men åhhh...

... vad jobbigt allting blev!

vännen N som jag skulle hälsa på i sthlm är störtförkyld så jag undersöker mina olika alternativ. men jag tycker det känns mkt oschysst att helt plötsligt bjuda in mig att hälsa på hos någon med en dags varsel. usch, jag som tycker att jag är nog påträngande när jag blir inbjuden till någon!

menmen, det här kanske är bra för min usla förmåga att vara social... men jag tycker inte, inte, om det, inte alls.

pausfågel

idag ilar jag bara runt och försöker få så mycket som möjligt gjort innan jag åker till stockholm imorgon. jag donar med lite tvätt, hemförsäkringar, bankgrejor och annat trist. allt för att slippa tänka på sånt resten av veckan. jag blir bara borta till på fredag och det känns helt ok. min kompis som jag ska bo hos jobbar och det gör mina andra stockholms-bekanta också så jag får roa mig själv under dagarna. det gör mig inte så mycket eftersom jag tycker det är enklare att gå i affärer när jag är själv och det kan hända att jag kommer att gå i några affärer...

ehhh, jo, jag har legat ute i solen och läst i några timmar idag också.

vilket välkomnande...

här kommer man hem efter världens skönaste (och varmaste) helg med bästaste farmor och pappa- kärlek! och vad möts man av? jo, superklanten jag har lämnat frysdörren på glänt så jag har nog med is för att spela in ice age 3 i mitt kök.... iofs så har jag länge tänkt att frysen borde frostas av, men jag hade gärna valt en annan tidpunkt...

kanske måste jag tröstäta upp bullarna som låg där...


del 2 av min semester

 

 

 

 

mot stugan!

nu tror jag att jag är redo för att gå i säng. kanske. jag åker inte hem förrän på måndag så till dess kommer här att vara helt dött! precis när jag kommit igång med bloggeriet igen... jag har flera inlägg som jag behöver skriva, när jag nu ska hinna med det?

i stugan ska jag mysa med farmor, läsa böcker, sova, åka båt med pappa, springa i skogen, plocka blåbär och kanske hallon (om dom hinner mogna), sitta på en sten vid sjön, akta mig för björnar och det självklara- titta på alla platser där jag och syrran lekte när vi var små!

det kommer att bli en härlig helg!

sista minuten-stress

efter träningen ikväll så har jag stressat som nån annan heltidsarbetande trebarnsmamma!

jag fastnade i biljettbokande på nätet. först skulle jag boka resan till sthlm nästa vecka och meddela min vän när jag kommer. sen kom jag på att jag skulle boka biljetter (flyg + tåg) hem över julhelgen och det tog sitt lilla tag och dyrt blev det också, inte så kul. särskilt inte när man fått en ovanligt tunn lön... jag var sjuk ett arbetspass (14,5 timmar) och det kostar mig nästan 2500. jag ska aldrig mer vara sjuk!

utöver biljettbokandet så skulle jag göra iordning månadens räkningar så jag inte glömmer bort dom i allt semestrigt.

sen skulle tvätten vikas in, disken diskas och golvet dammsugas.

och den lilla detaljen att jag skulle packa det jag ska ta med till farmor imorgon. tåget går 06.40 så jag har ingen lust att stå med packningen imorgonbitti! jag vet inte vad jag slängde ner i väskan egentligen men då mamma och pappas stuga ligger granne med farmors så kan jag alltid rota runt i mammas garderob. fast jag hoppas på att jag inte ska behöva så mycket kläder på mig!


eh? var är jag?

efter lunch gick jag en riktig långpromenad, dels för att få lite sol på mig, dels för att mjuka upp mina stumma små ben. ja, det blev lite häftigt igår med löprundan + bodypump direkt efter en veckas träningsuppehåll...

när jag kom tillbaka var det lite härligt soldis så jag satte mig ute och läste lite. men det tog inte många minuter innan ögonlocken föll ihop! sen vaknade jag med ett ryck och hade ingen aning om var jag var eller vad klockan var. total förvirring.

men nu ska jag sörpla i mig lite laxsoppa å sen blir det träning, core + spinning.

vad gör ni ikväll?

överlevnadsstrategi

för att klara av mer än 3 dagar ute i obygden måste jag till kupolen idag!



jag undrar varför det är så för en del av oss människor? vad är det som tillfredställs genom att gå och kika i butiker? jag behöver inte ens köpa nåt, det räcker med att gå runt och kolla, kanske prova nåt. och finns det inga andra butiker än konsum och ica så går det precis lika bra för att stilla abstinensen!

ja, jag är nog lite vrickad.

blue and alone

jag har ju faktiskt varit rätt nöjd med tillvaron här i dalarna. jag tycker inte att jag har saknat nånting egentligen.
men ack! vad fel jag har haft!
efter en riktigt "tjejig" helg så har jag insett hur mycket jag saknar tjejpolare. såna som man kan prata, skratta och ev. gråta lite med i flera timmar. om inget särskilt och om allvarliga saker. eftersom jag har flackat runt och bott lite här och lite där sedan jag tog studenten så har jag inga "bästisar" som alla andra verkar ha :-(

jag saknar det massor nu när jag blev påmind om hur det är. hur gör man för att skaffa tjejkompisar när man har passerat 25?

jag lyckas bättre med killkompisar, som iofs är trevliga, men dom vill inte följa med när jag letar dom perfekta jeansen. eller när jag vill sitta på ett fik och dricka cappuccino hela dagen. eller när jag vill spana på killar. hehe.

inte så illa som befarat

lite drygt 8 km på 40 minuter. blankt. och det är väl ca 20 grader ute och rätt blåsigt. jag är nöjd och glad över att det gick så pass fort! det hade jag nog inte förväntat mig.

dessutom hade jag kramp i magen kilometer 2-4 eftersom jag inte väntade nog länge efter lunchen. tänk hur fint det ska kännas utan kramp? :-)


ensligt

vad det är trist och tråkigt att vara själv igen efter att ha haft sällis dygnet runt i flera dagar! jag klättrar redan på väggarna! :-)

om det är ledigt i tvättstugan ikväll så hoppar jag ev. på tåget upp till farmor imorgonbitti. jag kan inte sitta här och göra ingenting i flera dagar nu när jag kommit på hur trevligt det är att ha sällskap!

men först ska jag använda min frustrerade energi till en halvlång löprunda, ca. 8 km får det bli.


lustigt sammanträffande

igår när jag kom hem var det en tjej med resväska som precis öppnade porten till vår trappuppgång. jag tryckte ner hissen och vi rullade in våra väskor när hon frågade om jag också hade kommit med tåget. javisst sa jag och frågade om hon hade åkt långt. tjejen hade åkt från karlshamn! hur stora är oddsen att grannen i borlänge har varit i lilla karlshamn? och dessutom åker med samma tåg hem?

kanske inte så intressant för andra men jag tycker det var lite häftigt!


nu ska jag gå på banken.


semesterrapport, del 4

efter 6 timmars skakande på tåget är jag hemma i regnhålan borlänge igen. det känns inte roligt eller trevligt på något vis faktiskt. hela helgen har varit så fantastisk att jag inte alls ville åka hem! menmen, det är ju här jag lever och bor just nu.

jag ska ta det lugnt och försöka att inte deppa ihop under resten av veckan. mycket träning ska det bli och definitivt bättre matvanor... jag känner att hela min kropp gör uppror mot att den har fått livnära sig på skräpmat och alkohol som intagits i oregelbundna tidsintervaller och främst kvälls-/nattetid. inget vidare för mig som i vanliga fall i princip lever efter mat- och sovklocka!

usch. just nu känns det inte kul att vara mig. hoppas att det känns bättre imorgon.

semesterrapport, del 3

fy sjutton vilket j**la hålligång! :-)

vi har kalasat i dagarna två, hotta killar, god dricka och massor av dans till grym musik. nu ligger vi helt däckade i växjö och väntar på hemleverans av pizzor.

sjukt kul har vi då haft! bästa helgen på flera år!

semesterrapport, del 2, skjortköp

idag har vi traskat på stan hela dagen, mer eller mindre. provade massvis med kläder och skor och kom hem med nåt så ovanligt som ett vitt linne och en vit t-shirt (med tryck), typiska anna-kläder!

sen kämpade vi oss genom lindex och precis när vi hade bestämt oss för att gå hem så såg jag den, en underbar långskjorta i tunn, rutig flanell. precis som skjortorna min älskade farfar alltid brukade ha! lovelylovely. jag ska ha den till leggings, till jeans och kanske till blanka svarta strumbyxor och höga klackar... sen när jag inte längre vill ha den som "vanliga" kläder får den bli mys- och sovskjorta!


(bild från www.lindex.com )

semesterrapport, del 1

tågresan gick kanonbra. jag hann inte ens ha långtråkigt och kom inte ens igenom hela elle!

på ett av tågen var det en mamma med två gossar, dom var så söta i lika kläder. det påminde mig om när jag var liten och vi åkte tåg till mormor. så jag blev tvungen att skicka ett sms till mamma och fick världens sötaste svar tillbaka! jag blev så rörd att jag knappt kunde hålla tårarna tillbaka. 

när jag kom fram till växjö möttes jag av min vän och hamnade direkt på afterwork. gott med en kall öl efter en lång tågresa! trevliga jobbarkompisar har hon också, min vän. 

nu ska vi göra oss klara och dra ner på stan en  

soon, very soon

om mindre än en timme går mitt tåg. jag är framme strax före 22 så jag har fyllt på med ny musik i mp3:n, två pocketböcker och senaste elle  som förströelse. åsså har jag köpt mig en färdig sallad för att slippa betala hutlösa priser på tåget. först tänkte jag käka innan jag åkte men kom fram till att det är rätt trevligt att sitta och mumsa på tåget!

först ska jag till växjö. på fredag åker vi till karlshamn för att gå på festival. mellan fredag och lördag blir det förmodligen  övernattning i husvagn eller sommarstuga och mellan lördag och söndag har vi lyxat till och bokat hotell! jag är redan sugen på hotellfrukosten... slurp!

ev. blir det en avstickare till karlskrona för att hälsa på en vän hemifrån. sen får jag väl se när jag åker hem till borlänge igen.

jag har även bjudit in mig själv till en kompis i huvudstaden om två veckor så helt plötsligt verkar hela min semester intecknad. hur gick det till? och hur ska jag hinna träna för vasastafetten?

strejk?

strejkar posten också eller vad är det frågan om?

jag har inte fått post på säkert en vecka och jag väntar på lite viktiga papper. lix.

ironi

jag reashoppade två riktiga shoegal - t-shirts på lindex idag när jag bara skulle på konsum och köpa tandkräm... jag borde nog träna på att hålla mig borta från lindex i centrum.



hursomhelst så tycker jag att det är ironiskt att jag har köpt två tröjor med massor av skor på när skor verkligen är något av en svagpunkt i min garderob!
förr handlade jag massor med roliga, billiga skor (hade en fullhög billy-bokhylla i hallenmed de skor jag använde mest )men jag har mer och mer gått över till att köpa dyrare och mer tidlösa skor.
jag sätter det lite i samband med min ålder och min ekonomiska situation. men mest tror jag att det beror på mina sociala vanor. då, när jag var ute på krogen onsdag-fredag-lördag, hade jag mycket mer användning för alla galna skor. nu blir det inte så mycket av den varan- således har jag bara ett par snygga och bekväma skor med klack.

hoppas att växjö har bra skoaffärer!

gottegris

vad är det som händer efter klockan 20? jag blir så galet sugen på att äta allt möjligt. jag kan knapra i mig ett par morötter, en tallrik fil, en banan, lite torkad frukt och fortfarande känna att det är något litet som saknas... är detta ett vanligt problem? eller är det bara jag? (ja, jag äter ordentlig middag nånstans mellan 16 och 18)

ikväll lyxade jag med lite snask- vilket händer mycket sällan, i must say. det allra godaste är att äta varannan polly och varannan tyrkisk peber. underbar smakkombination! det bästa man kan ha på mjukglass är ju faktiskt chokladdopping och saltlakritsströssel. yummie.

        


(självklart från www.cloettafazer.com)


gulp

vad har jag gjort?

jag lovade precis att jag skulle vara med i vasastafetten. jag som avskyr tävlingar, särskilt när man tävlar i lag. jag blir så galet nervös så fort det ska presteras... och speciellt när andra människor kommer att bli besvikna när jag inte är så duktig som dom.

oh well. nu har jag iaf en mycket bra anledning till att träna hårt som sjutton. fram till den nionde augusti åtminstone. hehe.

so far so good

 

det ser inte mycket ut för världen.
och svart, svart, svart.
nåväl, jag kommer inte att behöva gå naken iaf.
att jag packar två bikinis får man väl se som en indikation på min optimism (jodå, den finns där)! :-)


packa annas kappsäck

en helt tom dag ligger framför mig! skönt på många sätt men jag blir ändå lite rastlös av att veta att ja inte har en enda grej jag ska/måste göra idag. morgonpromenaden är gjord, frukosten äten och jag har tagit en bloggrunda medan jag drack en jättekopp thé.

just exakt nu funderar jag på om jag skulle ha skaffat mig ett par jeansshorts... i högstadiet hade jag ett par asgrymma avklippta levis, dom var så blekta att dom nästan var vita och helt söndertrasade och lappade. jag hade bytt till mig dom av en kompis, som i sin tur hade ärvt dom av sin brorsa. jag undrar var dom är nu? anledningen till att jag kom att tänka på jeansshorts är min packningsproblematik... jag ska packa min resväska men vet ju ännu inte om det är för vistelse i småland med krog- och festivalbesök eller om det är för vistelse på charterort med strandhäng som främsta aktivitet. dessa två alternativ kräva, enligt mig, helt olika utrustning vilket förstås innebär just problem när det gäller packande.

 

dagens uppdrag!

semesterångest

jag som trodde att den här sommaren skulle bli hur bra som helst. nu ser det ut som att det mest bara blir pannkaka av alltihop... mest troligt kommer vi inte att komma iväg utomlands. iofs så ska det bli superkul att åka till småland och träffa min vän och miljöombyte blir det ju iaf.
men vad ska jag göra resten av veckorna jag är ledig då? existerar begreppet semesterångest? annars skulle jag gärna vilja använda det för att beteckna det jag känner just nu- jag har både tid och pengar men inget att göra samtidigt som det känns som att jag verkligen borde göra massor med roliga och spännande saker.

av allt detta lär jag mig att jag ska lita på min magkänsla och vara den planerande och förutseende person som jag egentligen är. jag ska förbanne mig inte försöka vara spontan och laid back för det gör mig mig bara labil och olycklig när det inte blir som jag vill.

blä och usch. jag tar mig lite glass och kryper ner under filten nu.

semesterplaner

jag och en vän hade planerat in att vi skulle åka på en sista minuten då vi har två veckor semester samtidigt. vi tänkte att vi skulle vara coola och avvakta in i det sista för att få en billig resa. och vad händer? jo, priserna på resorna stiger! ska det vara så? en resa som kostade 3000 i maj kostar 5000 idag. och allt detta pga sveriges katastrofalt undermåliga sommarväder 2008...

hursomhelst så tar jag tåget ner till henne i småland imrogonkväll åsså hoppas vi att det kan gå att få nån billig resa från nån av dom sydligare flygplatserna. annars får jag helt enkelt semestra i småland, det är ju också trevligt!




comeback

som jag har längtat efter den här dagen! min älskade lilla dator är tillbaka och den verkar vara frisk och virusfri.

och för första gången i mitt liv är det någon som betalar mig för att vara ledig. japp, jag har påbörjat min semester och ska vara ledig i tre veckor!

kunde det bara bli kanonbra väder nu också så skulle jag vara helnöjd.

hur länge ska jag klara mig?

klara mig utan dator alltså!
jag känner mig helt handikappad och avskuren från världen! 
jag kan inte betala räkningar, boka resor, kommunicera med vänner, kolla tv-programmen and so on, and so on...

hursomhelst har jag repat mig från min förkylning och har haft två grymt sköna dagar på jobbet! i lördags var vi 4 personal och 5 ungdomar. helt underbart att kunna kunna koncentrera sig helt och fullt på en person i flera timmar utan att det är en massa avbrott hela tiden.

nu har jag ett enda ynkligt arbetspass kvar innan semestern. tyvärr verkar sistaminuten-resorna fortfarande vara rätt dyra men jag och min vän SKA åka iväg nånstans. det är vi båda mycket bestämda om, må det bli turkiet, bara det blir något!

hoppashoppashoppas att jag får tillbaka min dator på onsdag.

ciao!

kvällens allsång

jag erkänner direkt och utan omsvep att jag gillar allsång på skansen.

däremot tar det emot en aning att säga att jag just nu och helt plötsligt blev... hmmm... ganska intresserad av EMD, och mest då av E och M, tror jag iaf (visst är den blonda han, danny, från nåt idolprogram?). dom mörka skönheterna skulle kunna få komma och hälsa på hos mig men dom kan lämna blondie nån annanstans.

jag vet inte riktigt varför men jag tycker mörkhåriga killar är snyggare. får för mig att de blonda är mer ytliga och opålitliga av nån anledning... hmmm... kan det vara därför det sprack mellan mig och fd sambon. han är ju störtblond (men väldigt pålitlig)!

(imorgon lämnar jag bort min dator så förhoppningsvis kommer jag tillbaka med både bilder och mer inlägg om ett par dagar! )

lurigt smaksinne

häromkvällen när jag borstade tänderna kände jag att det blev kallt i munnen och ögonen tårades men jag kände inte en gnutta mintsmak. det var läskigt. riktigt läskigt.

undrar om jag hade klarat av att käka svamp i det tillståndet eller om dom små rackarna hade gett mig kväljningar fastän jag inte kände smaken? det lär vi aldrig få veta.

pga dessa spratt som mitt smaksinne pysslar med har jag inte druckit kaffe sedan i fredagsmorse. det märkliga är att jag inte saknar det, jag är inte sugen. och då är jag en sån som klunkar i mig åtskilliga koppar under en dag, arbetsdag that is. hemma dricker jag inte mycket alls. eller så hade jag hunnit dricka så mycket att min kropp var kaffemättad.

nya bud

först var jag helt inställd på att jag skulle jobba jourpass imorgon. sen kollade jag på det nya schemat och då hade jag ledig onsdag (något som återkommer ca var 12:e vecka eller nåt).
jag hade min lediga onsdag för 3 veckor sedan och det borde rimligtvis vara någon annans tur, men icke. iom att vi nyss har fått ett nytt schema så är jag ledig imorgon. men då ringer dom och undrar om jag kan jobba ändå då han som skulle jobba istället för mig måste vara hemma och vab:a och således kommer jag imorgon att cykla iväg till jobbet och jobba istället för mig själv, eller nåt... men eftersom jag varit inställd på att jobba så är det ju bara att köra på, sen gör det ju inget att jag får igen den inkomst jag förlorade på karensdagen!

jätteintressant eller hur? not.

friskhetstecken

det är ett tydligt friskhetstecken att jag har varit på shoppingtripp idag! jag orkade hela 1,5 timme innan jag cyklade hem, inte mycket för världen men lite.
jag fick med mig två bikinis från hm, som jag sagt tidigare så gäller det att passa på när man hittar en (eller två) som passar. tyvärr kan jag inte få in några bilder för då brakar datorn ihop... :-(
åsså slog jag till på en liten svart shortsdress. det ser ju så mysigt ut när andra har det och jag såg faktiskt inte ut som en jättebäbis i den fast det var det resultatet jag hade förväntat mig. den var billig och inte särskilt avancerad så när jag är less så får den väl bli pyjamas eller nåt!

RSS 2.0