att ha "riktig" ångest för det har jag sett på så pass nära håll att jag vet att jag har en bit kvar innan jag är där. tack och lov.

nu ska jag packa ihop mina pinaler och göra mig redo för att åka hem till dalarna.

RSS 2.0