årets julkalender?

halvvägs igenom garderobsrensningen har jag: 
- packat undan en kartong med sommarkläder,
- sorterat ut en kasse med kläder som ska bort,
- plockat ut ett par jeans som mamma ska få prova och se om hon vill ta över,
- och hittat 24 !!! par nya trosor som ligger på lager. kanske jag skulle göra mig en adventskalender? ;-)

 
hmmm... prickigt i lucka 14, turkost i lucka 20, eller kanske tvärtom?

teflonhjärna

just det ja! det var ju i veckan jag hade tänkt städa ur mina garderober!
jag använde högst 5% av alla kläder som finns där inne. när jag jobbar har jag samma tråkkläder nästan jämt för jag vill inte få mina nya fina kläder sönderslitna av rabiata tonåringar. och när jag är ledig hinner jag faktiskt inte använda alla mian kläder som jag ändå älskar högt och innerligt!
jag har en hel hylla fylld med kläder som fortfarande har lapparna kvar men jag kommer att använda dom flesta då säkert en fjärdedel är vita eller svarta toppar med ärmar i olika längder. såna köper jag så fort jag hittar bra kvalitet och beprövad modell på rea.

kanske jag ska våga mig på att attackera en av dom 4 garderoberna ikväll...

TGIF

jag hävdar envist att det är ok att ta en öl till maten. även om man äter själv. och även om det bara är blomkålssoppa.

because i'm worth it.

nissar i lådan

jag känner mig allmänt frånvarande idag. vet inte vad det beror på? jobbade till sent igår men borde ha sovit in det. egentligen skulle jag slutat 22.30 men jag var inte hemma förrän strax före 01 så det blir + på kompsaldot.

under dagen vet jag inte riktigt vad jag har gjort. tränat förstås och pratat i telefon. på träningen blev jag glatt överraskad av en människa som pratade med mig utan att vi känner varandra. det gillar jag. både att bli överraskad och att bli tilltalad på gymmet. tyvärr är jag sjukligt dålig på att själv vara så framåt.

jag fick också gullegullepost av mamma. hon hade skickat två såna stora julenissar av skum i ett brev med en liten rar lapp.

 

hej och välkomna!


...

(jag lyssnar på julmusik. men säg det inte till nån)

först så går det ner, sen så går det upp

åhhh... jag blir alldeles snurrig i huvet av att ha det så här. vartannat arbetspass är jättebra och kul och vartannat pass får mig att vilja säga upp mig på stående fot. jag blir galen! idag var jag iaf och pratade med personalchefen. ett kanonbra samtal om lite av varje som öppnade upp för ett ev. arbetsplatsbyte redan i februari! coola bananer.

hurra!

jag budade hem två viktiga auktioner nyss! tjoho!

en julklapp till mor och far och en ny mp3spelare till den viktigaste personen i mitt liv - moi . göttmos.

sista mammorna

om mindre än en timme är det dags - säsongsfinalen av ensam mamma söker. förra säsongen hade jag redan efter första avsnittet kommit fram till hur det nog skulle sluta och, ta mig tusan, valde inte mammorna som jag hade trott? japp. i höst tycker jag inte att det har varit lika uppenbart förrän nu på slutet.

helt passande var det också att vi lyckades äta lunch på samma thaiställe som mange "magen" när jag var i växjö. han verkade inte direkt påpassad av paparazzis om jag säger så... jag "råkade" höra lite av hans lunchsällskaps konveration och det rörde sig bla om hur det hade varit att spela in serien. but my lips are sealed...


för-middag

för-middag är när man äter en liten middag innan man ska äta den riktiga middagen. vilket i mitt fall sker om ett par timmar när jag har tränat duktigt.

 

köttfärssoppa med tomater och paprika. godare än det ser ut! allt är som vanligt alltså!


söndagsspan

jahapp. det var ju fort gjort. av dom plagg jag skulle testa på lindex fanns ett enda i butiken. men det passade och kommer att beställas. jag gjorde även ett snabbt span efter vad jag ska önska mig i julklapp (hittills är det enda jag önskar mig ett nytt paraply). jag tror att jag ska önska mig en cerisrosa plyschdress. det kan väl vara käckt?

synd att jag jobbar långvecka i veckan... jag har flera saker som jag skulle vilja ta tag i och det känns som att det skulle kunna bli av i veckan om jag bara orkar mellan arbetspassen. hoppas det!

nu kaffe, fullkornspepparkakor och hm magazine :-)

morrn då

en till ledig dag. me like. idag lyser solen och det är kallt. iofs inte kallare än 6 minusgrader men ändå. idag har jag bestämt mig för att det blir klädprovning. först ska jag ta mig till lindex för jag har sett söta saker därifrån som jag vill prova. och skulle nåt falla mig i smaken så beställer jag det antagligen när jag hittat nån maffig rabattkod! hehe.

sen ska det provas kläder ur den egna garderoben... jag har en känsla av att där bor en hel del plagg som aldrig kommer att nyttjas. vet inte om jag ska orka lägga ut eländet på tradera eller om jag bara lämnar det till kupan/emmaus. vi får väl se vad det blir för typ av varor.

i övrigt längtar jag så mycket efter min familj att jag håller på att gå sönder. hela 4 veckor kvar innan jag får se dom. inte kul att vänta å längta.

bonjour tristesse!

idag är jag så tråkig att klockorna stannar!
jag kände inte för att gå och träna imorse så jag tänkte att jag skulle åka över till falun och strosa lite. som tur var kollade jag saldot på visa-kortet innan - 78 kronor! och eftersom jag har lönekontot på en annan bank så blir det inga pengar förrän på måndag. billig helg med andra ord. jag tog en liten 2nd hand-runda men hittade inget jag ville ha.

efter det har jag legat och läst och ätit äckligt godis. när man just inte äter annat sött än frukt så är inte godis gott längre. men jag kände mig onyttig idag och lite... jag vet inte... obrydd kanske man kan säga. så jag proppade i mig äckligt godis och nu mår jag illa. oväntat.

jag gillar claes

 
(www.stockholmsfinest.com)

förutom att jag tycker att han är rolig, jamen han är ju faktiskt det, så tycker jag att han är underbar i rollen som lotta på bråkmakargatans pappa!


ibland är det bra med vikarie

som tex idag på spinningen. hon som hoppade in istället för ordinarie hade grymt bra musik! hon hade mest bara hård hårdrock, både gammal och ny, men även en del klassiker som mr vain och pretty fly for a white guy. schysst.

jag hade faktiskt gruvat mig en hel del inför kvällens pass eftersom det är närmare en månad sen jag var på spinning sist. och jag tycker att spinning brukar vara jobbigast när man har varit förkyld. men det gick öer förväntan. nu ska jag snart få ostmacka, varm choklad och grey's.

(och kanske jag sms:ar lite med nån som jag tycker är spännande... )


onsdag i borlänge

det snöar ute, mitt ena element funkar inte och jag höll nyss på att spilla ut ett nyöppnat paket müsli.
that´s how exciting i live.

arbeit macht frei

idag funderar jag på min jobbsituation. det jag har kommit fram till är att jag vill ha andra arbetsuppgifter men jag vill ha samma arbetsgivare. hmmm... kanske jag måste ta mig ett samtal med någon om detta. men samtidigt är det INTE så lockande att gå till chefen och säga att jag inte trivs så bra på jobbet. jag vet inte riktigt varför jag drar mig för det. egentligen är det ju konstigare att låtsas som ingenting. eller?

nåväl. vardagen kallar och dammsugaren står och stampar och frustar i städskåpet. den vill ut och äta damm!

oinspirerad middag

 

ibland blir även en oispirerad middag väldigt god! som tur är...

idag fick jag en utbankad och stekt kycklingfilé med en blandad sallad med black eyed peas, paprika och diverse "fågelfrön". keso och avokado on the side.

i övrigt har jag suttit och mixtrat med jobbansökningar och cv:n idag och inte haft nåt kul att blogga om.



(men i mitt huvud kryper det runt små förälskelselarver som kanskekanske förpuppar sig och blir fjärilar, men man kan ju inte vara säker... )

hej muskler!

jag och mina ovana muskler har varit på body pump för första gången sen slutet av oktober... jisses amalia! jag skakade så mycket ibland att jag tror jag blev suddig i kanterna :-) men nu känns det riktigt gött. och jag tror inte att jag har tappat sååå mycket muskelstyrka. hur fort går det att man börjar tappa om man inte underhåller sin styrka? solli? du kanske vet? ;-)

just nu ser jag på skäms-tv, alltså ett sånt program (ensam mamma söker) som jag absolut inte vill missa men inte direkt skriker ut att jag ser på... just ensam mamma gillar jag nog för att det är helt vanliga människor som bara vill bli lite kära. sen tycker jag att det är väldigt skönt att få se riktig förälskelse istället för planerad och regisserad falsk vara.

hallå???

vad är det för fel? varför är det så klent om uppdateringar på bloggarna idag? har jag missat nåt? eller är det bara så att folk har bättre saker för sig än att sitta och knappa på datorn?

om jag fick välja så skulle jag ligga och gosa med nån som var mig riktigt kär hela dagen. det kanske är det ni andra gör?

vad är en bal på slottet...

söndag i soffan

denna söndag började jag med en promenad i tråkväder. det är grått och blåser omkring småsmå isbitar, nåt mellanting mellan hagel och snö.

jag har inga direkta planer på vad jag ska hitta på idag. förmodligen blir det virkning (julklapp till syster), träning och kanske lite fönstershopping på kupolen. borde engagera mig lite mer i matlagning dock... just nu är jag inte intresserad av att laga mat för det enda jag vill äta är prinsesstårta! haha.

jo, jag ska fundera lite på om jag ska skaffa mig en bil eller inte. mamma och pappa har nämligen tänkt byta andrabil och det innebär att deras nuvarande lilla corolla är till salu... hmmm...

flest färger vinner



efter fönsterputsning och lite sen lunch är jag redo att cykla till affären.
eftersom solen lyser idag så väljer jag den stormarknad som ligger lääängst bort och tar mig en härlig cykeltur!!!

lördagslat

jag startade dagen med body combat som var genomförbart trots massiv träningsvärk i dom flesta kroppspartier som används för att slåss... alltså axlar, mage, rygg etc. jag bara älskar muay thai-låtarna i combatpassen! så härligt att få gå in i sig själv, lägga på ett riktigt fightingface och låtsas att man spöar skiten ur nån. men jag lovar, jag är en mycket snäll person, ibland alldeles för snäll.

nu ligger jag i soffan och läser bloggar och har det gott. kanske måste jag putsa fönstrena idag för jag såg att dom är galet smutsiga... och det är 7 grader varmt ute så det är ju lämpligt väder för fönsterputs.

felkopplad

det måste vara något fel på min hjärna - jag blir så sugen på att äta när jag ser på du är vad du äter.


living on the edge

detta kallar jag att leva farligt! närsomhelst kommer jag att ta fel och hälla vitpeppar i kaffet och krydda maten med kardemumma (som ju iofs kan vara otroligt gott när det är meningen!)

 

kardemumma till höger och vitpeppar till vänster... eller hur det nu var...


fyndigt värre

 

den här supergulliga kappsäcken (det är ingen resväska, det är en typisk kappsäck) inhandlade jag på röda korset för en femma. vad jag ska ha den till? jag ska ha garn, handarbeten och pysselprylar i den förstås!

(lägg märke till den söta adresslappen)

hmmm

idag är det visst dagen då modebloggarna torde svämmas över av åsikter om hm's designsamarbete. jag kan erkänna att jag kollade ifall "min" butik skulle sälja kollektionen. jag vet inte riktigt varför? jag tycker iofs om prickigt men jag har en prickig reaklänning från lindex och jag tror att det räcker! :-)

istället för att hetsa upp mig över kläder ska jag cykla iväg och jobba lite extra på kontoret - love it!

otäck naprapat

idag var jag på besök hos naprapaten. det var hemskt, fruktansvärt och vedervärdigt.
han var så våldsam så jag blev rädd att han skulle vrida ryggen av mig! jag har inga stora erfarenheter av ryggfolk men tydligen har jag gått hos rätt person tidigare (innan jag flyttade). han masserade och värmde musklerna tills han kunde, ja... nästan smeka in kotorna i rätt läge + att han även tog hand om kotorna fram på bröstkorgen. han jag var till idag tittade, klämde lite och knäckte till både här och där så det tjongade till i huvet på mig. bröstkotorna gjorde han ingenting åt fastän jag sade att det är där mina största problem sitter. och tog saftigt betalt gjorde han också, 550:- för 20 minuters plågeri. hos min gamla ryggfarbror betalade jag 450:- och fick minst 45 minuter.

huvva. och inte fick jag träna idag heller men han sa att jag kunde promenera så då sprang jag... hehe.

brist i garderoben

ja, det är sant! det är nåt som verkligen saknas i min klädsamling!

ett par sporthandskar, vindtäta, tunna, fingerhandskar. det är vad jag saknar. idag var jag ute och sprang i följande:

 

ett styck angoraluddig fingervante med pärlemorknappar. väldigt sportigt... ehhh...


early bird

hej och hå. jag har redan surfat platsannonser i denna arla morgonstund. det gäller ju bara att veta var man ska vilja bo nånstans. jag vet inte var mitt hem är.

det är både positivt och negativt att inte veta det. det braiga är ju att jag kan bo i princip varsomhelst utan att det är helt fel. det hemskt tragiska är ju att jag inte har något som får mig att känna att jag hör hemma. men jag väljer att fokusera på det positiva och alla möjligheter det ger mig!

nu ska jag iväg på möte på jobbet och försöka engagera mig lite samtidigt som jag ska lägga band på mig och inte skrika rakt ut: jag slutar nu! hej då! 

myror i huvudet

fackmedlemsmötet satte igång lite tankeprocesser i mitt lilla huvud... det handlade bla. om större möjligheter till tjänstledigheter. och jag såg genast en mängd alternativ framför mig! men jag måste tänka lite mer och undersöka lite saker först...

sen kom kortvasan på tal...

pyssel och knåp

jag har haft hobbyterapi!
kanske blir dom små adventspresenter eller så blir dom liggandes i nån låda. men jag hade roligt när jag gjorde dom! 

 


vardagsbestyr

idag har jag varit duktig! jag har städat hela lägenheten, sorterat tråkiga papper, handlat mat och lagat köttgryta. så nu tycker jag att jag har förtjänat en stund i soffan med lite varm choklad och nyaste elle. tidningen kom i redan torsdags men jag har varken haft tid eller ork att börja läsa förrän igårkväll!

egentligen vet jag inte varför jag prenumererar på just elle... jag köper aldrig nåt som varit med i modereportagen, jag sminkar mig inte som sminktipsen och jag har aldrig lagat nåt av recepten! men på nåt vis gillar jag tidningen ändå. undrar om det finns nåt magasin därute som har den perfekta blandningen för mig? jag har provläst vr, cosmo, glamour, chic, dv osv. tycker nog att amelia har en bra mix av olika ämnen men då känner jag mig inte riktigt rätt, målgruppsmässigt alltså. men tills jag hittar nåt annat så är jag glad åt att elle dimper ner på hallgolvet en gång i månaden!  

ikväll ska jag på fackmöte. tänkte att det kanske är lämpligt att närvara nu när jag tom är skyddsombud på min arbetsplats...

manglad

idag ska jag äntligen, äntligen gå och träna!
visserligen blir det "bara" body balance. men det är nog allt jag kan hantera idag. igår kväll var jag redo att säga upp mig från jobbet på stående fot. men det är ju roligt också. ibland. och särskilt när man inte är sjuk och sjukt trött.

jag hann inte ens ringa/sms:a pappa för att gratta på fars dag. skämmes.

note to self: det är slitsamt att jobba två dygn med förkylning i kroppen.

million dollar movie

nu har jag precis sett färdigt million dollar baby.
shit, vad bra den var! jag vet inte riktigt vad jag hade väntat mig, men den var bättre än vad jag hade trott!
grymt bra skådespelare som gjorde riktigt bra insatser. i love morgan freeman. perfekt film att se när man är lite sjuk och slö i huvudet.



(http://www.altfg.com)



fredag hela dagen

idag är det mindre dimma, både ute och i mitt huvud. jag sjukar dock vidare i soffan men det känns absolut som att jag kommer att kunna jobba helgen.

jag ser film och thékoppen har snart växt fast i min hand. idag ger jag mig själv pepparkakor också. oftast brukar jag hålla mig fram till 1:a december och sen går jag loss och äter så många pepparkakor jag vill och det brukar bli MÅNGA. men i år ska jag försöka att tillåta mig äta dom lite måttfullt i november också! 










detta är dom allra godaste!

(http://www.annas.se)


medicin?

jo. visst är det det. avnjuts tillsammans med lite pysselsurfande och kris kristofferson i stereon.

 


dimma

hela dagen har jag tittat genom mina fönster och inte sett annat än mjölkvit dimma. och i mitt huvud känns det precis lika dimmigt pga den här himla förkylningen.
men skam den som ger sig - det gick ju bra att jobba igår så om jag vilar idag och imorgon borde jag klara av att jobba helgen också. det är ju bara så jobbigt att näsan rinner hela tiden! :-)

nu ska jag fortsätta kolla på film. jag lånade en hel kasse med filmer, skivor, tidningar och böcker på bibblan. hittills har jag bara sett darling. på lut för kvällen har jag million dollar baby och arn. det är ju bara det att jag somnar efter 45 minuter av en film oavsett hur bra den är!

jahapp

åsså vart man sjuk då. är det straffet för att jag var ute och hade roligt för en gångs skull i helgen? eller är det ett resultat av att jag sprang ute i för lite kläder och hade för mycket närkontakt med andra människor? eller är det bara så att det var min tur att få bacillerna?

dagen har präglats av sömn. say no more.

jag som hade tänkt träna för första gången sen i onsdags... :-( men det får nog bli en promenad till livsmedelsaffären istället!

tillbaka till vardagen

efter många om och men är jag tillbaka i borlänge. lördagnattens händelser i karlshamn är sådana som för alltid kommer att finnas kvar i mitt minne! :-)
dom flesta bra, några otroligt dumma och en del bara väldigt konstiga.

hursomhaver så är det bygones nu och imorgon är det jobb igen. och jag har grisvecka denna vecka - mån, ons, lör, sön. suck...

lördagspartaj

japp. så är det. ikväll ska vi skaka liv i karlshamn! haha!
det ska bli riktigt skoj att gå ut och dansa och toka sig lite. men jag har alltjämt i åtanke att jag ska åka tåg mellan 14 och 20 imorgon. kan inte tänka mig nåt värre än att jag skulle vara bakis då. blä. inte för att jag brukar toksupa direkt men det vore väl typiskt att bli bakis när det inte passar? 

min shoppingspree igår gick utmärkt. när L slutade jobba åkte vi dessutom till kosta outlet. trevligt ställe. mycket trevligt. jag hade gärna gått där en hel dag för det var så mycket grejer och så svårt att hitta. men vi var trötta och hungriga och skulle hinna på systemet innan 18. det blev några bra köp iaf! 

nu ska jag packa ihop mina pinaler så jag är redo att åka vidare! 



 

RSS 2.0