jag har energi!

första dagen på länge som jag känner att jag verkligen orkar ta itu med saker och ting! jag har redan promenerat och börjat tvätta. nu ska jag plocka undan och sätta igång med storstädningen som egentligen borde ha gjorts för lääänge sen.

det är solen som gör det. jag blir sjukligt glad och pigg när solen lyser så man måste kisa. sen gör den ju attv allt damm syns så bra att det inte går att skjuta på städningen en enda sekund till!

comeback på gymmet

jag hoppas att jag har lagt min träning på rätt nivå nu när jag försöker komma igen efter förkylning, semester, mer förkylning och jobbresa. igår var jag på ett step up intervall-pass och idag klämde jag i med core och easyline. onsdagar brukar vara min spinningdag men idag tänkte jag att 60 minuters hård cykling kanske inte är det bästa när man fortfarande är lite småkrasslig. 

för dig som eventuellt inte vet vad easyline är så står det lite här.  en träningsform som inte verkar så jobbig men är grymt svett- och flåsframkallande! 

för övrigt kan jag inte sluta tänka på semlor. villhavillhavillha!

smaskens på hög nivå

 

ica kvantum får helt klart med beröm godkänt för sina butiksbakade semlor!

försummad

jag kan ju inte hålla på och åka bort på det här viset. eller vara sjuk för den delen. jag hinner ju inte blogga! och när jag hinner har jag inget intressant att yttra mig om.

men vi har iaf haft det sjukt bra i helgen. barnen har varit som förbytta. nästan. dom har hållit sams och lyssnat på oss vuxna. och jag har åkt slalom för första gången på 8 år. det var hur kul som helst och jag vaknade av kramp i vaderna på nätterna! men det är skönt att vara hemma också. om det inte vore för att jag måste storstäda skulle det kännas perfekt.




busted!

igår lämnade jag tillbaka två filmer på biblioteket. då frågade bibliotekarien: har du gråtit?
åh nej!
tänkte jag. syns det?
antagligen såg jag fundersam ut för hon viftade lite med en av filmerna och sa nåt om hur bra den var.

vilken film det var jag hade sett? flyga drake var det ju. jag läste boken när jag var på fuerteventura och jag gillade den massor. och filmen var faktiskt också bra. riktigt bra.

mer sjukdomsklagan

idag känner jag mig som killen i nässprayreklamen. ni vet han som öppnar ambulansdörren och det bara rasar ut snorpapper, eller näsdukar if you want. jag nyser och nyser och snyter och snyter. mellan snytningarna dricker jag echinacea, äter apelsiner och tuggar på ingefära. jag måste bli frisk till på fredag. på fredag ska vi ju åka upp till fjällen med jobbet. det är jag, min kollega och 4 ungar som ska iväg och åka skidor fre-sön. och jag vill verkligen att det ska bli av! men med tanke på hur mycket friskare jag är idag än igår så kanske det går vägen.

imorgon är det också ett infomöte angående vilka som ska varslas. om jag inte får tag på nån att samåka med så uteblir jag nog trots att jag är nyfiken och gillar att ha koll på vad som är på gång. dom trodde att mötet skulle ta ca 45 minuter. det är den tid det tar för mig att cykla dit och tillbaka. om jag hade varit fullt frisk hade det inte bekommit mig men nu känns det onödigt att göra den ansträngningen om jag kan slippa! haha. jag kommer att förvandlas till en liten latmask om jag inte blir frisk snart!

obs! ni missar väl inte att grey's anatomy börjar ikväll?

döda mig långsamt

jag är så galet less på att vara sjuklig. det är nästan så jag önskar mig en rejäl influensa med hög feber och värk i hela kroppen bara för att kanske få känna mig frisk efteråt. såhär har det sett ut sen december:

alternativ 1: jag går till jobbet och jobbar hela förmiddagen med en känsla av att nån har fyllt min skalle med bomull. på eftermiddagen är jag trött och på kvällen ännu tröttare. vid 22 kommer nästäppan. vid midnatt kommer halsontet. på morgonen när jag vaknar kan jag knappt svälja och måste hosta hosta hosta och hosta. efter ett par timmar i upprätt läge är andningsvägarna någorlunda fria.

alternativ 2: jag är ledig och det är endast av gammal vana jag stiger ur sängen. orkar ingenting. vill ingenting utom att  få slippa vara förkyld. när jag är ledig har jag ofta litelite feber. värt att va ledig. not.

summan av kardemumman är att jag aldrig är så sjuk att jag inte kan jobba. mellan arbetspassen gör jag inget annat än vilar så jag ska vara tillräckligt kry för att jobba. iofs så är det alldeles för dyrt att vara sjuk på mitt arbete men ska det vara så här vill jag faktiskt inte längre vara med.

nu ska jag virka en strumpa eller nåt.




söndagsavslut

men vad trögt det kan vara att ta sig till gymmet ibland! jag var sååå opeppad och stod och tittade på klockan nästan hela pumppasset. men nu är det iaf gjort och jag kommer mest troligt att ha en fantastiskt träningsvärk på tisdag!

som belöning fick jag kvällsfika med en lyxsmoothie. i den hade jag morot, färsk ingefära, brämhults hallon- och apelsinjuice, turkisk yoghurt och en skvätt mjölk. den blev god men hade inte blivit sämre av ett par dadlar för min sweet tooth! ; )

blogg.se verkar inte hålla med om att det vore trevligt att se hur fint rosa min smoothie blev. inte just nu iaf.


handarbete

idag ägnar jag mig åt pyssel och knåp i form av mormorsrutor. jag har tagit min största virknål, 7.0. rutorna blir lite sladdriga men jag har inte tålamod till att använda en mindre! då blir ju rutorna så små. vad dom ska bli sen det vet jag inte men det vore ju flott om jag kunde få till en filt. nångång.



tidsfördriv en söndag i februari


dagens rätt

 

dinkelpaj med broccoli, tomater, hamburgerkött och fetaost. gott blev det trots att jag inte hade nåt recept.


passande funderingar på alla hjärtans dag

jo, alltså det här med min fd. sambo. jag tycker mycket bra om honom och han är fortfarande en av mina absolut bästa vänner. men iom att han berättade att han vill ha mig som flickvän så betraktar jag vår vänskap (såsom den varit hittills) som över. hur ska man kunna vara vän med en person som man vet vill mer än så? en kram är inte bara en kram längre. jag känner att jag måste tänka mer på vad jag säger och hur jag säger det. och allt detta gör mig ganska ledsen. inte minst för att jag inte kan ge min vän det han vill ha. men jag är 99% säker på att vi inte skall leva tillsammans igen.

som tur är har vi inte hållit på och ljugit och sårat varandra som en del par gör innan dom gör slut ordentligt. nu är det mer bara det att han kommer på fler och fler saker som han skulle ha velat göra annorlunda. och jag kan inte säga emot, det hade varit bättre om han betett sig annorlunda på vissa områden. men gjort är gjort och går inte att göra om.

fast det kan inte hjälpas att jag känner mig som en snåljudas som inte vill ge honom en till chans. det han inte har förstått (och som jag i ärlighetens namn inte har sagt klart och tydligt) är att jag under våra år tillsammans har gett honom ett antal nya chanser när jag helst hade velat göra slut för gott. chanserna är helt enkelt slut.

ibland tror jag att han egentligen inte är intresserad av just mig utan mer av en flickvän vemsomhelst. jag hoppas att jag har fel men det går inte en dag utan att jag hoppas att han träffar någon annan att bli kär i.

lördagsfynd från emmaus

 

jag började dagen med lite 2ndhand. det blev ett par svarta överdrags-/regnbyxor, en rutig tunika, långstrumpor i bomull/ylle, grova stickor och tre köksburkar. jag gillar burkar i rostfritt eftersom dom inte blir missfärgade eller tar lukt/smak från lök etc.

sen blev det en trave pocketböcker också. 

 

åsså var det det här med fd. sambon

han har ju äntligen kläckt ur sig det som jag har misstänkt en tid... att han vill leva resten av sitt liv med mig. jahapp. vad ska man säga?

hoppsan, nu loggade han visst in på msn och skickade en fil...

always on my mind med elvis...

...

jag återkommer i ämnet. men just nu blev det lite ofokuserat här hos mig.

hur är det nu man gör när man bloggar?

jag har tusen saker som snurrar i huvet.

bla. är det lagt ett varsel på min arbetsplats och vi går alla och väntar på vilka namn som kommer att stå på listan över dom som blir tvungna att gå. min fördel gentemot många andra är min socionomexamen då företaget har som ambition att hålla en viss utbildningsnivå.

hur det än blir så kommer det att bli trist på jobbet. hur ska man kunna jobba (och må) bra ihop i en sån situation? dom som får sparken mår kass och dom som blir kvar har jordens dåliga samvete och det ska vi gå i fram till att uppsägningarna träder i kraft.

dessutom är jag fortfarande förkyld. blä.

kommer snart

jag lever. men jag har inte ens packat upp min väska än. i'll be back.

jamen så lämpligt då...

jag är en sjukling... halsont, snuva och snudd på feber. men det är ju bra att jag inte ska jobba iaf! hellre förkyld på stranden än hemma i soffan säger jag. det enda som känns lite drygt är väl dom sena natt- och tidiga morgontimmarna jag ska spendera på arlanda i natt. sen kan det ju vara vansinnigt otrevligt att flyga när bihålorna är fulla... jag har gjor det en gång förr. då fick jag lock för ena örat som satt i över en månad. inte kul.

men nu ska jag ligga i soffan och se reprisen av let's dance. varken mer eller mindre.

RSS 2.0