radioskugga

jag har inget internet i nya läggan. enligt telia kan det ta upp till 10, TIO!!!, arbetsdagar. hur i h-vete kan det ta så lång tid? förmodligen behöver dom ju bara klicka OK innan det är klart att köra? eller är det mer avancerat än så?

hursomhelst så ska jag jobba i helgen och på måndag kommer mor och far hit för hantverkstjänst. det blir mysigt det. kramkalas.

material girl

snart kommer mitt flyttlass! tjoho! som jag har längtat efter mina saker som legat nerpackade i typ 100 år! 

 

slut på det roliga

ja, jag börjar jobba imorgon och sommarsemestern är helt slut för i år. men det känns okej. det gör det faktiskt. på jobbet har det skett en hel del förändringar och jag har inte den blekaste aning om hur det funkar nu! tur att jag känner våra ungdomar iaf!

igår var jag och 9 av mina kollegor med och sprang vasastafetten. jag var med på det även förra året och fick samma sträcka att springa i år. tyvärr är jag inte så nöjd med min insats. det kändes som att jag hade kutat på riktigt bra men när jag fick höra tiden var det inte alls vad jag hade hoppats på. det var iofs väldigt  geggigt och gyttjigt i spåret men ändå... dom andra i laget sprang tokbra allihop och vi hade himla trevligt. tom vädret var bästa möjliga!

det händer så mycket kring min flyttning hela tiden så jag hinner inte ens berätta om alltihop. men förmodligen kommer mina möbler hit på tisdag eller onsdag och då blir jag sååå lycklig! och efter veckan därpå kommer det att vara kalasfint i mitt nya hem för då har pappa varit här och hjälpt mig måla och tapetsera! 

 

inte så illa som befarat

min påbörjade flytt går, än så länge, bara bra. i onsdags hyrde jag mig en liten skåpbil och fraktade över mina flyttlådor. trots att jag blivit erbjuden hjälp (iom att jag inte har nån bil) från flera håll bestämde jag mig för att fixa det själv. det var inte särskilt mycket så det gick på en förmiddag och då hann jag även svänga förbi röda korset och bidra...

lägenheten har inte alls så hemska tapeter som jag mindes det men dom är fortfarande alltför gräsliga för att jag ska vilja bo bland dom! jag har redan planerna klara för hur det ska målas/tapetseras. tur att jag har så hjälpsamma föräldrar!

köket är väldigt neutralt (förutom tapeten då) men det var några kakelplattor som var rätt hiskeliga enligt mig. som tur var upptäckte jag vid närmare granskning att det bara var påklistrade motiv. puh... så nu är allt kakel vitt och fint! =)


 

inte min kopp thé...


bra beslut

efter att ha haft mer eller mindre ångest i flera veckor har jag bestämt mig för att sänka ambitionsnivån. om jag inte lyckas ta mitt mc-kort i höst så får det vara så. då tar jag det lätt som en plätt till våren. tyvärr kommer dom att utöka provet med både en teoretisk och en praktisk del innan dess men det kommer säkert att gå ändå. för nu har det bara känts som en enorm, tung boll av stressande prestationsångest som har legat och rullat på bakom mig. och anledningen till att jag började köra var ju för att det var KUL. så får det bli. och efter att ha förlikat mig med detta så känner jag mig lätt som en fjäder.

nu ska jag bara njuta av hösten och min nya lägenhet. jag får nycklarna idag och kan börja flytta över saker. då jag inte har så många kartonger tänkte jag frakta över det jag har packat, lasta in i köksskåp och garderober och sen packa en laddning till. mina möbler kommer med flyttlass, mest troligt nästa vecka. och veckan därpå kommer mina underbara föräldrar hit och hjälper mig med målning och tapetsering. gulle dom!

jag ska försöka vara duktig och fota en massa. kanske inte så mycket före men väl efter. det behövs bara ett begränsat antal bilder för att se hur fult det är med gula, blåa och terracottafärgade tapeter... eller hur?

bara 1,5 timmer kvar...




bröllopsrapport

det gick bra. inte så att det är det bästa jag har varit med om under hela mitt liv men det gick ändå riktigt bra och jag hade kul. jag tycker alltid det känns lite konstigt att hamna i stora folksamlingar där många, för att inte säga dom flesta, redan känner varandra. men jag hade trevliga och omtänksamma bordsgrannar så hela tillställningen var ett nöje. lika mycket nöje var det kanske inte att sova mellan 4 och 6 och sen vara pigg och längta hem när bussen inte gick förrän 11.15... jag höll på att gå sönder av hemlängtan men det gick bra det med.

när jag kom hem slocknade jag nån timme i soffan innan jag gick ner på gymmet. jag hade tänkt mig body pump trots att jag ogillar instruktören som skulle köra men passet var fullbokat så det blev lite crosstrainer och mage. sen köpte jag en pizza som inte var särskilt god, jag åt halva och slängde resten. sen slängde jag mig i säng.


wedding crasher

en vecka som präglats av oro och ovisshet avslutas med dunder och brak på ett bröllop i malung.
den här veckan har jag inte känt mig lugn och avslappnad en enda sekund. knappt ens när jag sover. tack och lov faller bitarna på plats eftersom. eller egentligen så är det väl så att tiden går och tillslut är tiden förbrukad och det går inte att göra nåt mer.

som det här med bröllopet. jag känner enbart brudparet, ingen annan. men det är rätt okej, jag kan absolut sticka iväg på saker utan att ha "kompisar" på plats. däremot blev det lite trassligt när dalatrafik inte erbjöd nån möjlighet att åka upp i tid. antingen hade jag fått åka upp igårkväll eller så hade jag kommit för sent. men det löste sig genom att jag får åka med några som jag inte har en aning om vilka det är! och allt sånt här kan jag oroa ihjäl mig av. jag är ingen spontan människa utan jag vill ha en plan. jag vill veta vad jag kan förvänta mig.

hursomhelst så är det just nu en yttepytteliten del av mig som tror att detta kan bli kul medan större delen av mig önskar att jag inte hade tackat ja... hoppas att det vänder. jag ska försöka se till att det vänder.

grå kofta nån?

jag trodde nästan att blogg.se skulle ha tagit bort hela min blogg. varenda gång jag sätter mig vid datorn tänker jag : nu ska jag minsann skriva ett inlägg i bloggen. men blir det av? NEJ. det är alltid nåt annat jag börjar med. det kan ha att göra med att jag begåvats med en spotifyanvändare. ehhmmm... det finns massor av bra musik att lyssna på medan man facebookar...

men jag kämpar på med min flyttpackning och är otålig på att få börja flytta! jag kämpar på med min mc-körning men har ännu inte kommit mig för att köpa egen cykel och är därför hänvisad till körskolan. och jag har jobbat en vecka som var smärtfri för alla inblandade. och på lördag ska jag på bröllop! =D

 

bildbevis på att jag INTE behöver fler grå koftor!!!


en andra chans

jag hade precis bestämt mig för att strunta i att försöka bli solbränd i år, jag hade ställt in mig på att sommaren var över. och då plötsligt glimtar det till och vi får sommarvärme igen! underbart härligt!

igår efter lunch åkte jag och en bekant ut till en badsjö och låg där bland barnfamiljerna och snicksnackade hela eftermiddagen. jag njuter så av att få sol på hela mig och att ha trevligt sällskap med sig gör ju inte saken sämre!

jag ska jobba i helgn men sen har jag två semesterveckor igen. förhoppningsvis kommer jag att kunna ägna dom veckorna åt att övningsköra samt att flytta in i mitt nya bo!

nu- frukostgröt!

RSS 2.0