malfunctioning brain

boken jag läste ut igår ska lämnas tillbaka till bibblan senast imorgon. imorgon jobbar jag och igår orkade jag inte gå till bibblan och posta in den. idag skulle inpostandet ske när jag gick till träningen.

när jag kom hem låg boken kvar vid soffan. nu måste jag ut igen... men det får vänta till efter GG.

fruktansvärd eller fantastisk?

 
jag tycker att den är både och så jag var tvungen att köpa den igår. finessen är att det är två välvda glasskivor (en blårödgul och en med svarta silhuetter) som belyses bakifrån och ger en bild med djup. ja, det kan inte beskrivas i ord hur fin den är när den lyser!

men jag släckte den ändå under earth hour.


användbart projekt

nu är jag klar med min lilla nysömnad! det blev en förvaringsrulle till mina stickor och virknålar. sydd efter eget huvud men inspirerad av min mors stickfodral. jag är rätt nöjd. mest för att jag slipper ha en massa skrammel liggande i lattjolajbanlådan. finishen är nog inget syslöjdsfröken skulle bli imponerad av men det är funktionen jag är ute efter.

 

 

(tyget är förstås inte sådär zebraflammigt utan det är jag som är kass på att fota!)


händig söndag

idag har jag tänkt ta fram min symaskin. det är både lagning och nysömnad som står på tapeten. vad det ska bli kommer att redovisas senare...

men först ska jag slappa en stund framför tv:n med min kaffekopp!

det blir ingen rubrik här

jag har haft en förträffligt fin och välgörande lördag! bla har jag läst en hel roman, varit på 2ndhand-runda, lagat mat, promenerat och städat.
mest har jag bara haft det lugnt och skönt. men nu börjar det krypa av rastlöshet i mig. jag ser (och hör) hur människor runtomkring mig förbereder sig för drabbning, det är ju löningshelg. samtidigt som jag helst av allt skulle vilja vara med ute i krogkarusellen så vet jag att jag inte skulle hitta nåt jag söker där. insikten ger mig ro samtidigt som jag blir lite frustrerad.

jag är en sån person som lever lite efter "surt sa räven om rönnbären", det jag inte har bestämmer jag mig för att jag inte heller vill ha. men klok som jag är inser jag ändå att mitt sätt att tänka begränsar mig. och nån gång ska jag nog göra nåt åt det. men inte ikväll.

fredagkväll hos mig

den här veckan har gått så galet fort! mina två arbetspass gick galant och däremellan har jag hunnit ha nån slags magåkomma som nästan gjorde att jag blev hemma från arbetspass nummer två.
usch, vad jag kände mig ynklig när jag låg i min soffa och kväljdes så fort jag rörde på mig. det gick flera timmar utan att jag vågade resa mig för att hämta ett glas vatten. men vid 22-tiden på kvällen vågade jag klättra upp i loftsängen för att sova. och det blev iaf inte värre. men magen är fortfarande mycket bubblig och mystisk.

nu ska jag vara ledig i dagarna två och bara ta det piano. apropå piano så ser ni väl på "så ska det låta"? david som är med i samma lag som kikki d är ju sååå bra. och det hade jag tyckt även om han inte kom från samma stad som jag och hade dansat i samma streetdancegrupp som jag. då fick jag det sagt också! men david har talang för't och det har nog inte jag, inte på samma sätt iaf... jag gör mig nog bättre som behandlingsassistent än som musikalartist.

heja david!


update: nämen nu sjunger han ju mamma mia på tyska! vilken pärla!


fullspäckad måndag

hittills idag har jag hunnit med en hel del, för att vara jag åtminstone. jag började som vanligt med en promenad. fortsatte med virkning, nyhetsläsande och SKURADE sedan UGNEN!!! allt detta innan klckan slagit 9. efter lite tidsfördriv hade klockan hunnit bli 10 och jag kunde hänga på låset på jula och köpa mig en polygrip. med mitt nya verktyg kunde jag börja skruva och muttra nere i cykelkällaren. i söndags köpte jag nämligen nya cykelkorgar och den där fram skulle monteras fast med verktyg som jag inte ägde. jag hann just såpass klart lagom för att hinna svischa iväg på vc för cellprovtagning, yiiihaaa! vad kul! not.

men nu har jag både lunchat, diskat och läst dagens post. och mitt i detta är jag så kaffesugen at jag snart dööör. men i eftermiddag ska det fikas och kollas på färsk bäbis hemma hos fina kollegan k. det är utlovat både kaffe och cheesecake så jag försöker hålla mig.

och sen när jag väl är hemma igen så ska det tränas och ätas middag och kollas på cityakuten. sen är det sovdags igen för imorgon är det jobb som gäller.

jag tycker att dagarna går förbi alldeles för fort! jag hinner inte njuta av dom på det sätt jag vill.

en parentes efter träningen

(en av instruktörerna på mitt gym är rätt söt. han är rolig också. det gör träningen mer intressant. )

söndagsmorgon

det är söndag, jag är ledig och vaknar före halv sju. jahapp. jag låg iaf kvar till sju innan jag gick ut och traskade min vanliga runda. det som är lite kul med att vara ute och promenera tidigt på lördagar och söndagar är att jag ofta träffar på dom som är på väg hem från efterfester och nattliga besök av olika slag... ; ) eftersom jag själv har gjort den typen av halvskämmiga morgonpromenader när man önskar att det var kolsvart runtomkring en så tycker jag att det är lite extra skoj att se andra göra samma sak!

nu har min granne börjat spela hårdrock så det är iaf fler som påbörjar den här söndagen tidigt!

efter en jobbdag och en jobbnatt

även om jag svär och halvgrinar åt mitt jobb emellanåt så är det ett av dom finaste jobb man kan ha! vilka fantastiska belöningar man kan få för sitt slit och tjat! såna belöningar som inte går att köpa med annat än respekt och medmänsklighet och om man inte är närvarande så kan dom lätt gå en förbi. ett ögonblick av förtroende och öppenhet kan det ta många månader att tjäna ihop till. och den tillit som finns kan raseras på bråkdelen av en sekund. det är stort att arbeta med människor.

dagens sena middag

efter ett pass med funktionell träning var det gott med lite mat i magen. men när jag äter efter 19 vill jag helst äta nåt lite lättare. så idag blev det en blandning av vad som fanns i kylskåpet.



en salladstallrik bestående av bladspenat, morotsstrimlor, röd paprika, stekt halloumiost, vinäger, olivolja, fågelfrön och salladskrydda. så gott, så gott.


färdig och levererad

igår lämnade jag ifrån mig mitt senaste alster. dom små mormorsrutorna blev till en bäbisfilt åt min jobbarkompis nya lilla tjej!

ibland när jag ger bort sånt som jag har gjort själv har jag lite separationsångest, jag menar, om man har slitit med något under många timmar är det lite svårt att lämna det till nån annan bara sådär. men när mottagaren blir så glad som K blev så är det bara roligt!

 

lovely tuesday

jämfört med förra veckan så mårt jag nu som en prinsessa!
jag är övertygad om att en av orsakerna är det fantastiska vårvädret som gör att det droppar från taken. solen gör mig mycket piggare och jag orkar göra annat än halvligga i soffan.

idag tror jag bestämt att jag ska ta en tur till falun och kolla läget. jag ska spana efter en miniliten plattång som jag sett att en frisör säljer till ett bra pris. sen blir det ju per automatik att jag kollar in vårkläderna... fast jag behöver inga kläder. kanske några tröjor till jobbet då jag alltid lyckas fläcka ner mig... den senaste tröjan som drabbades hade jag lyckats göra apelsinfläckar på. på baksidan av överarmen hur nu det gått till.

två favoriter i rutan

jag gillar ju som sagt både claes och peter så valet av fredagsunderhållning är glasklart. jag zappar inte ens över ibland för att kolla på let's dance.

saker som hänt som jag inte har bloggat om (förrän nu)

- 11 personer har blivit varslade på mitt jobb och, tack och lov, är jag inte en av dom! stämningen på jobbet är således inte så happy men jag är happy över att jag har min socionomexamen eftersom det var den som räddade mig.

- min kära mamma har fyllt år och jag har varit sååå ledsen för att jag inte kunde vara med och fira henne för nu har det gårr för längesen jag kramade på lilla mamma. men hon kommer hit till mig om 3 veckor!

- jag har påbörjat en ny virkning helt ovetandes om att min gamla klasskompis har påbörjat exakt samma mönster men i göteborg. nu parallellvirkar vi via facebook. mycket lustigt sammanträffande : ).

- storasyster och hennes sambo har äntligen köpt ett hus. dom har vunnit en budgivning tidigare men drog sig ur då dom insåg att det skulle bli för dyrt. nu måste jag planera in en resa uppöver i vår!

- jag har hämtat ut mitt paket med liselotte watkins-saker från hm home. och jag älskar hennes design. underbart. fast jag vet inte vad jag ska med nästan 3 meter tyg till just nu. men en dag. i framtiden.

- jag har insett att jag tappar onormalt mycket hår och har börjat käka små piller från hälsokosten som heter hårkontroll. hoppas att det hjälper... jag har ingen lust att bli skallig innan jag är 30. jag undrar om det beror på stress och press?

- jag har pratat i telefon med farmor vilket skapade en enorm längtan efter skog, sjöar, gummistövlar och allt annat som finns utanför stan. jag längtade tom efter myggor!

men nu är det fredagkväll och jag ska jobba hela helgen. det känns lite sisådär, men det blir skönt att vara helt ledig så när som på fredagen nästa vecka.

hoppas att alla därute får en skön helg!




jag är beredd!

idag tog  jag sovmorgon. sen gick jag på morgonpromenad, den vanliga rundan. MEN idag gick jag från andra hållet. det var som att gå en helt annan promenad.

vad som helst kan hända idag. vad som helst.

things ain't what they seem to be

precis när jag ändå tänkte att saker och ting på jobbet skulle börja ordna upp sig så är det som om djävulen själv har tagit över... jag ska inte ens börja dra upp allting här. men jag kommer tillbaka. snart hoppas jag.

tröstshopping

helt och fullt medveten om att jag inte behövde handla en enda pryl satte jag kurs mot kupolen. planen var att köpa mig glad för några timmar. och det funkar hyffsat.

 

good old h&m fick släppa till idag. jag är otroligt förtjust i t-shirten med snyggingarnas snygging på.


arg och trött

situationen på mitt jobb just nu är inte kul. inte kul alls. så fort jag har ledig dag så ringer dom och undrar om jag kan jobba. jag säger ofta nej men ibland säger jag ja.
dom gånger jag går med på att jobba är det för att jag vet hur det känns att vara den person som är på jobbet och bara väntar och hoppas att det ska komma in personal.
att aldrig få vara ledig med gott samvete äter upp mig inifrån och jag orkar knappt nånting samtidigt som jag är rastlös och stressad. härlig kombination!

vore det inte för att jag har världens bästa jobbarkompisar så skulle jag stanna hemma.

men jag är nyklippt och har fin hårfärg iaf. och ostkaka i kylskåpet.

slut som artist

när man har jobbat, och alltså varit vaken, 28 timmar i sträck orkar man inte så mycket.
idag har det har varit alldeles tillräckligt att gå till sushihaket och att se på så ska det låta.

ibland när jag är filosofisk och lite fundersam, som jag var i natt mellan 3 och 5 ungefär, undrar jag hur det ska gå för barnen på mitt jobb. jag jobbar ju med ungar som har varit med, om alternativt åstadkommit, mer skit än många hinner på en hel livstid. och vi gör så gott vi kan för att dom ska hitta nån slags balans och plats i världen. antingen tycker dom att dom är helt värdelösa eller så anser dom sig vara den bästa person som någonsin avlats. och ibland försöker dessa båda åsikter komma sams i samma varelse. hur ska det gå? det ska verkligen bli intressant att följa dom små filurerna.

men just nu önskar jag att jag var bibliotekarie istället.


saker jag har spillt idag

1. kaffefilter fullt med sump, på golv
2. kaffe med mjölk, på bord
3. tärnad avokado, på golv
4. påse med blandade nötter, över köksbänk och golv

så kan det gå.


ooops

för några veckor sedan kommenterade jag i min kollegas blogg (en tänkvärd blogg som bör föräras med ett besök!). men mina fingrar var snabbare än min hjärna och jag hann skicka iväg kommentaren innan jag tog bort min bloggadress... så min blogg är alltså inte längre min, bara min.
andra människor kan hitta hit och veta att det är jag som inte orkar ta mig i kragen utan mest bara gnäller och äter mat. egentligen är det ju inte så stor skada skedd då mitt liv ser ut just så, just nu. men vissa saker kommer inte att hamna här numera och det är lite synd, för idag skulle jag vilja skriva ett lååångt inlägg i en viss fråga men det skulle alltså kunna bli lite weird.

och nu blev detta helt oavsiktligt en äcklig teaser. men eftersom mina inlägg oftast är av icke-anonym karaktär så kvittar det i det stora!

nu blir det träning!

det tar sig, sa pyromanen till brandmannen

 

snart har jag tillräckligt många rutor för att jag ska kunna göra nåt av dom! och jag har en plan... ska bara undersöka hur man monterar ihop dom på bästa sätt!



det jämnar ut sig

idag har jag så tråkigt, så tråkigt, så tråkigt. jag undrar om det är ett straff för att jag hade så roligt igårkväll?

imorse vaknade jag massor av gånger trots att jag inte somnade ordentligt förrän efter 05. det är oftast så för mig när jag har varit ute på fest och druckit alkohol. jag steg iaf upp vid 10.30 och parkerade i soffan med lite frukost. jag har tagit en promenad också. och lagat mat, stekt laxfilé med kikärts- och broccolimos. låter kanske skumt men smakade gott. sen har jag druckit kaffe med ben & jerry som sällskap. och nu har jag alltså så tråkigt att jag snart självdör. nåväl om ca 2 timmar blir det träning åtminstone!

rajraj

jag är så glad att jag har dom arbetskamrater som jag har! ikväll har vi festat till det, iofs var inga från mitt arbetslag med men andra kollegor och jag var ute och headbangade lite...

tre snubbar dök upp hemma hos mig redan vid 17-tiden. efter nån timme gick vi ut och käkade på thairestaurang (jag åt grillspett med jordnötssås. yumyum!). där slöt en dam och en herre upp. sen gick vi på nåt som kallas för "hela huset gungar" och ännu en herre anslöt sig. det var en av dom roligaste saker jag har varit med om på länge! i en sal var det styrdans, i en annan schlagerbar och i den tredje var det hårdrockscoverband. självklart tillbringade vi kvällen rockandes!
efter en ostmacka och ett glas mjölk ska jag ta och krypa ner under täcket!

RSS 2.0