dagens andrahandsval: annaisa

när ska någon välja mig först?

fd sambon kunde träffa mig om han inte skulle träffa sin nya tjej sen ändrade han sig så han skulle hinna träffa mig en stund innan han skulle träffa sin nya tjej. jag ville inte ha honom tillbaka på något sätt alls och jag hoppas att han och den nya blir glada av varandra men jag bor faktiskt 80 mil bort och jag är inte här så ofta. hmpfrh...

och fjärilsmannen kunde även han eventuellt träffa mig om han inte skulle följa med den här andra damen på vad det nu var. men jag var (tycker jag själv iaf!) väldigt tydlig med att jag vill träffa honom nu när jag är här uppe men även att det är han som måste välja hur han ska ha det. nu är jag ju iofs kraftigt övertygad om att han redan har gjort sitt val och jag klandrar honom inte. det är ju faktiskt roligare att vara ihop med någon som bor i samma stad.

nu ska jag gå i säng och tycka synd om mig själv en stund :-(

minisemester

jag njuter i fulla drag av att vara ledig!

vädret är underbart, jag åker runt i pappas nya bil, äter mammas goda mat och glassen är kall! kan det bli bättre?

eftersom våren och nästan sommaren redan kommit i dalarna är det verkligen en bonus att få uppleva dom där första varma försommardagarna en gång till här uppe längs västerbottenskusten. dom säger att det var först denna vecka som björkarna fick "musöron" så jag har lyckat med en perfekt tajming!



innan jag åkte hit ringde jag fjärilsmannen tyvärr fick jag bara prata med hans mobilsvar då han befinner sig på kreta till imorgon. förhoppningsvis hinner vi ses ändå, om han har lust förstås! det var ju den lilla detaljen...

anyhow så har jag varit duktig och tränat idag. imorgon ska jag hinna med ett besök på mitt gamla sommarjobb samt en lååång lunch med fina vännen E. jag vet att det har hänt massor i hennes liv på dom två månader som gått sen vi sågs sist och jag har också en hel del att berätta. mest om jobbet förstås men lite annat också ;-) på lördag ska jag umgås med systeryster och söndag är fortfarande helt ledig. ska även klämma in en fika med fd sambon om hans nya donna vågar släppa iväg honom!  

äntligen hemma

efter att ha varit på väg sedan 10 imorse så har jag äntligen fått krypa ur jeansen och ta på mig mysbyxorna!  när pappa hämtade mig på flyget skulle vi direkt iväg på en lägenhetsvisning och nu efter maten ska jag bara mysa med mamma och pappa. mysmys.

tupplur nummer 2

jag har: 
- hämtat ut mina tågbiljetter,
- köpt present till mor,
- slagit in den,
- köpt en gustafskorv till pappa
image204

- bytt telia refill-prislista,
- laddat telefonen md mer pengar,
- tagit fram reskläder,
- provat igenom lite kläder och lagt fram det som skall packas,
- planerat matsäck till onsdag (jag hinner inte käka lunch)
- samt ätit lunch

nu måste jag sova en snutt igen innan jag kilar ner på gymmet. jag har ju utvecklat sovvanor som ett spädbarn!

ojdå...

jag hade ju inte tänkt sova sååå länge... skulle bara sova en timme efter jobbet, men det blev visst lite till. jaja, jag antar att det behövdes. nu ska jag dra iväg och hämta ut mina tågbiljetter till onsdagen så jag slipper stressa över att hinna göra det när jag ska åka. jag slutar jobba klockan 10 på onsdagmorgon, det tar minst 20 minuter att cykla hem (eller om jag tar bussen) och tåget går 11.52. så det kan vara säkrast att hämta biljetterna redan nu!

en kvart är nog

nej. detta funkar inte. jag klarar inte mer peter jöback nu. det får bli carrie, samantha och gänget istället.

men hallå!

menar SVT att jag ska titta på peter jöback, bara peter jöback, i en hel timme? var är mitt så ska det låta? inget ont om peter jöback men jag vill ha peter settman också. tack.

oh well. man behöver ju inte sitta klistrad framför rutan.

image203

kafferast

jag har gjort ärenden i mitt köpcentrum, hämtat ut gratisgrejor på ica, lagat och ätit lunch samt hämtat upp en strumpa som stannat kvar i tvättstugan i tisdags.

nu dricker jag kaffe och funderar faktiskt på att ta mig en liten tupplur. inte för att jag är supertrött utan för att jag har möjlighet!
image202 

GI-mässigt är det väl bättre att ta en ruta choklad än en kaka? eller?

it´s a small world

ibland förundras jag över hur saker och ting kan hänga ihop. tack vare facebook har jag fått reda på att olika personer jag känner, från helt olika sammanhang och olika delar av landet, även känner varandra! sånt tycker jag är riktigt kul, liksom fascinerande att två personer jag känner lyckas träffa och lära känna varandra.

sen finns det ju andra saker som bara verkar vara så slumpartade. häromdagen blev jag inbjuden till falun av en gammalgammalgammal barndomskompis. våra familjer umgicks mycket när jag var pytteliten och dom flyttade till södra sverige när jag var ca 4 år. vi hälsade på dom nångång när jag var 8-9 år med sen har vi inte träffats. våra mammor skickar julbrev till varandra men that's it och nu faller det sig iaf så att han bor i falun och jag i borlänge! jag måste nog försöka ta mig dit och kolla läget!

den sak som fick mig att skriva detta inlägg var ett samtal igårkväll. när vi satt och åt före bion igår konstaterade jag och min kollega att vi gjort våra fältstudier (inom socionomprogrammet) på samma ställe i indien! han var dock där året efter mig och jag läste i umeå, han läser i örebro. eftersom det är en upplevelse som är väldigt speciell är det kul att kunna prata om den med någon som har gjort precis samma sak!

är det ödet som orsakar sånt här eller är det så att vi bor i ett litet land? eller nåt helt annat kanske?

bra ekvation

jag + två trevliga unga män + kolgrillad svärdfisk + iron man i en, förutom oss, tom biosalong = en bra kväll

image201

biotajm

jag hade precis bestämt mig för att köra ett ordentligt dubbelpass på gymmet ikväll när telefonen ringde. en kille från jobbet undrade om jag ville hänga med på bio ikväll. mitt gamla jag hade sagt nej tack, jag ska träna men mitt nya jag sa absolut! det låter jättetrevligt! vad ska vi se?

så nu har jag varit på bodypump och duschat. eventuellt skulle vi gå nånstans och äta före filmen så jag väntar på att få höra hur det blir... hoppas han ringer snart för jag börjar bli hungrig!

på gymmet kollade jag upp om jag skulle kunna träna på nån anläggning uppe i min lilla hemstad nästa vecka och det visade sig att jag kan träna gratis på mitt gamla gym! skitbra! tack för det klubbsverige.

ekonomiska funderationer

jag fick månadens lönebesked igår. det var upplyftande läsning. jag har (tror jag iaf) skrivit tidigare om att jag är nöjd med den lön jag har, tom mycket nöjd. nu hade jag jobbat ett extrapass i april och detta extrapass gav nästan 5 500 kronor, före skatt visserligen men ändå! när det handlar om sådana summor känns det ju helt klart värt att ta på sig nåt extrapass då och då, givetvis i mån av ork.

när jag ändå är inne på den ekonomiska avdelningen så måste jag bara "skryta" lite om hur underbart skönt det är att inte ha några studielån att betala tillbaka! jag får en känsla av frihet när jag vet att den summa pengar som står på lönebeskedet är mitt-mitt-mitt, alltihop, inte en enda krona är intecknad till avbetalningar. se detta som en uppmaning till att absolut inte låna mer av csn än vad som är nödvändigt (och helt inte alls!).  


en liten present

i natt när jag kom hem från jobbet så låg ett litet brev på min hallmatta. ett riktigt brev. jag såg direkt på handstilen att det var från storasyster. tillsammans med en liten lapp låg denna rara present i kuvertet. tänk vad glad man kan bli över en sån liten grej! spontana presenter utan särskild anledning är dom bästa!

image200

favorituppfinning

detta är en av mina absoluta favorituppfinningar tror jag. så praktisk i all sin enkelhet. jag äger även en mintgrön men den har inte fått flytta med mig hit till dalarna. därför blev jag så glad när jag hittade en för en tia på emmaus idag!

image199 

perfekt att lägga posten i så man slipper ha den bordet.

återbesök

skitbank. jag fick aldrig igång min internetbank så jag måste dit idag igen och fråga vad det var för fel. tyvärr öppnar  dom inte förrän 10. jag tycker att banker ska öppna klockan 8. alla affärer borde öppna 9. här finns en affär som öppnar 9 dom dagar den har öppet. som tur är är det en av mina absoluta favoriter, emmaus. hehe. idag ska jag dit och kolla om dom har några jeans/andra byxor att ha på jobbet.


image198 

jag ska då cykla jag, inte gå.

bad blogger

jag är inte en person som är bra på att blogga kontinuerligt. och det beror inte bara på mitt arbete. men lite. idag tex hade jag, rent tidsmässigt, kunnat blogga massor. men just idag kände jag inte för det och då sket jag i det, sån är jag :-) det får man nog inte göra om man har en massa läsare som förväntar sig nya klyftiga inlägg flera gånger om dagen. om man har såna läsare som jag själv... hehe. jag har en handfull bloggar som jag läser fler gånger om dagen, dom dagar då jag har tillgång till dator that is. och jag förväntar mig nya inlägg.

bara för att jag inte kommenterar en massa och länkar till andra och grejar med sånt så betyder ju inte det att jag inte uppskattar att nån läser det jag skriver! men det är, som ni säkert har märkt ;-), inte syftet med min blogg. mitt syfte är helt enkelt att få skriva lite och ha ett litet tidsfördriv! sen är det en bonus om det kan roa eller intressera någon annan!

nu ska jag se på GG och DH!

ny bäbis

efter att ha gjort bort dagens tråkiga saker och ätit lunch bestämde jag mig för att våga mig ut mellan hagelskurarna och cykla till röda korsets 2hand. jag klarade mig precis undan iskulorna! jag hade kunnat handla fler saker men jag nöjde mig med ett väskfynd för en tia. tyvärr är väskan inte i skinn utan i imitation. modellen och den välnötta looken fick mig ändå på fall. den är så stor att det finns plast för mer fastän jag har knölat ner min fleecefilt i den!

image196

here's my new baby!


tisdagsplaner

jag känner mig pigg och utvilad efter att ha fått sova en hel natt på jobbet! jag är redo för att ta itu med både tvättstugan och ett bankbesök. eftersom min bank nyligt har gått ihop med en annan bank så måste jag fixa så jag kommer åt den nya bankens internetbank. sedan sammanslagningen har jag hamnat i några situationer då jag inte harhaft pengar på visa-kortet och inte kunnat föra över för telefonservicen var stängd, inte kunnat betala faktura för att jag inte kommit åt internetbanken mm. jag har inte insett hur beroende jag är av att kunna göra mina bankbusiness precis när jag behöver/känner för det! men from idag ska det ordna upp sig iaf.

sen ska jag försöka handla lite mat, städa badrummet, träna och ladda upp inför imorgon då jag också ska jobba. sen lär dagen vara slut!

good hairday

varför slösas alltid dom bra hårdagarna bort på typ söndagar när den enda människa man träffar är expediten i kundservicen på elgiganten? idag var en av dom. 

dessa  få dagarna när jag är sams med mitt hår inträffar aldrig när det skulle behövas, tex när det vankas fest. jag är oftare osams med och skäms för mitt hår än tycker att det ser ok ut. det kan bero på att jag har universums minst samarbetsvilliga hår. tunna små hårstrån som varken är lockiga eller raka. om jag lockar håret så blir det rakt efter en timme. om jag plattar håret så lockar det sig efter en timme. mina tröstlösa försök att få till nån slags volym ska jag inte ens gå in på.

när jag går till frisören brukar jag vara openminded och generös, "gör nåt snyggt" typ. men än så länge har det aldrig hänt nåt mer spännande än en V-formad klippning (eller kanske det är mer spännande med blonda slingor i mellanhåret?). hursomhelst så vet inte ens proffsen vad dom ska ta sig till med mitt hår så oftast får jag gå hem med bara lite kortare hår än vad jag hade när jag kom samt ett hungrigt visa-kort. dom modiga klipper upp det lite och penslar i några slingor. that's it. såna gånger funderar jag allvarligt på peruk.

en middagsingrediens

image193 

detta fantastiska praktexemplar till vitkålshuvud ingår i min sena middag. det är litet, skrynkligt, milt i smaken och underbart saftigt. jag gillar vitkål när den är såhär fin!

work that body

så härligt det är att avsluta en vecka och börja en annan med två härliga träningstimmar! först dansa loss och sedan pumpa muskler.

           

några kännetecken från min gymstass idag: flashiga gratisstrumpor som team sportia sponsrat mig med, 80-taligt fräck knut på bautastor t-shirt och ursköna dojjor som definitivt har gjort sitt vid det här laget.

förresten.
igår när jag skulle träna hade jag siktat in mig på ett step up-pass men det var inställt. först blev jag skitsned och stampade uppför trappan och skulle gå hem men jag tvärvände för jag tänkte ungefär såhär: fy fan för att min träningslust och mitt goda humör ska få förstöras av att andra inte kan hålla vad dom utlovar. nehedutack, jag ska minsann visa dom, jag ska träna ändå och jag ska göra det med ett leende på läpparna. töntigt eller hur? men så funkar min lilla hjärna. jag menar, det är ju faktiskt bara för min egen skull jag är på gymmet och personalen/instruktörerna bryr sig knappast om ifall jag tränar eller inte. anyhow så gjorde jag en halvtimme (ca 1 mil) på crosstrainern samt gick igenom det gymprogram som medlemstränaren lagt upp till moi (ok, jag skippade några övningar och lade till några andra) och det kändes faktiskt riktigt bra. men jag kan inte komma ifrån att jag är helt vilse bland gymmaskinerna och måste stå och klia mig ihuvudet ibland innan jag hittar alla spakar och rattar och andra reglage.

fast i smeten

idag har jag fastnat i gossip girl marathon. men jag har både städat och lagat lunch också. samt pratat i telefon med min mor cirka 5 gånger. det är nog inte bara jag som är längtig! :-) sen har jag fixat så jag ringer för 69 öre/samtal hem till mor och far, mitt favoritnummer tror jag att telia kallar det. bra för oss som enbart har mobiltelefon och har ett fast nummer vi ofta ringer till.

jag har faktiskt varit utanför hemmet också! mer än bara för att slänga soporna. när jag installerade min dvd så saknades det batterier till fjärrkontrollen samt antennkableln som ska gå mellan tv och dvd. så nu måste jag mixtra lite mer med tekniken så att jag kan börja spela in saker! 

filbyte

milkos filmjölk är godare än norrmejeriers. och den är godare än bollnäsfil. (och alla smaksatta varianter är enbart äckliga.)

image189

en ensam liten plusgrad

på marken var det vitt och termometern visade 1 plusgrad men morgonpromenaden var skön. idag känner jag mig lite längtig. jag skulle vilja åka hem till mamma och pappa redan idag men det blir inte förrän nästa vecka.

visst är det så att man börjar längta mycket mer efter saker och ting när det börjar dra ihop sig, när det inte är så länge kvar? för min del tror jag att jag kan tillåta mig att börja längta när jag vet att det inte dröjer en evighet.

på tv4:s nyhetsmorgon ska dom visa en intervju med SJP (med anledning av filmpremiären). det känns oerhört passande med tanke på att jag igår ägnade kvällen åt säsong 1! kan hända att jag börjar på säsong 2 idag om jag inte kommer på nåt annat att göra. jag borde verkligen städa upp lite ordentligt här i mitt kryp-in. men hur kul är det? jag börjar med att borsta tänderna så får vi se var jag hamnar sen!

let's roll

 

dåså. dvd-spelaren är installerad och satc-boxen är sprättad. nu är jag busy för många timmar framöver så det får fortsätta snöa bäst fan det vill. haha.





 

dagens tema: hemelektronik

sådäringa. nu har jag alltså införskaffat en styck micro samt en styck dvd-spelare. shit pommes frites, vad jag har dålig koll när jag smyger runt inne på onoff, elgiganten och liknande! jag blir lite kallsvettig och börjar stamma när jag ska försöka prata om dvd+r, divx och hd. sen vill jag gärna att det ska verka som att jag kan litegrann så det inte är så uppenbart att dom kan lura på mig precis vadsomhelst...

jag slantade iaf upp och köpte mig en thomson-dvd för en 2000-lapp ungefär. jag tror mig veta att den ska funka för att se dvd (men inte exakt alla format) och spela in på. jag valde att köpa en med hårddisk så man slipper joxa med skivor när man bara vill lira in ett tv-program eller så. nu ska jag bara sortera alla tv-kanaler innan jag installerar (eller börjar försöka installera) mackapären. wish med good luck!

lön för mödan

när det är snöblandat regn och man köper en microvågsugn skulle det vara bekvämt att ha tillgång till en bil.

tror jag iaf.

definitivt mer bekvämt än en cykel. men det var det värt för att slippa diska grötkastrullen varje morgon.

avslaget

idag vaknade jag av regnet som slår mot fönsterrutorna. det är helt grått och jag är säker på att jag ser snöflingor bland regndropparna. blä! en sån här dag då man bara vill bädda ner sig framför en bra film tillsammans med någon man gillar. tyvärr har jag ju inte hunnit skaffa mig nån dvd ännu. det kanske är det jag ska göra idag?

fö ska jag ägna mig åt att städa lite här hemma, träna och gå på bibblan. sen blir det nog inte så mycket mer aktivitetsaktigt den här dagen. jag skippade tom morgonpromenaden (men jag ångrar mig lite för frukosten var inte lika god!)

hoppas ni slipper det regniga äckelvädret idag!

risk för snöfall

men huvva vilket crappy väder det ska bli! för en vecka sedan var det 23 grader varmt idag var det 3 grader. visst är vädret ett märkligt fenomen? det är väl lika bra att gå och lägga sig och se om allt grönt blivit vitt imorgon när jag vaknar...

förresten så rekommenderar jag att man bara äter buffé en gång/dag. lunchbuffé + thaibuffé kan bli lite väl mastigt för en liten mage... gissa om jag kommer att vara hungrig hela dagen imorgon? min magsäck måste ju ha töjts ut till bristningsgränsen. men gott var det :-)

lägesrapport

ujujuj. efter en fullspäckad dag på jobbet (städdag bla) följde en helt meningslös natt. jag sov mellan 01 och 03, sen mellan 03.30 och 05.10 för att stiga upp 06.15. det kände som att jag inte sovit alls... sedan har jag suttit på informationsföreläsning hela dagen... höjdpunkten var väl en lunchbuffé.

behöver jag säga att jag tuppade av när jag kom hem 16.30? men nu ska jag göra mig iordning för middag på coco thai


oanad vändning

efter kvällens träning tänkte jag bara lägga mig i soffan och kolla på grey's men ack... fd roomie ringde och undrade om jag ville komma över och ta en öl. även om jag ska jobba imorgon så kände jag att det var supernice med en chans att få snacka lite strunt med andra än dom på jobbet. så jag knallade över. hans polare är riktiga "musiknördar" allihop, dom spelar i olika band och kan allt om gamla b-sidor etc. men dom är riktigt trevliga ändå! :-) nu när jag börjar komma in i jobbet och inte är aptrött efter varje arbetspass så är det ju skoj att orka träffa lite folk och kanske bygga upp en bekantskapskrets i stan. japp. det var bara det. nu ska jag skynda mig att borsta gaddarna och krypa upp på mitt sovloft!

(jag drack bara en öl och en GT)

saknad

idag för sisådär 83 år sedan föddes min farfar. han lever inte längre och jag saknar honom mycket. vi träffades sällan då vi alltid bott 30-40 mil ifrån varandra men han var en fantastisk person som lämnade ett stort tomrum efter sig när han dog. att åka till sommarstugan är inte längre roligt eftersom han inte är där.

hoppas att kaffet aldrig tar slut och att fisken alltid nappar där du är farfar!


blommigt

jag har köpt en blommig sak idag. jätteblommig är den.

image186 



update:
blommorna är på en plåtburk som jag inte har en aning om vad jag ska ha till! blommorna förförde mig kan vi väl säga ;-) kom även på att jag äger en kjol som är lika överdådigt blommig...

       

gamla goa hm

man kan säga mycket om hm, men det är en pålitlig butik- där finns alltid nånting man kan köpa med sig hem! jag gjorde en liten lättshopping där idag.

ett par shortsaktiga brallor som säkert är hysteriskt omoderna och dom är inte i den mest smickrande modellen för min kroppsform. men hey, jag behöver sommarkläder och dessa kan jag ha både på jobbet och på fritiden plus att dom faktiskt satt bra över baken, hur ofta händer det liksom? en fördel till- dom kostade 49:-!



sen köpte jag en svart trikåklänning också, även den på rea. jag är svag för svarta klänningar i mjuk trikå och har redan ett gäng men ingen axelbandslös. jag har inte haft nån bra axelbandslös bh tidigare men nu har jag en som jag gillar och därför fick den goa klänningen följa med hem. jag tror att den kommer att användas flitigt. med flipflops till vardags och med höga klaclar och glammiga smycken till festligare tillfällen. den var lite dyrare än shortsen, hela 74:50! :-) 

 

(vad bra det går att fota svarta saker- not!)

relaxar

idag har jag inte så mycket att rapportera om. jag har varit på jobbmöte mellan 14 och 16. hann precis hem och byta om lagom för att gå ner och köra ett core pass och 1 timmes spinning. känner mig rätt nöjd just nu. lagom trött, lagom varm, lagom mätt. iofs är jag galet sugen på nåt mer att äta, men jag vet inte riktigt på vad så det är väl bäst att låta bli! hehe.

nu tror jag att jag ska spana in lite skräptv. för det lär inte bli mycket mer tv-tittande under resten av veckan då den är rätt intecknad. rämer mig lite att jag missar både ugly betty och dh imorgon. MÅSTE komma ihåg att kolla på repriserna på söndag.

rutor = otur?

jag verkar ha otur med mina rutiga plagg!
eller är det så enkelt att dom plagg jag äger som har knappar är dom som är rutiga dvs skjortor? 

image182 

blir det rätt så här? :-)


köldchock

alltså jag visste ju att det skulle bli kallare idag än vad det har varit senaste dagarna men brrrr, vad jag frös på morgonpromenaden idag. händerna var alldeles stela och röda och jag frös tom om smalbenen, vilket jag i princip aldrig brukar göra.

eftersom solen strålar även idag så trodde jag i min enfald inte att det skulle vara sååå kallt. men det var det.

sommarplanering

satt precis och surrade på msn med en god vän och vi bestämde oss för att ta en weekend i stockholm nu i juni. det är flera år sen jag var till stockholm så det blir skoj!

sen kom vi på att vi ska åka utomlands också, en sista minuten nånstans, kanske grekland. helst redan i sommar om vi får semester samtidigt. annars blir det i höst. iofs kanske bådeoch inte vore så dumt! ;-)

jag har bara sökt två veckor semester och planerar att spendera den ena veckan hemma i norr. jag skulle väldigt gärna vilja hinna till farmor också i sommar. men med det schema jag har så kommer det säkert att ordna sig på bästa sätt!

åh! vad peppad jag känner mig! denna sommar kommer att bli så bra.

note to self: köp biljetter till peace and love!

investeringsfunderingar

oj en sån slapp dag jag har idag! här har det inte hänt mycket alls. jag har mest bara läst. efter lite lunch ville jag göra nånting, alltså vara lite kreativ på nåt sätt. så jag styrde stegen mot panduro men all min kreativitet rann bort när jag stod bland alla tråkiga grejer dom hade. eller dom kanske inte var tråkiga men det mesta kändes rätt onödigt och meningslöst så jag gick på hm och provade mer sommarkläder istället! hittade flera plagg som jag skulle vilja ha men som jag kanske inte behöver. och faktiskt sprang jag på ett par ecco-sandaler som jag skulle vilja ha till både jobb och fritid också. jag ska bara göra en ekonomisk övervägning...

apropå ekonomiska övervägningar så måste jag snarast köpa en micro. inte så kul utgift. den micro jag har haft tog roomie med sig igår för han har varit utan sen han flyttade till sin nya bostad. jag är glad att jag har fått ha hans kvar här så pass länge! insåg imorse när jag skulle göra frukostgröten att det är ack så behändigt att göra sin gröt i micron och inte i kastrull på spisen. fy för att diska grötkastruller. nu är bara frågan hur man väljer micro? jag köpte en finfin silverfärgad när jag flyttade hemifrån för sisådär 6 år sedan men den har mamma och pappa gett till farmor. det gör ingenting, gullefarmor förtjänar att ha den, men jag undrar om jag hittar en ny som jag tycker är lika snygg...  

naturfenomen?

image181 

gjort av mänsklig hand eller av bäverlig tand?

morgontv

lagom till när TV4 nyhetsmorgon börjar sända ett inslag om kaffe går jag ut i köket för att brygga kaffe! vilken tajming. jag gillar att se på nyhetsmorgon på helgen, eller se och se, jag har tvn på och tittar ibland, gör annat ibland. det är ofta en trevlig blandning av ämnen. efter kaffeinslaget ska dom idag prata om handväskor och hur man kan göra för att ge barn bättre självkänsla. tre inslag på raken som passar mig! synd bara att dom ska klämma in så mycket reklam emellan...

inslaget om självkänsla ser jag framemot då det är en av mina största utmaningar på jobbet. att stärka ungarnas självkänsla. ibland gäller det att först och främst hitta en liten, liten gnutta självkänsla för att ha något att kunna bygga vidare på.

mot tvn!

morgonpromenad

image172 

vilken lyx att få gå på en så här fin morgonpromenad!

helt gratis.

    

(klicka så blir bilderna större!)

högsommardag

vilket fantastiskt väder! men samtidigt lite skrämmande... ska det verkligen vara så här? skumt med så mycket sol och värme så pass tidigt på året. nog för att jag har mina referenser från norra västerbotten och inte från dalarna men dom som bor här verkar också tycka att det är ovanligt somrigt för att vara i början av maj. men jag klagar då inte! :-)

STRANDSTOL BLÅ

efter att jag inhandlat min SPF20 så smorde jag in mig rejält, gick till rusta och köpte mig en strandstol som jag parkerade mig i. lagom till lunchdags ringde min fd roomie och ville komma över och hämta lite glömda pinaler. så då kom han, min hyresvärd samt roomies flickvän över så vi drack lite kaffe och surrade en stund, eller några timmar blev det nog. trevligt. trevligt. tänk vad sköna människor det finns överallt ändå!

när mina besökare gått hem lade jag mig ute i gräset och slumrade en stund. och nu äter jag ärtsoppa.



livet leker!

igår var en helt underbar dag på jobbet! alla var glada och nöjda, inga stora konflikter uppstod och alla verkade leka och ha KUL! precis så som barn ska ha det när det är sommar och sol. jag hann tom ta rast igår vilket är kanske tredje gången sen jag började jobba här.

idag ska jag först och främst köpa solskyddskräm. innan jag gör något annat. sen ska jag kolla lite efter sandaler, jag behöver både till jobbet och till när jag är ledig. tilljobbet tänker jag mig ett par sportsandaler, såna där med kardborrespännen. inte snygga men praktiska. till "civilt" tänker jag att jag ska kika på ett par bruna skinnsandaler, inte gladiatormodell direkt men gärna med lite remmar över foten/runt ankeln.

sen såg jag att det är hittegodsauktion idag i folkets park. så det kanske kan vara något att spana in. det är hittegods från polisen som dom auktionerar ut så där lär finnas det mesta, cyklar-klockor-telefoner, ja, allt möjligt.

solen står redan högt på himlen och det är varmt och skönt ute. jag tror att detta kommer att bli en riktig toppendag!

imorgon är det jobbardag

får man gå i säng nu? jo, det får man väl?

nackdelen med att vara långledig är att det blir liiite jobbigt att gå tillbaka till jobbet. men jag vet att det går över när jag kommer innanför dörren. visst är det lite kämpigt att komma igång igen när man varit ifrån kidsen för det kan hinna hända mycket med dom på en vecka. samtidigt är det ju en stor del av ungarnas "jobb"- att våga lita på en vuxen och att vi vuxna kommer tillbaka fastän vi inte är närvarande hela tiden. så resonerar iaf jag.

nåväl. jag hoppas på en solig och fin fredag med många skratt och färre fighter. kanske lite glass ;-)

och såhär såg jag ut när jag hämtade mitt paket

hittade min gamla oldschool adidas när jag flyttade. perfekt att slänga på sig när man inte vill ha en riktig jacka men inte heller vill frysa!

image171 

(ignorera gärna min miniatyr-TVoch bananlådan i bakgrunden. tack så mycket)

mowahahahaha

image170

mitt på dagen

image169

så här ser det ut idag när jag kikar ut från min franska balkong. det skummahuset till höger i bilden är turistinformationen och i vänster kanten syns huset tvärs över gården.

- nu har min sex and the city-box kommit. plötsligt har jag ett stort behov av att köpa en dvd-spelare. tur att söta föräldrarna lovat mig en i examenspresent, som jag borde ha fått i januari men avvaktat med pga flytten. 

- jag blir mycket irriterad av folk som inte håller tvätt-tiderna i den gemensamma tvättstugan. ändå kan jag inte med att vara barsk mot damerna som trampar över och in på min bokning utan jag är hur trevlig som helst... 

- jag vill äta glass. gärna en nogger eller lakritspuck. varför finns det inte så mycket glassar med lite socker i, jag gillar inte att bli sockerklistrig runt gapet...

skyll dig själv!

åh, dumma, dumma jag som var ute i solen utan solskyddsfaktor igår. jag vet att jag alltid bränner mig på bringan (ja alltså delen mellan halsen och tuttarna) i början av solsäsongen. det är som att det partiet av kroppen har nån speciell vinkling som gör att all sol hamnar där! så jag får vackert knata runt med scarf idag! ser ju lagom vettigt ut när det är sommarvärme ute! :-)

matgrubbel

vad äter folk för mat egentligen?

själv roterar jag mest mellan kycklingfilé, laxfilé och köttfärs. ibland slinker det emellan nån chorizo eller annan vad-dom-nu-heter-korv. till detta äter jag grönsaker och baljväxter av olika slag. någon gång ibland blir det mathavre eller quinoa till. många ägg äter jag också.

jag erkänner villigt att det är skönt att vi har "pedagogiska måltider", typ, på jobbet. men jag tror hjärnan tacklar av lite när det kommer till att variera matlagningen när man väl ska till att stöka tilli köket!

lite tips på vad man kan äta mottas tacksamt!

granskat

igår kväll såg jag på uppdrag granskning som handlade om hur kistlock krossas vid gravsättningar. eftersom jag sommarjobbat på kyrkogård under flera år så har jag sett hur det går till när man fyller igen gravarna efter att kistan sänkts ned. redan efter första somaren bestämde jag mig för att jag ska kremeras när den dagen kommer.

nu tycker ju inte jag att det är någon stor grej att kistlocken trycks sönder. det är illa nog att stoppa ner avlidna människor under jorden och låta maskar och andra kryp festa loss på deras kroppar. men jag har bekanta som blivit superförvånade och lite arga när jag berättat hur det går till vid gravsättningar och det kan jag iofs förstå. men som sagt, varför knöka ner folk under jorden i första taget?

nehedutack, ingen kista för mig inte. jag vill hellre bli till lite aska i en fin kruka eller ask av något slag.


min senaste passion

image168 

färska dadlar!

yummie. men dom ska vara av god kvalitet så dom är saftiga och goda. dom bästa dadlarna hittar man i det som jag helt politiskt inkorrekt kallar för turkhyllan, hyllan där all den goda och billiga maten finns. detta 800-gramspaket betalade jag bara 14.90 för. galet billigt och galet gott! 

ett sätt att förgylla dadlarna är att steka dom (helst i smör, men olivolja funkar också) och salta dom lite lätt. mmm... ät gärna med vaniljglass till. 
 

trött i benen

pust och stön. mina ben känns som överkokta storköksspaghetti efter att först ha cyklat en dryg mil, till och från jobbet (med extra kroken förbi coop), och sen ett core-pass och ett 60 minuters cykelpass. kanske inte låter så farligt men med gårdagens body pump och body balance i benen så lovar jag att det känns! men det känns bra. jag känner mig stark.

innan jag flyttade hade jag fått in så himla bra träningsrutiner och det kändes verkligen som att jag låg på en formtopp, strak, snabb och snygg. efter flytten blev det först ingen träning alls och nu kan jag ju bara träna dom dagar jag inte jobbar. då är det skönt med såna här lättveckor när jag bara har ett dygnspass inlagt i schemat. jag kan alltså träna som en tok för att sen inte träna lika mycket andra veckor. kanske inte det ultimata men det får gå.

nu ska jag se om jag kan krypa över till soffan och kolla lite på men in trees.

premiärlunch utomhus

idag hade vi som vanligt veckomöte på jobbet. efter veckomötet fick dom som ville stanna kvar på handledning vilket jag gjorde. inte för att jag hade några särskilda funderingar idag men man lär sig ju av vad dom andra tar upp också. det var kanske inte jättejätte givande idag men några klokheter att ta med fick jag allt. efter det gjorde jag några ärenden på kontoret och cyklade sedan förbi coop på vägen hem. på coop köpte jag en lunchsallad som jag intog ute i gräset när jag kom hem!!! det var riktigt skönt trots att det blåser idag. jaja, det har varit varmt och soligt i flera dagar men jag tycker faktiskt inte att det är sommar än. kalla mig kärring men jag anser inte att det är dags att ta fram shortsen och sandalerna. det kan väl iofs bero på var i landet man befinner sig... hursomhelst så var det grymt skönt att ligga i gräset och kika upp genom björkarnas illgröna och tunna kronor. tänk vad fort det går! för ett par veckor sedan snöade det och nu har träden löv. innan man vet ordet av är det väl höst igen...

sommarshopping

jag har varit ute på olika ärenden nästan hela dagen. det känns som att jag cyklat runt hela halva stan. men det är så skönt cykelväder ute idag så det har bara varit härligt!

hursomhelst så har jag lagt in en beställning på lite sommarkläder från hm. kom fram till att jag inte har några shorts som inte hänger nedanför höften och såna shorts och kjolar går fetbort på jobbet. där måsta jag ha nåt jag kan röra mig i. när det är sommar vill jag ha sommarkläder samtidigt som jag gärna vill se hyffsat välklädd ut eftersom jag faktiskt är på jobbet och inte är ledig.

jag skulle behöva lite fräscha linnen men när det gäller just linnen är jag riktigt kräsen så det får bli att gå till affärerna och testa alla modeller. men dessa shorts köpte jag i cerise förra året och trivdes superbra i så det får bli två par till. tyvärr har jag "krympt ur" dom cerisa men jag kan ha dom när jag är slapp och ledig iaf.

image164image165
image166image167
(jag behöver väl inte skriva att bilderna är från www.hm.com. eller?)

godmorgon världen!

jag inleder min ledighet med att cykla till vårdcentralen för att ta cellprov. hurra! vad roligt!
eller nej, inte särskilt skojigt alls. men bra att ha det gjort.

update: jag fick inte alls ta nåt prov. tydligen kallar dom alla nyinflyttade, oavsett när man senast tog cellprov. så jag fick cykla hem igen. typiskt, jag hade verkligen uppskattat en sovmorgon idag...

hoppsan!

det blev inget tak alls. jag däckade i soffan och sov tills nu... men nu ska jag försöka kvickna till lite så jag kommer iväg på body combat!

tack och lov har jag "lättvecka" i veckan. jag ska inte jobba förrän på fredag. om allt går som det ska och ingen är sjuk vill säga. tyvärr finns det i princip inga vikarier att ringa in så det blir vi andra som får hoppa in extra. jag hoppas verkligen att jag får vara ledig för det behöver jag nu. hur roligt det än är att jobba så orkar jag inte hur mycket som helst när det är ett så intensivt arbete.

nog gnällt. det är inte ett dugg synd om mig. jag har det hellre så här än att jag är arbetslös!

slut som artist

jag har jobbat över. tretton och en halv timme extra. visserligen lite sömn där på mitten men ändå. nu är jag trött och huvudet bankar lite lätt.

jag tror jag smiter upp på taket (fastän man inte får) och lägger mig en stund...

bright light

jag vaknade med ett ryck när klockan var 05.00. solen sken rakt in i ögonen på mig och jag trodde att jag hade försovit mig till 10 typ. men icke. så jag somnade om en stund till. men när jag sedan steg upp så hade solen dämpat sig och nu är det inget särskilt väder alls ute.

tänk vad mycket roligare det är att stiga upp när det är sol...

nu sticker jag iväg på jobbet! hoppas att det blir en fin dag för alla!

goda nyheter

 
(bilden är från deras egen hemsida, www.weepingwillows.nu)

weeping willows ska spela på peace and love! tjoho, vad skoj! det var så länge sen jag såg grabbarna live så det ser jag verkligen fram emot. yey.

nu ska här buzzas

image162 

buzzador vill att jag undersöker vad min omgivning tycker om doves nya deodorant. själv tror jag inte ens att jag kommer att testa den då jag är otroooligt kräsen på deodoranter och kräver 100 % effektivitet och det brukar inte ldb, dove, nivea osv ha enligt mig. men andra ska få testa i mitt ställe! 

förstärkning

image158 

min troslåda har fått förstärkning. hela 8 nya par har flyttat in. slank in på lindex och där kostade alla reatrosor 15 kronor. så jag gjorde en djupdykning :-) tyvärr fick jag veta att mina all time favourites kommer att utgå ur sortimentet. buhu. dom är så underbart sköna så det var väl bara en tidsfråga innan dom skulle utgå. allt man gillar försvinner ju. men man kan ju hoppas att denna modell kommer tillbaka emellanåt, som lakritspucken!

         
favoriterna x 4             höga i midjan med söt rynksöm bak


glada och lite busiga, dom prickiga ger riktiga betty grable-vibbar!

maskh*veten

jag blir så himla äcklad av alla daggmaskar som slingrar sig fram när det regnar. uäck! jag får faktiskt riktiga kväljningar.

det luktar daggmask till och med.

och varför ska de alltid ligga och slafsa tvärsöver cykelbanorna istället för längs med?

och inte har de vett att försvinna när det börjar torka upp. nä, då ligger dom kvar och blir torkade små pinnar istället. 

avskaffa daggmaskarna eller håll dom under jordens yta! 

jag går till tvättstugan. där luktar det nte daggmask. 

påminnelse

hej. kommer ni ihåg massive attack? jag lyssnade rätt mycket på dom ett tag för sisådär 7-8 år sedan. nu hittade jag en av deras skivor (100th window) och dom är ju riktigt bra!


bytt är bytt

hej och hå. jag hamnade på jobbet igår igen, på min lediga dag. men jag är ledig idag istället så det kvittar.

hela dagen var toppen. det var som helt andra ungar än häromdagen. idag började det dock något sämre så jag är glad att jag har fått åka hem!

efterso det regnar har jag bestämt mig för att hiva mig iväg ner på gymmet innan luften går ur mig. sen kommer jag nog att säcka ihop i soffan :-) och samla energi för morgondagen.

noterat på min morgonpromenad

jag delade min promenadsträcka med nåt slags innebandygymnasium eller liknande. ett gäng ynglingar i likadana träningsoveraller. först gick jag om dom när dom stretchade, sen sprang dom om mig, sen vände dom och kom mot mig på bred front. nästan så det blev lite obehagligt att 10-15 personer kommer springande mot en.

förresten så drack ölmannen åbro idag. tidigare har han druckit pripps blå.

kvällsfunderingar

- det är lite skumt att min fd roomie och jag kan se rakt in varandras bostäder. tänk vilken vedervärdig situation detta hade varit om vi hade varit riktiga sambos. hugaligen.

- det verkar som att ellos har gjort en lindex och ansträngt sig för att komma ifrån töntstämpeln och bli lute mer fashio. eller är det jag som ändrat stil? hursomhelst så hittar jag nästan lika mycket kläder på lindex som på hm och ellos senaste katalog var riktigt intressant läsning.

- vero moda i kupolen är en bra vero moda-butik. eller är det så att deras sommarkollektion passar mig i år?

- jag tror att jag ska lägga in en beställning på http://www.cdon.se/ snart. jag brukar betsälla ett gäng skivor med jämna mellanrum. nu är jag sugen på moneybrother och kanske sex and the city-shoeboxen... 

 

(www.moneybrother.net)


fråga kolon

om man var duktig och åt lax, ägg och broccoli till lunch, får man fubba och äta yoghurt till middag då?

note to self

far man ut och springer med kramp i magen så går inte krampen över. den blir snarare värre. så är det med det.

update om fjärilsmannen

fjärilsmannen ja... vi pratades vid för ca en månad sen och jag har hela tiden, varje ledig dag tänkt ringa honom igen. MEN jag har hela tiden hittat på ursäkter för att inte ringa, det är för sent, jag är för trött, han jobbar osv.

häromdan tog jag mig i kragen och ringde upp, självklart svarade han inte så när jag äntligen samlat mod. men igår när jag jobbade hade han ringt 4, 5 gånger. så jag ringde honom idag när jag hade kommit hem och sovit en snutt. nu är jag varm i hela magen och fjärilarna vispar runt därinne! jag har bokat biljetter och åker norrut om ett par veckor. då måste jag se till att vi verkligen får träffas igen.

jag, som skarpt ogillar att prata i telefon, njuter av att få prata med honom. vi kan blanda allvar och skoj och till och med smyga in lite komplimanger emellanåt ;-) nu längtar jag som en tok efter att få åka upp!

nu måste jag ut och springa lite, det spritter i kroppen!

crazy day

igår var en helt galen dag på jobbet. jag hann knappt gå på toa för det var nåt exakt hela tiden. jag är klöst, skallad, blåslagen, kramad och nypt dock inte biten. jag är glad för det lilla.

dessutom var jag med om mitt livs första trafiktillbud. inget allvarligt, mest bara skämmigt. lite lackskada på den andra bilen och plastskada på mitt fordon. jag som alltid ogillat att vara i trafiken blir ju inte direkt mer peppad av sånt...

natten bjöd på ca 3 timmars lätt, lätt sömnliknande tillstånd så nu ska jag krypa upp på mitt loft och försvinna från världen en stund.

ps. sen ska jag berätta om fjärilsmannen... :-)


RSS 2.0