supernatural

jag hör till dom som gillar övernaturliga saker, sanndrömmar och annat lite mystiskt. så idag hände följande: jag satt i köket och läste en bok. huvudpersonen berättar om ett telefonsamtal och vad de pratat om. hon hade bland annat berättat något om tage danielssons monolog om sannolikhet. från tv:n vardagsrummet hör jag vaddå? jo, tage danielssons monolog om sannolikhet! hur stor sannolikhet är det att det händer?


avundsjuka och missunnsamhet

två saker som lätt kan flyta ihop och gränsen däremellan är hårfin. kom att fundera lite på detta av två anledningar, 1) en bok jag läser och 2) det faktum att en del av mina fd. klasskompisar har jobb och andra inte.

jag och de i min klass har varit färdigutbildade i 2 veckor. en del hade klart med jobb redan innan, inte helt sällan på sina gamla praktikplatser. jag skulle kunna ha jobb i detta nu, men jag tackade av flera anledningar nej till det halvår jag blev erbjuden på min praktikplats. nu kommer avundsjukan in i bilden för jag skulle för det första ha velat göra min praktik på något annat ställe, ett inom mina intresseområden (där andra fick praktisera), sen skulle jag så gärna vilja ha ett jobb att gå till så jag slapp vanka runt hemma, det blir nötta spår i parketten! :-) jag skulle gärna jobba på några av de arbetsplatser där mina fd. klassisar jobbar, men jag vill absolut inte ta deras jobb, jag vill att ALLA ska få jobba! jag vet att många tycker att avundsjuka är fult och otrevligt, sure, men jag måste ändå säga att JA, JAG ÄR AVUNDSJUK. men jag är INTE missunnsam. och det tycker jag är det viktigaste. jomen.


snajdigt armband

men kolla vad fint!

image16
vill du också tävla om detta armband så gör du det här, hos therez förstås!

hemma med halmen

det gick ju som smort, det där! :-) vi var inte fler än 4 personer som visade intresse för fashion agaings AIDS- plaggen. tyvärr hade de inte fått in en av modellerna som jag var sugen på men 2 av tre är ju inte illa!

image14

dessa två (eller fyra) blev det för mig

Jag köpte 2 av den grå för jag tänkte ge en till storasyster på allahjärtansdag och två av den vita för jag kunde inte välja storlek, men jag tror det lutar åt att jag behåller 36:an och gör mig av med 38:an. skillnaden mellan dom var yttepytteliten, typ en centimeter.

Varför valde jag just dom här två då? den vita tycker jag är stilren och den är ju liksom grunden för alla dessa tröjor med budskap på, både i design och texten! man man behöva uppmanas till att stanna upp och tänka ibland, iaf jag! :-) den grå har ett fantastiskt vackert motiv tycker jag, sen äger jag endast en annan grå t-shirt så why not liksom!

dagens fötter

såg ut såhär:

image15

instoppade i kaffebruna mockastövlar med luddigt foder och rågummisula. äkta vintage, köpta för en femma! :-) det kallar jag bra pris.

Nu vill jag sjunga dig milda sånger

idag spottar jag bara ur mig inlägg känns det som. jag kompenserar för gårdagens tjurighet! det är ju bok-onsdag idag så här kommer veckans boktips!

Nu vill jag sjunga dig milda sånger av linda olsson

detta är en berättelse om en oväntad vänskap mellan en ung och en gammal kvinna. mellan dom utvecklas en fantastisk vänskapsrelation. boken är iofs inte särskilt actionspäckad men den är finstämd och mysig. det är bra och beskrivande språk i boken och jag kunde se bilderna framför mig när jag läste. en FIN bok som är perfekt att ge bort till en riktigt god vän. kanske som en allahjärtansdagspresent (såg att den bara kostar 39 kronor på adlibris)?

tryck och dra, tryck och dra

flera gånger under eftermiddagen har jag fått nån slags backflash i form av vällusttoppar. jag har återupplevt det fantastiska spinningpass som jag var på mitt på dagen. bra instruktör, schysst musik, solen lyste in genom fönstrena, skön stämning etc. det är ju helt underbart dom där dagarna när allt stämmer! idag hade jag hur mycket energi som helst, andningen flöt på och rytmen satt i benen och inte i huvudet. WUNDERSCHÖN! undra om det är så här det känns att knarka? eller surfa? jag hittade garanterat en god kandidat till "the perfect wave" idag! grattis till mig.

sympati

image13alltså den här reklamen för wc-duck, toarengöringsmedlet ni vet, får mig att må illa och nästan kväljas. stackars ankan som måste stoppa upp sin lilla näbb där under kanten på toalettstolen. bläää!

sen lurre med oprah

dagens lunch fick bli en plocklunch, alltså ett ihopplock av det som råkar finnas tillhands. blir oftast mycket gott. måste bero på att jag handlar hem så goda saker! :-)

image12

dagens fötter



funderar lite på att lägga ut mer bilder här på bloggen... kanske inte dagens outfit då jag för det mesta drar runt i mjuka och sköna hemmakläder och inga piffiga sidenkjolar och lackpumps, i wish! jag tänkte mer åt hållet detaljer och kanske kombinationer som jag är extra nöjd med, ja, så får det nog bli.

idag är det strålande sol igen och temperaturen ligger strax under noll, en perfekt dag för långpromenad. men jag ska iväg på lunchträning (sinning + core) istället. kanske går ut en sväng i eftermiddag istället. jag gillar att träna på dagtid, det är så skönt att ha kvällen ledig och man behöver inte vara så noga med vilken tid man äter middag! annars måste jag vara rätt petig med det. äter jag för långt före träning får jag blodsockerfall och orkar ingenting och äter jag för nära inpå mår jag illa och orkar ingenting!

självbevarelsedrift

efter att ha kikat igenom kanske en tredjedel av La Redoute-katalogen inser jag att det vore klokast att lägga ner katalogen och backa tre steg, händerna bakom huvudet. ovanligt mycket som tilltalar mig har de skrapat fram den här våren. tyvärr ,eller kanske som tur är, är inte färgerna (rosa, beige och grå) riktig dom färger jag gillar bäst.

då jag har ett par hundralappar innestående hos la redoute (pga returer) ligger det nära till hands att beställa tex lite somriga toppar. skulle vilja ha en söt blommig blus och en rutig skjortklänning skulle inte heller vara helt fel.

det här med tillgodo är ju som det är. det känns ju som att jag FÅR grejerna för jag har ju redan betalat. men samtidigt blir jag ju mer eller mindre tvingad att spendera mina pengar på det stället även om jag kanske hellre skulle handla någon annanstans!

nu ska jag bläddra vidare en liten stund innan jag ska på yoga! 

vad tusan?

vem har krympt katalogen?

image9

menlös tisdag

eller hur? visst är tisdagar den mest meningslösa dagen på hela veckan? måndagar brukar kännas rätt ok eftersom man är utvilad och man träffa sina arbetskamrater (om man har ett jobb vill säga) eller kompisarna i skolan och skvallra om helgen osv. men tisdagar, huvva, man har hela veckan framför sig och allt känns mest grådassigt, tycker iaf jag.

som vanligt så har jag inga större planer för dagen. skulle iofs kunna ta itu med fotandet av prylarna till tradera. det ska bara få bli liiite ljusare först. japp, så får det bli.

handla och o-handla

den senaste tiden har jag börjat köpa saker (läs "kläder", hehe) även om jag, redan innan jag är ute ur butiken, vet att jag kommer att lämna tillbaka det. undrar varför? jag har inte gjort så förr. är det nån slags ekonomisk eftertanke? försöker jag testa mig själv eller vad är det frågan om? just nu har jag ett par svarta stövlar hemma som jag faktiskt inte vet om jag ska behålla eller inte... då de kostar 350:- så är det ju egentligen inte kronor och ören det handlar om...


image8

...

dåså. det är inte roligt längre att vara arbetslös, eller det var det inte från början heller. vad snabbt det går att man börjar känna sig meningslös och allmänt överflödig, fy bubblan. jag tror jag lägger mig under min lilla vita matta och hoppas på att ingen märker att jag är borta.

manic monday

nja, inte direkt men jag har hunnit med att förbereda middagsmat (det ska bli coleslaw och grillade kycklingfiléer), söka ännu ett jobb, lite träning och lunch. NU ska jag ta och ordna med lite papper som ska följa med mig till arbetsförmedlingen idag. jag fick något slags rest-tid tror jag, 16.30. jag fick instruktuoner om att vänta ute vid entrén eftersom de har stängt för dagen och låst ytterdörren då... weird. men jag är nyfiken på vad de kommer att säga och framförallt vad de ev. kan hjälpa mig med. jag har lite frågor kring flyttbidrag och resebidrag om man blir kallad på intervjuer å lite sånt. sen skulle jag ta med typ CV, personligt brev och meritförteckning. det känns lite obehagligt eftersom jag aldrig har visat upp mina såna för någon, utom arbetsgivare då förstås!  klockan är redan 14 så det är dags att jag sätter lite fart! ciao!

gör om, gör rätt

svisch! det var den helgen... en hel vecka kvar till nästa! jag gillar fortfarande helgerna även om jag är "ledig" på veckorna. idag har jag varit på bibblan och lånat ett gäng kokböcker. tänkte att det kanske kan boosta min matlagningsinspiration som har falnat på senaste tiden.

tog mig även i kragen och fotade saker som ska läggas ut på tradera. när jag sedan äntligen kommit fram till att börja fylla i och skulle ladda upp bilder så var de för stora... måste alltså förminska allihop eller ändra på kameran och fota om hela rasket... tappade verkligen sugen och orken.

efter ett yogapass har jag sett på älskade one tree hill, det måste ju vara dagens motsvarighet till bevvan! lovely, lovely, nu väntar jag bara på att coyote ugly ska börja. den filem kan jag nog se hur många gånger som helst! haha!

image7

långlördag

tänk vad långa en del dagar är när man inte har nåt att göra! eller jo, jag skulle kunna göra hur mycket som helst men känner inte för det...

idag vaknade jag tidigt, som vanligt, och var hungrig, även det som vanligt. gick en sväng på stan innan alla andra hade vaknat kändes det som. jag kollade på klockan och den var 10.10 när jag kom in till stan. det finns inget bättre än att vara på plats när det är lite folk och butikerna fortfarande är städade. jag gillar inte butiker som är röriga, sådär som de blir efter en löningslördag ... (överfulla 2ndhandbutiker är en helt annan sak).

förresten, vad jobbigt det är med vinterkläder inomhus! jag trodde att jag skulle få värmeslag inne i butikerna, fick gå ut och lufta mig flera gånger! :-) sjukt varmt var det.

buffédöden


herreminje vad mätt man kan bli av buffé... puh! har precis kommit hem från afterwork med mor och syster. maten var på temat tomat och basilika. hur fel kan det bli liksom? åsså efterättsbuffé på det (ingen tomat och basilika här)... ööööh... 6 månaders gravvomage - hej på dej! hur kom du hit, matbäbisen?

hur kan det då komma sig att jag nu ligger fram tv:n (let's dance) och äter ahlgrens bilar kan man undra???

...och på radio...

nu tjatar de om konsumtionsstopp på p3 också... är det en sammansvärjning mot oss som gillar att handla? det får mig att känna att jag också borde haka på men jag VILL ju egentligen inte. och jag har faktiskt provat, lix. under en månad i höstas (när jag precis hade försökt städa klädkammaren och insett hur mycket kläder jag har) köpte jag endast ett par tights till spinningen och that was it! det funkar, absolut, men hur kul är det?

ingen slutrea här inte

alltså: det här med köpfritt år verkar vara grejen. det skrivs om det i tidningarna och i tv-sofforna sitter dom, dom där människorna som helt strongt säger att NEJ i år ska jag inte köpa saker, bara mat och medicin, typ. otroligt beundransvärt, förutsatt att dom lyckas! :-)

men jag vet inte jag... underbart att det finns dom som ämnar till och som klarar av det. dock tycker jag att det är lite väl dramatiskt att säga att man inte ska köpa en enda t-shirt, ja, inte ett enda nånting. personligen tycker jag att det känns bättre att bestämma sig för att ändra sitt konsumtionsmönster, det handlar inte om att avstå från själva prylarna utan om att klura lite på varför man köper, för ofta köper iaf jag saker bara för att jag vill HA nåt. känns detta bekant? det kan vara nya träningsbrallor eller en mysig ljuslykta men lika gärna kan det vara en ny kryddblandning, thésort eller extra god (och ofta dyr) mat. båda är konsumtion utöver det som jag egentligen behöver, jag kan träna i mina gamla byxor, värmeljusen kan stå på en assiett och jag har sällan helt slut mat, några gamla makaroner finns det alltid skåpet (eller i dammet bakom spisen!)

sen kan man ju fundera på hur mycket dessa människor egentligen handlat för från början när de vittnar om att det är tusenlappar/månad de sparar efter att de slutat handla. geeez! det kanske är jag som har ett snålt sätt från början MEN HERRE GUD! om jag handlade onödiga prylar (tidningar, skivor, kläder, saker till hemmet osv) för sådana summor skulle jag ju ha gått i konkurs för lääänge sen och mina föräldrar skulle förmodligen ha förskjutit mig... 

ojoj, långt och mastigt inlägg så här dags...  

cute as a button

den här lilla söta kjolen får gärna flytta hem till mig! tävla du också! (om du vinner och den inte är i rätt storlek så kan jag offra mig och ta hand om den...)

image4


vatten över huvudet

ujuj, hur ska denna blogg kunna överleva? jag fattar ju inte ens hur jag ska kommentera på mina egna inlägg utan att kommentera "som vanligt". för det måste ju finnas nåt enklare sätt? va?va?va?

my oh my, vilken dag

när jag kom ut för att gå till stan hade vädret faktiskt bättrat sig och det snöade inte lika mycket som på förmiddagen. i know, jag är väderfixerad som en gammal gubbe men det beror indirekt på att jag inte har tillgång till bil - ska jag någonstans så blir det att gå, buss är för jobbigt (tidtabeller, hållplatser, inga kontanter etc). följdaktligen har jag idag gått min morgonprommis, till och från gymmet samt till och från stan. vädret spelar roll, big time.

på stan hittade jag inte vad jag skulle ha till "pysslet" men väl en hel del annat. för under 200 kronor fick jag mig en skjortblus, en t-shirt med snyggt tryck på ryggen, inte mindre än sex par trosor (rejäla doningar, inga små stringsnören i rosa med snobben på) och nåt mer var det... jo, just det ja, ett läppglans från maybelline och en ögonskugga från max factor. me lajk halva reapriset, jajamen.

en sak till köpte jag, eller egentligen två saker, för skor kommer ju i allmänhet i par. på stadens finfinaste vintagebutik ( = röda korsets butik, kupan. haha!) hittade jag ett par garmont-dojjor som kommer väl till pass till våren. vad är oddsen att skor på 2nd hand är i rätt storlek? inte så ofta så man är less iaf :-) mina älskade vinterkängor är av samma märke och är de skor jag skulle ta på mig om jag skulle fotvandra till långbortistan så 80:- för en sommarvariant var inte så mycket att fundera på, right?

allting vitt, vitt, vitt

ojoj, jag tror att den här dagen bjuder på all snö som inte har kommit tidigare i vinter! det tar aldrig slut. stör mig inte så mycket då jag inte jhar någon uppfart att skotta eller bil att sopa. det jobbiga är väl att det är tungt att gå ute och att det inte blir ljust för att alla små (eller små och små, ganska stora är dom) flingor är i vägen. tänk om man kunde ha liksom en STOOOR vindrutetorkare framför sig så man slapp känslan av att försöka gå igenom en vägg av snö. det vore praktiskt tycker jag, trallala.

jag ska iaf ge mig ut (igen) för jag har kommit på ett litet hobbyprojekt jag vill göra och till det krävs lite stuff som jag inte har hemma. hoppas att jag hittar det jag söker för jag behöver lite hobbyterapi!

tusen skärvor tillit

jag går ut starkt för det här med att blogga! för att ha lite struktur, jag gillar struktur, så tänker jag mig några regelbundna inslag/inlägg. på onsdagar tänker jag tipsa om böcker jag läst och främst de böcker jag gillar! min typ av böcker är romaner, biografier och based-on-a-true-story-böcker. nyckelordet är att det ska vara verklighetstroget, fantasy är inte min grej. under tiden jag pluggat har jag varit periodläsare, beroende på hur mycket kurslitteratur jag har behövt läsa, men nu tänker jag snäppa upp lite och försöka hänga med tom bland nyare böcker. so enjoy!

först ut är: 

tusen skärvor tillit av helena von zweigbergk

boken handlar om jessica och tom som man får följa från första gången de träffas. de blir snabbt ett par, flyttar ihop och får efter ett tag även barn tillsammans. tom och jessica kommer från två mycket olika familjer och det finns många andra olikheter mellan dem som ställer till trassel redan från början. kort sagt så får man följa detta par och deras problem. bokens, enligt mig, största förtjänster är att den 1) är vardagsnära, det skulle kunna handla om vem som helst, 2) jag kunde inte på förhand säga hur den skulle sluta, 3) har en parallell story om en av jessicas klienter från socialkontoret. kan det vara så att jag gillar boken extra mycket på grund av att jessica är en "yrkeskollega"?, 4) räcker länge. jag är en snabbläsare och tycker ofta att bra böcker tar slut för snabbt men den här räckte förvånansvärt länge och då ransonerade jag inte ens! :-)

underbara älskade

idag har jag träffat en underbar vän som det var lääänge sedan jag sist såg. när jag åt frukost förstod jag att han skulle komma idag, jag tror tyvärr inte att han stannar särskilt länge, åker förmodligen redan i eftermiddag. han är generös och vänlig, han sprider glädje omkring sig och får mig alltid på bra humör. ja, jag pratar alltså om solen, underbara älskade solen. kom snart tillbaka!

premiär för jobbsökarbloggen!

eftersom jag håller på och söker jobb har jag varit tvungen att fundera lite över VAR jag ska söka jobb och nu menar jag rent geografiskt, vilka städer? den första tanken är väl för de flesta att man söker jobb på den ort där man bor. jag har kommit fram till att för min del är det tvärtom, jag söker tjänster i andra städer. varför kan man  undra men jag funderade helt enkelt på vad denna stad har att erbjuda mig och vad andra städer kan ha för överraskningar.

jag tänker mig att mitt liv kommer att bestå av arbete, träning, sociala aktiviteter och vila. samma som idag altså, inget konstigt med det.
eftersom man (oftast) arbetar 8 timmar varje dag så känns den biten rejält viktigt och därför går jag mer efter arbetsuppgifter än ort.
träna kan man ju göra i vilken håla som helst, man kan alltid springa omkring i miljön! :-)
vila är något man gör hemma i sin bostad alltså behöver jag en bostad som tilltalar mig. detta är en av anledningarna till att storstäderna inte ligger överst på min lista!
det klurigaste är nog de sociala aktiviteterna. nu har inte jag något vansinnigt hektiskt socialt liv (av flera olika anledningar) men jag vill ändå ha möjlighet till det. så det vore ju trevligt att bo i en stad där man åtminstone känner en person och där det finns något litet utbud av caféer/restauranger/krogar och andra aktiviteter. det behöver inte vara heron city men en buggkurs är väl inte så mycket begärt?

summasummarum så söker jag, och hoppas få ett, arbete i en annan stad än min hometown!


morgonstund har gröt i mun

det första jag hörde på radion idag var att heath ledger har gått och dött. hoppas att det inte blir så mycket spekulationer och detaljerade beskrivningar överallt... sådant tycker jag känns osmakligt och inte särskilt respektfullt mot familj och vänner.

min dag har iaf börjat bra med en kylig promenad då jag tittade på fullmånen! tror att jag ska ägna mig åt att pyssla ihop ett nytt CV idag och skicka iväg minst en jobbansökan. NU - kaffedags!


soppa på en spik

tänk att det äntligen är lite kyligare väder! ett par minusgrader tycker jag är lagom, då slipper man halka runt på blöta och slaskiga gator och man blir fint rosig om kinderna men man behöver inte ha på sig polarmundering så fort man går ut.

det börjar vara dags att fundera ut dagens middagsmat... eftersom jag ska handla imorgon så ekar det i både kyl och frys. vad lagar man av en bit hoki, vitkål och kikärtor? nja... ingenting verkar det som, jo, men jag har en kiwi också! som om det skulle hjälpa... jag tycker att det är ganska kul att se vad man kan laga för mat av de ingredienser som finns hemma men när det har gått så här långt så är det mest tragiskt. 
till lunch lagade jag en improviserad kycklinggryta som faktiskt blev supergod! det som blev över av hade jag tänkt frysa in (för jag gillar att ha matlådor i frysen) men det verkar som att det kommer att försvinna nu till middagen. :-)

nu är det dags

efter att i flera år ha följt ett stooort antal bloggar är det så dags för mig att starta upp en egen. vad det kommer att stå här vet jag ännu inte, inte heller vet jag om det här är min kopp thé, so to speak... men jag ger det ett försök!

tanken är främst att få skriva av mig lite om sådant jag funderar på men även att ha ett kreativt litet tidsfördriv att hålla på med när jag ändå spenderar mycket tid vid datorn.

eftersom det äntligen har slutat snöa ska jag snöra på mig kängorna och gå ut på en promenad medan det fortfarande är ljust ute. det gäller att ta vara på ljuset när dagarna är korta! :-)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0