brumbrum

i fredags var jag på min första körlektion. det var ju hur kul som helst!
jag vet inte om man kan uttala sig om huruvida man är bra på nåt eller inte efter så lite tid men roligt var det och jag orsakade inga katastrofer (det kan väl iofs inte bli sååå stora katastrofer på en parkeringsplats).

balansen var det inga problem med men lite läskigt första gången båda fötterna skulle upp på fotpinnarna. att styra nåt som är såpass tungt var också annorlunda. det jag tror jag kommer att få jobba mest med är växlandet och att flytta över det man vanligtvis gör med fötterna (koppla och gasa) till händerna.

nästa lektion har jag redan på tisdag så vi får väl se vad som händer då. men jag tror inte jag vill ut i trafiken riktigt än...

jag har inga problem med att vara total nybörjare. det gör inget att jag inte har en aning om vad jag ska göra. det är sen det blir värre. när omgivningen (läs körläraren) har förväntningar på att jag ska klara vissa saker. jag minns att jag grät när jag skulle lära mig start i backe med bil. jag var så arg över att jag inte kunde få det att funka rent praktiskt när det var så enkelt i teorin! hoppas att jag har mognat lite under dom 10 år som gått sen dess!



baby's got some brand new shoes

 

äntligen är dom här! mina nya varjedag/promenad/påjobbetskor. när jag väl hade bestämt mig för vilka jag skulle ha var de först slut i storlek i butiken. sen var dom slut hos tillverkaren. bah! på nätet fanns dom iaf och dom är underbara!

från haglöfs kommer dom och modellen heter escape ventilator.




en nytillverkad liten vän

 

jag började virka den här lilla filuren till en kollegas nyfödde gosse men jag vet inte om jag vågar ge bort den. hur noga jag än har sytt fast armar och ben så kan jag ju inte garantera att dom inte lossnar och fastnar i en liten bäbishals.

men söt är han iaf!


snart är det dags!

jag planerar semester. först har jag en vecka ledigt, jobbar 5 veckor, ledig 2 veckor, jobbar 1 åsså ledig 2 veckor till sen är det redan slutet av augusti.

jag ska hälsa på familjen först (redan om 2 veckor!!!) och äntligen få se storasysters nyköpta hus. sen under min "riktiga" semester ska jag på lite resor till vänner. och det verkar som att jag kommer att kunna sy ihop en vettig semesterplan även i år. det jag ser mest framemot är nog ett göteborgsbesök! det är 8 år sen jag sist var dit...

och jag är, åter igen, så grymt glad och tacksam över att inte behöva fundera så mycket över det ekonomiska. jag vet att jag har råd och att resorna är något jag vill och kan lägga pengar på!

svettrapport

jag har fått till en nytändning på träningsfronten!
det är så sjukt kul med allt möjligt!

en av orsakerna är att det är mycket träningssnack på jobbet. en av mina närmsta kollegor har kört igång på gymmet och en annan har bytt till samma gym som jag. han som jobbar i  samma arbetslag som jag hängde med mig på body pump härom veckan och idag hälsade jag på i hans gym för ett ryggpass. det var najs. och vilket flott gym sen! det var inrett som ett modernt och lyxigt hotell!

däremot har jag ju rätt svårt för gymträning. jag kommer inte riktigt sams med maskinerna och det beror väl säkert på att jag inte är van. än så länge känner jag inte ett spår av ryggövningarna men det kan ju hinna ändras innan imorgon... 

springer gör jag också. min vanliga runda är ca 8 km och tiden varierar lite beroende på dagsform och motvindar men det känns bra varenda gång! =)
 
imorgon blir det kanske både löpning och forza... 


 

update

puh. jag kommer inte ens ihåg när jag sist skrev ett blogginlägg. not good. not good at all.
det händer saker hela tiden och jag har just kommit igenom den schemavecka när jag jobbar som mest.

på jobbet är det rätt schysst just nu. och jag älskar mina kollegor. dom gör mig så glad! och ungdomarna driver mig ibland till vansinne och ibland är dom helt fantastiska. samarbetet med vår nya lagmedlem (som inledde med att säga att han inte ville jobba på vår arbetsplats) blir bättre och bättre och han kompletterar oss bra. 
 
mitt besök hos farmor var helt underbart! hon är så liten och söt. det enda som inte var så sött var när hon sa att jag skulle hamna på glasberget om jag inte passade mig. inte uppmuntrande direkt... men resan dit och tillbaka bjöd på många intressanta diskussioner om allt mellan himmel och jord. men mest om relationer. på hemvägen var vi så upptagna av samtalet att chauffören glömde svänga av och vi fick en omväg på ca 5 mil i dalarnas skogar!

träningen flyter på fint. jag börjar få igång flåset efter vintern och har seriösa funderingar på att testa en satsning i gymmet för att se om jag kan lägga på mig lite mer muskler.

summasummarum så är jag just nu one happy camper som är nöjd med det mesta!


PoP

 

jag borde sponsras!


ojdå!

jag råkade visst handla nåt... jag hade absolut inte en tanke på att "mitt" hm skulle ha delar av matthew williamson kollektionen. men när jag gjorde andra ärenden såg jag skyltningen vid entrén till butiken och gick in och spanade. jag gillade väskan också men tyckte att den var lite väl dyr...

 

det blev den illigt gröna sarongen som fick följa med mig hem. fast jag ska ha den som halsduk jag.


till farmor!!!

en av mina gullerara kollegor ska hämta hem en hund från jämtland (några mil ifrån där min farmor bor) och han är så omtänksam att han frågar om jag vill åka med och hälsa på farmor medan han hämtar jycken! kan man vara snällare? visst, det är en lång resa för en kort stund men jag längtar så mycket efter min farmor och jag vet att hon längtar ännu mer efter mig så jag bestämde mig direkt. farmor har dessutom haft det tufft med flera dödsfall senaste tiden och jag vet att hon ska på en begravning på fredag så det känns extra bra att kunna åka dit och göra henne lite glad. hon nästan skrek av glädje och kunde inte sluta skratta när jag ringde och berättade för henne. jag fick byta bort min jour imorgon natt för att kunna åka redan klockan 5 på tisdagmorgon... men det är det värt!

fnittervarning

ibland händer det saker som får dom där förpuppade små fjärilarna i min mage att fladdra till. men jag vet inte riktigt vad jag ska tro om saken... tror att jag ska ringa fd sambon för att få en mans syn på saken...

det blir bra. oftast är det jag som hjälper honom men nu ska han minsann få bidra! haha.

göralös

varför kan inte affärer och liknande vakna lika tidigt som jag?
jag har varit uppe sen 6.30 och har ingenting att göra.
det är inte ens nåt på TV.
tänk om jag hade haft en hund (eller barn) då hade jag åtminstone haft lite sällskap!

tror att jag ska skicka i min weeping willows dvd och bygga lite pussel så kanske tiden går snabbare...

tacksamhetstankar

ibland känner jag mig så äckligt nöjd med mig själv och med livet som helhet. men då brukar det dyka upp tankar om att jag inte alls borde vara så jäkla nöjd eftersom jag har ett, i mångas ögon, tragiskt liv. jag har ett fåtal goda vänner varav ingen bor närmare än jaaa... 30  mil kanske. och jag har noll och intet av romantik och passion i detta nu. trots det är jag så förbaskat nöjd med alla andra bitar i livet!

- jag har en mysig (om än liten) lägenhet att bo i (om än i 2:a hand)
- jag har råd att köpa den mat jag vill äta
- jag har råd att göra det jag vill göra (tex. spontanåka på semester eller bestämma mig för att ta mc-kort och köpa en hoj)
- jag har ett jobb som smakar mer än det kostar och som betyder massor för mig. inte minst för att kollegorna är lovely!
- jag har en kropp som fungerar som jag vill och den ser inte alltför tokig ut. ganska stark för att vara så liten.
- jag har en familj som älskar mig oavsett vad jag hittar på.

sleeping beauty

efter en tiotimmarsnatt (jag somnade 21.30 och missade berg flyttar in... ) kan man ju inte vakna annat än utsövd! underbart!
jag har redan varit ute en sväng och när klockan slår 10 så är det jag som sparkar, duckar och slåss på body combat.

jag är pigg och på bra humör och tänker att det här kommer att bli en riktigt bra dag oavsett vad jag bestämmer mig för att göra med den!

min fredag

dagen började med att jag vaknade på jobbet. inte så konstigt eftersom jag hade jour. det konstiga var nog bara att jag hade sovit riktigt gott! på väg hem från jobbet stannade jag till på en läkarmottagning och fick en boosterdos vaccin mot fästingburen TBE. därifrån åkte jag hem och bytte om. sen fortsatte jag till körskolan där jag gjorde lite tester på datan och bokade in mina första körlektioner!!! jag kommer att vara stel och kallsvettig av skräck första gången jag ska dra iväg på hojen... jag har ju inte ens kört moped för tusan! sen hem, lunch åsså en löprunda. vilken gick förvånansvärt smidigt och jag hann precis hem innan det började regna. sen dess har jag läst, surfat, pusslat, käkat middag och agerat terapeut. terapisamtalet var med min fd sambo som har kärleksproblem. igen. och det gör mig både ledsen och irriterad. ledsen för att jag älskar honom och vill att han ska må bra. irriterad för att han gör problem av sånt som inte är problem samt att han låser fast sig i sina negativa tankar.

jaja, nu ska jag iaf fortsätta med mitt slappande. det blir lite tv, så ska det låta förstås och kanske panic room om jag inte redan har somnat då!

hoppas att ni andra också får göra sånt ni gillar!

bästa valet?

jag är så trött i mitt lilla huvud. lite ont gör det nog också i det när jag känner efter. det jag helst av allt vill är dra filten över mig i en halvtimme eller så men jag vet att jag BORDE gå ut i solen och ta en promenad istället.

kanske kan jag kompromissa med mig själv och promenera först och vila sen... men då kommer jag nog inte att orka mig iväg på träning ikväll. usch vad jobbigt det är att ta beslut ibland!

hur svårt kan det va'?

det måste ju gå ganska enkelt att göra sin egen ostkaka? eller hur? jag älskar ostkaka och skulle kunna äta det varje dag. tyvärr tycker ja att den är rätt dyr att köpa åsså är den för söt.

om man har keso, ägg, mandel och litelitelite socker i en form som parkeras i ugnen så borde man väl vara hemma?

måste googla recept...

ölpromenad

mannen som dricker öl och promenerar om morgnarna har överlevt vintern. jag har inte sett honom sen i somras men nu såg jag honom både igår och idag.
men fy fan för att dricka öl så tidigt! idag var inte klockan mer än 7.15 när jag såg honom...

dagens tidsfördriv

 


sköna söndag

klockan har precis passerat halv tio och jag har redan promenerat, käkat frukost, dragit igång i tvättstugan samt handlat lite mat. om jag fortsätter i samma tempo finns det ingen gräns för vad jag kan uträtta idag!
men jag tror inte jag gör så mycket mer idag.
kanske bygger lite pussel, plockar fram sommarkläder, läser en bok...

motkrav

nu har jag betalat en räkning till radiotjänst. då är det väl inte för mycket begärt att nån kommer och sjunger för mig? tack kära anna, för att du har betalat din teeeveeeavgiiift!


RSS 2.0