gruvgruv

jag tycker faktiskt jättemycket om mitt jobb men ändå gruvar jag mig alltid litegrann inför "långveckorna", dom veckor då jag jobbar mån, ons, lör + sön. oftast är det obefogat gruv som tur är! men i veckan är det jag, min parhäst P och två vikarier som ska jobba. den ena vikarien var på inskolning förra veckan (och imponerade inte direkt på mig), den andra vet jag inte vem det blir... så det kan bli kämpigt i veckan mao.

nu ska jag gruva lite till innan jag kryper upp på loftet och läser en stund!

istället för en rosa matta

jag har läst, lyssnat på van morrison, lagat och ätit linssoppa och varit en sväng till kupolen. men nån matta blev det inte. däremot ett par underbart mjuka skinnhandskar från realådan på åhléns. handskarna kikade jag på redan förra hösten men tyckte att dom var lite för dyra. nu var dom lagom dyra, 75 :-. perfekt till mig som älskar lila!



söndagsplaner

idag tror jag att jag ska gå och kika på lite mattor... kan man ha en rosa vardagsrumsmatta när man närmar sig 28 år? jag hade älskat det när jag var liten, kommer jag att älska det nu?



tanken är också att det ska tillkomma ett vitt brickbord och en liten svart fotpall istället för det enorma furubordet som jag demonterade igår.

övriga planer för dagen omfattar: 
- att laga linssoppa till lunch
- gå på bodypump
- läsa bok
- lyssna på musik

bara trevligheter med andra ord!

lugn och skön lördagkväll

åh, jag skulle betala nästan hur mycket som helst för att få en laddning sushi just nu!

kan man bli sugen på sushi om man har brist på nåt? eller är det det vita riset min kropp vill åt? kan bli så att jag drar i mig en påse onyttiga micropopcorn istället när pearl harbour börjar...

just nu pysslar jag runt med lite av varje (har bla skruvat isär soffbordet av furu och burit upp det på vinden) och har masjävlar på i bakgrunden. jag har sett den filmen hur många gånger som helst men tycker fortfarande att den har sin charm - särskilt när man bor mitt i dalarna! :-)

undra' vad det ska hända för nå' jävelskap ida' då?

nysprungen

jag köpte en ny sportbh idag så jag var tvungen ut och springa för att testa den! :-) den var bra och skön och det gick fort, rätt så iaf. det är så härligt att springa när man är sådär alldeles lagom, inte hungrig och inte mätt, bara mittemellan!

lookalikes

 

såhär blev dom små godingarna!

dom ser ut som, känns som och smakar som vanliga chokladbollar! men dom är otroligt mycket mer mäktiga. en är alldeles tillräckligt, dom är ju fullspäckade med nötter! det bästa av allt är att min slipper den där feta belägningen man får i munnen av vanliga chokladisar. (förhoppningsvis slipper man även den feta beläggningen rut midjan och låren också!)

ny promenadkompis

 

vilken underbart skön jacka (orca q jacket) haglöfs har gjort! värd varenda krona, och dom var många...

(jag ser på diggiloo, men säg det inte till nån)

och när jag ser på detta svenska underhållningsprogram så undrar jag varför i hela fridens dagar pernilla wahlgren är med i detta sångprogram? hon skriker ju bara.

 

(http://www.solstollarna.se)

fredagsnöje

til ackompanjemang av afterwork-trubaduren på en närbelägen restaurang har jag lagat min kålpudding och en variant på chokladbollar.

chokladbollarna innehåller:

hasselnötter
sötmandel
linfrön, solrosfrön, psylliumfrön och pumpakärnor (aka fågelfrön som jag har blandade i en burk och strösslar över det mesta!)
kakao
dadlar
och lite olivolja

 

avsmakning sker efter middagen! :-)

dagens lunch

jobba, träna, äta.

och idag såg lunchen ut såhär:

 

squash, aubergine, småtomater som stekts tillsammans med lite röd pesto. blandade "fåglefrön" över och stekt halloumiost.

till middag tror jag att jag ska laga kålpudding...

uppdatering av planerna

här hade jag ju bestämt mig för att det ska bli andra bullar. jag skulle ta tag i saker som jag är missnöjd med och det skulle gå till på detta vis, till att börja med iaf.

+ gå en kurs, antingen på högskola eller en kvällskurs av ngt slag
+ skaffa ett litet extraknäck
+ regga mig på, och detta skäms jag för fast det egentligen inte är så pinigt, dejting/kontaktsajt av något slag


punkt tre är avklarad (jag har tom fått mail från några filurer!), punkt ett är på G - ikväll ska jag bege mig till grannstaden för att kolla in lite danskurser. eftersom jag verkligen älskar dans, ja, även bugg och foxtrot, så tänker jag att det är bra, både socialt och motion! hehe. det är punkt nummer två som jag inte har påbörjat ännu. men det känns inte jätteviktigt när de två punkterna är på banan.

jag har också tänkt att jag ska försöka stiga upp tidigare och gå en promenad innan jobbet dom dagar jag jobbar. när man, som jag, är van att motionera varje dag så blir jag skitirriterad när det inte går pga långa arbetspass.

sen har jag bestämt mig för att strypa sockertilförseln igen... före semestern var jag jätteduktig och åt bra men under ledigheten släppte jag helt. det får jag sota för nu :-( men jag vet ju att det går så det är väl bara att vara sträng med mig själv!

är ni fler som kickar igång hösten med nya friska tag?

hemska drömmar

jag drömde så himla otäckt i natt! det var nog min värsta mardröm någonsin. fy.

i drömmen såg jag min granne på balkongen mittemot och hans tjej ramla över räcket. när jag kikade ner på gården var det värsta partyt. jag menar värsta partyt - folk som låg och spydde i buskarna och allmänt otrevlig stämning. ingen brydde sig om dom som hade ramlat ner, några tom skrattade åt dom och sparkade lite på deras kroppar. när jag gick in i min lägenhet igen så var det samma typ av party där... hela lägenheten var totalförstörd, alla värdesaker var borta och när jag skulle ta hand om mina nycklar så var dom redan borta.

behöver jag säga att jag vaknade i total panik? och var tvungen att kolla så mina nycklar fanns kvar!

hemma på min gata i stan

jag har anlänt hemmet. det gjorde jag kring 15.30 efter att ha rest sen 9.30 imorse. jag hade en dryg timme på mig på arlanda innan tåget gick så jag passade på att testa sushin i skycity. kan restaurangen kanske heta east and west eller nåt liknande? 

hursomhelst så var sushin riktigt god. jag är ingen sushiexpert men jag vet iaf om jag tycker maten är god eller inte! :-) 
 
 

(http://www.justhungry.com)

surmupp

efter en tjurig och deppig dag avslutade jag kvällen med att äta lösviktsgodis till jag fick kväljningar. bra anna! det blev ju mycket bättre. NOT!

så idag måste jag känna mig usel över hur tjock och äcklig jag blir också, starkt jobbat! kan man skylla på jobbet att man blir en knubbis? eftersom jag inte hinner (vill inte stiga upp före 6) promenera på morgonen när jag ska jobba och jag inte hinner träna efter jobbet (gymmet har stängt vid 23.30) och jag måste äta den mat som serveras för att föregå med gott exempel så har jag utvidgat min midja med åtskilliga centimetrar under våren. jag äcklas.

observera att detta INTE är nåt ätstörningsinlägg, bara godisångest och allmänt missnöje. ont i halsen har jag också.

idag ska jag iaf följa med mamma och pappa och kolla på den lägenhet dom mest troligt ska flytta till när dom har sålt mitt barndomshem. vilket verkar bli rätt snart. känns väl både och men mest är jag glad för deras skull.

nu lunch.

superdepp

idag är jag låg och surar och det tänker jag inte dela med mig av. lix.

inget särskilt

lite av varje har jag roat mig med igår och idag. fikade jag kladdkaka med after eight och vispad grädde och som kompensation var jag på ett rejält träningspass. eller nej, det var ingen kompensation för snaskandet, jag hade gått på kombin ändå. bästa instruktören som gör allting jobbigt, hur enkla övningar det än må vara, och så är hon så rolig och söt.

och jag har köpt en sak, och inte vilken sak som helst... :-) 

här och nu

jag befinner mig i en bubbla av stillhet, mammas mat och familjekärlek.
hur gött som helst när det inte händer så ofta. men jag skulle nog ändå inte klara mer än en vecka...

jag har:

- inte meddelat min närvaro till fjärilsmannen
- träffat fd sambon och agerat samtalsterapeut (trassligt med nya tjejen)
- bokat in en mysfika (med goa E) som går av stapeln i eftermiddag
- bokat plats på kombipasset ikväll (45 min pump och 45 min spinning)
- ätit kräftor med löjrom och västerbottensost
- gått en vända på stan men
- inte köpt en enda grej

och bäst av allt:

- kollat på diabilder från 1972 och framåt! tänk att både farmor och farfar hade brunt hår en gång i tiden. för mig har dom alltid varit gråhåriga! :-)

funderationer

nu undrar jag om jag ska höra av mig till fjärilsmannen eller inte... en del av mig säger "absolut inte. skit i honom han bryr sig ändå inte" medan en del av mig kommer ihåg hur det kändes att vara nära honom och säger "tänk om saker och ting ser annorlunda ut nu och du inte gör nånting åt det då kommer du att få ångra dig resten av livet".

just nu vet jag varken ut eller in. 
och snubben från semestern har jag inte hört av på nån vecka heller...

men jag är hos min älsklingsmamma och älsklingspappa och vi ska äta kräftor imorgon så livet är gott ändå!

sååå skönt!

klockan var exakt 00.00 i natt när jag ställde ner min väska hemma hos mamma och pappa. grymt skönt att bara krypa ner i den skönaste säng som finns, den 120 breda säng som jag fick när jag var 9, that is! när jag vakande strax före 9 tog jag min gamla morgonpromenad och har sedan dess ätit ätit en lååång frukost med mamma. dagen har bara börjat och jag har ännu inga andra planer än att gå på yoga ikväll. det är underbart!

dom ringde förresten från jobbet för att kolla om jag kunde jobba idag och på fredag, men ack! haha. efter det utfärdade min chef reserestriktioner för min del, han vill inte att jag åker längre bort än till insjön - då kan han kalla tillbaka mig för att jobba. det är bra med en chef som gillar att skämta, för det hoppas jag att han gör! :-)


vilken helg!

fy tusan vad jag är trött i huvudet!
vi har haft en jättebra helg på jobbet. fullt ös med spring, lek och hög ljudnivå. men det var stökigt på ett bra sätt - fullt av energioch liv, precis som det ska vara i ett hus fullt av barn och ungdomar.
konstigt nog var det inte alls många konflikter mellan dom, men några mellan personal och ungdom förstås! :-) jag ar tom sovit riktigt bra under jourerna. natten mellan lördag och söndag sov jag däremot hemma men jag har absolut inget minne av det! haha. så kan det vara ibland när huvet är fullt med funderingar.

jag sov en timme efter jobbet och efter en springtur i ösregn åt jag lunch men jag är fortfarande helt off. jag orkar inte ens se tv. och då är det illa! så det lutar åt att jag tar en till tupplur innan jag sätter mig på tåget till arlanda.

jobbrelaterat

åh, jag är så trött att jag håller på att tuppa av. men det går ju inte för om mindre än en timme ska jag ju cykla till jobbet :( det hade varit superskönt att sova hemma i natt men jag kan behöva lite extra komptimmar. tyvärr kan jag sällan ta ut mina timmar i ledighet (taskigt om vikarier) utan får vackert ta en slant extra i lönekuvertet istället.

att man bara får spara 40 timmar/månad är ju inget problem om man arbetar 8 timmar om dagen, måndag-fredag. men om man jobbar på sånt schema som vi gör så kan 40 timmar vara både mer och mindre än en veckas jobb. en vecka kan vara 15+2 timmar som minst och 62,5+2 timmar som mest. men tar jag ut komptid vid rätt tillfälle så kan jag få ut 9 dagar ledigt om jag tar ledigt från 2 arbetspass. det är ju fint om man tex vill åka på semester utan att ta ut några semesterdagar! :-)

tv-tips

för nån dag sedan upptäckte jag att tv4+ sänder en serie som jag gillar jättemycket i repris, nikolaj og julie. jag tror att den sändes typ 2003 eller så. kanske blir det nästa dvd-box jag köper...

Nikolaj and Julie 

(http://www.dr.dk)

var ska jag sova i natt?

dom ringde nyss från jobbet och undrade om jag kunde ta ett extrapass - idag. eftersom jag ska jobba hela helgen kändes det inget vidare. jag brukar vara redigt less på ungarna på söndag em. när jag jobbar helg. så jag sa tack, men nej tack. nu funderar jag på om jag ska ringa och säga att jag kan ta natten iaf... jag tror jag erbjuder det så får vi se om det behövs.

planer för dagen är: 
body pump kl. 12, lite hemmafix (städa badrum, ev. skruva isär det fula soffbordet i furu), bibblan och kanske handla nån god middagsmat (är lite sugen på sushi...).

oj! just det ja! jag måste packa inför måndagens resa hem till mor och far!

vissa saker tål att upprepas

jag gillar body combat. jag gillar body combat. jag gillar body combat. jag gillar body combat. jag gillar body combat.

fy tusan vad kul det var att träna idag! instruktören hade satt ihop ett pass av låtar från gamla pass och det resulterade i 4 riktigt tuffa låtar. jag brukar (konstigt nog...) inte bli riktigt slut av combatpassen men detta tog nästan andan ur mig med! kulkul!

sen måste jag bara få lufta två träningsrelaterade iakttagelser:

1. det finns personer som sätter sig nr och vilar mellan låtarna. det tycker jag är konstigt. (självklart måste man få göra det om man typ håller på att svimma eller om man har ont nånstans.) jag försöker hålla igång medan instruktörerna byter låtar och joxar. men på mitt gym verkar det bara vara jag som är inne på den linjen... hur är det hos er?

2. på body combatpassen har majoriteten lindat handlederna. varför? man slår ju bara i luften? är det för att slippa tänka på att spänna handlederna så dom blir raka? är det för att se cool ut? eller vad är det frågan om?


innedag

fy tusan vilket trist väder! jag blir inte ens förvånad när jag tittar ut på morgonen och det regnar. grått och regnigt har blivit standardvädret här i mina trakter, värdelöst.

iofs gör det väl inte sååå mycket eftersom jag ändå har tvätt och lite städning på dagens schema men humöret blir ju iaf lite bättre med solsken ute.

jag passade på att ta en sväng på kupolen direkt efter mitt arbetspass. eftersom torsdag är städdag på min arbetsplats så är det en lämplig dag om man vill gå och kika i affärer utan att ungarna från jobbet är där i nåt ärende... men döm om min förvåning när jag inte hittade en enda grej jag ville köpa med mig hem! jag handlade mat istället och gick hem och lagade kycklinggryta.

portmonnäväska

igår när ingenting hände så var jag ju faktiskt på secondhandrunda och kom riktigt billigt undan (10 pengar). det enda som jag hittade var denna lilla sak: en svart skinnväska (remmen är tyvärr i syntet) med portmonnäknäppning. den blir finfin till mina kajsa anka-skor. jag måste bara putsa upp den med skokräm först!


trötter

idag är jag så trött, så trött. efter lunch kröp jag ihop under täcket och sov bort hela eftermiddagen. vaknade lagom till att gå ner och köra body pump 16.30. det var sjukt jobbigt! jag märker att det är ett tag sen jag var flitig med träningen...

efter träning, dusch och mat känns det fortfarande som att hjärnan går på tomgång - det händer ingenting runt mig idag. men jag är övertygad om att jag behövde sova och jag kommer nog att somna gott ikväll ändå. jag är bra på att jobba hårt och jag är bra på att vila när det behövs. och man blir rätt trött av att hantera andras ångest hela tiden när man jobbar. så det så.


syns inte, finns inte

 

dagens bästa: mitt "lock" till diskhon. inte nog med att jag slipper se eländet - jag får mer arbetsyta i min lilla kokvrå också! :-)

smörgåsbord

jag kom att tänka på en sak i lördags när jag var på vasastafetten.

såna stor sportarrangemang är ju rena rama smörgåsbordet för en singeltjej som mig! det fanns mycket fint att titta på där! :-) mycket fint...

frånvaro

om någon skulle råka sakna mig idag så är jag instängd i ett hus med halvgalna busungar i åldern 11-17 hela dagen och halva natten. jobbar alltså.

men imorgon är jag ledig och det ska bli hur skönt som helst att få vakna i sin egen säng. och bäst av allt är att jag ska gå och träna för första gången på snart en vecka!  lite jobbigt är det ju att jag måste laga min egen mat... haha. är man bortskämd med fri mat på jobbet så är man!



godmorgon!

ojoj, vad jag har sovit skönt! efter att ha sovit alldeles för lite alldeles för ofta så tog jag igen ordentligt med sömn i natt. jag gick i säng vid 21 och somnade bums. vaknade vid 4 och tyckte att det var morgon - jag hade ju sovit 7 timmar! men det finns inte så mycket att göra klockan 4 en söndagsmorgon i borlänge så jag sov i 4 timmar till.

nu har jag promenerat, ätit frukost och läst bloggar. innan jag börjar jobba tänker jag att jag ska köpa cykellysen. sist jag cyklade hem från jobbet mitt i natten var jag riktigt rädd att nån skulle köra på mig i mörkret. jag vet att jag har cykellysen nånstans men jag tror att dom hamnade på ett "smart ställe" när jag flyttade, dvs jag har ingen aning om var dom är! :-)

 
det är såna här lampor jag har nånstans... dom är från clas ohlson och bilden med!

hemma igen

det där var kul! jag vill absolut springa nåt liknande igen!

        

tyvärr kände jag att jag hade en hel del kraft kvar när jag kom i mål på min sträcka... jag hade ju förberett mig på en riktigt tuff sträcka med mycket uppför och dåligt underlag. dåligt underlag var det gott om - rötter, stenar, hala träspångar och djupa gyttjehål. bitvis var det bara en smal stig att kuta på och det var omöjligt att komma förbi dom som låg före i spåret.

hursomhelst så började jag försiktigt och tog det rätt lugnt, jag väntade ju på att den tunga myrlöpningen uppför skulle börja. men den kom aldrig. visst var det motlut emellanåt men jag tycker att beskrivningen av sträckan var mycket överdriven.

en av mina kollegor däremot trampade snett och pajade sitt knä. han lyckades ändå kämpa sig in i mål, haltandes. men det innebär att han inte kan gå till jobbet imorgon så jag får hoppa in extra mellan 12 och 23.30. det känns helt ok även om jag ska jobba både måndag, onsdag och lördag-söndag denna vecka.


i fädrens spår...

x1pnwjjkhj3o_wwm2shjmi1tdw5ua0ad5yqhgjj8qvswtvbo6j0dtiauynb38c7obgn0sdig38ivsqk-ulm0sssrdwvj3y5sxc2b0nybatwpyasjo3kyd64rdmb_s0ilzqmefcumedzfpe.jpg



nu sticker jag till sälen! nervös? nej, men pirrig, absolut!

i fint sällskap ska man få springa också minsann.

rapport avlägges imorgon ;-)

pip pip

en sak som jag inte avslöjat om min semester är att jag träffade en trevlig kille när vi var i karlshamn...

han och jag hade så otroligt roligt ihop, vi hade samma humor och skrattade massor. jag hade nästan glömt att det kunde vara så kul!

hursomhelst så brydde jag mig inte om att ta hans telefonnummer eller nånting sånt eftersom jag utgick ifrån att vi inte skulle ha mer med varann att göra. fast jag blev ändå glad när han frågade efter mitt nummer och när vi skildes åt så sa han faktiskt att vi skulle höras. min erfarenhet är dock att det bara är en fras man säger utan att det nånsin blir så! :-)
när det hade gått två dagar och jag hade åkt hem till dalarna igen så började jag vara lite irriterad på mig själv för att jag inte hade hans nummer. jag menar, killar man har så kul ihop med och som har ett "tilltalande yttre" växer ju inte på träd!

sååå jag blev jätteförvånad när det pep till i mobilen och jag hade fått ett sms av den här killen! hihi. efter den kvällens utbytande av sisådär 20 sms så har vi skickat sms till varandra lite då och då. så har det varit ända till igår när han ringde!!! jag blev jätteförvånad. och glad förstås! nu är inte jag någon telefonpratare, särskilt inte med personer jag inte känner så väl, så det hade kunnat bli ett tyst och pressat samtal. men vi pratade om lite av varje i mer än en halvtimme och det kändes jättebra! men jag har lite svårt att förstå hans sydliga dialekt ibland... ;-) 

ja, det vara bara det jag skulle berätta just nu. nu måste jag äta frukost och göra mig klar för ett dygn på jobbet! 

catch of the day

 

ett par jeans för en 30-lapp på röda korset!
dom är varken höga eller låga i midjan och raka i benen, nåja, lite bootcut är det allt. kort sagt ett par jeans i klassisk modell och klassisk mellanblå färg. märket är jag inte bekant med men känner igen namnet,
denim birds.

klargörande

alltså det här med kommentarer på bloggar. förr (för inte mer än ett år sen) så var det enkelt. man kommenterade ett inlägg  i någons blogg och fick svar på kommentaren under samma inlägg. det gillade jag. nu är det endel som fortfarande gör på det "gamla" sättet och en del svarar på mina kommentarer här i min blogg. det blir jag lite virrig av förr jag kommer inte alltid ihåg vad och var jag har kommenterat.

och eftersom det här är min blogg så väljer jag att göra på det "gamla" sättet. så om någon kommenterar mina inlägg så svarar jag under samma inlägg. capice?

men andra får självklart göra som dom vill!

seg natt med mardrömmar

i natt kom jag hem från jobbet vid kvart över 12 ungefär. efter att ha duschat och donat på lite så gick jag i säng vid 1-tiden. man kan tycka att jag borde ha somnat som en stock efter att ha jobbat sen klockan 8, första dan efter semestern, men icke. när klockan var halv tre var jag fortfarande klarvaken.

när jag väl somnade så drömde jag en massa konstigheter. som tur är minns jag inte allt! det började helt ok med att jag och pappa skulle äta glass - sen spårade det ur. jag vaknade med panik och gråten i halsen. mardrömmar som innehöll piercingar som infekterats och annat läskigt. jag vill inte ens försöka komma ihåg det men om det hade varit sant så hade mitt ansikte varit förstört till oigenkännlighet. det första jag gjorde var att känna på mitt ansikte för att vara säker på att det var en dröm. usch.  

bra känsla

första arbetspasset efter semestern. och det kändes. hu, vad ringrostig jag var till en början. men som tur är släppte det snabbt och innan lunch var det som att jag aldrig ens haft semester!

nu när jag har varit bland "normala" och friska människor så hade jag nog förträngt hur sjuka (psykiskt) och behövande ungdomarna på jobbet är. jag känner med dom och vill göra allt jag kan för att dom ska må bättre. med det i huvudet ska jag cykla iväg till vårt veckomöte! jag tycker så himla bra om mitt jobb och mina kollegor så det väger nästan upp allt jag gnällt om den senaste veckan!

en wxtra bonus är att solen lyser efter 4 dagars regn!

back to work

sådärja. då var det färdigsemestrat. känns lite både och faktiskt. det kan iofs bero på att jag kanppt sovit nåt i natt. för det första så var det inte så lätt att gå i säng tidigare (har varit uppe alldeles för länge sista veckan), sen kunde jag inte somna för det blåste och regnade som tusan, vinden riktigt visslade i fönstrena. och när jag väl somnade vaknade jag och var kissnödig - twice. inte kul att stiga upp tidigt. under semestern har jag bara klivit upp före 7 om jag skulle med ett tåg till nåt kul!

med det här vädret känns det som att hösten verkligen är här. är det lika illa hos er?

38 minuter i motvind

i rena skräcken sprang jag ändå snabbare idag! trots snålblåst och regn. sista två kilometrarna hade jag dock syra i låren och spyan i halsen (som en viss body combat instruktör brukar säga!)

passade på att gå på yoga på kvällen för att sträcka ut mina små ben ordentligt. och sen var jag såpass lugn och fokuserad att jag rensade och sorterade all tråkig post som kommit under semestern. yey! vad bra jag är!

oh shit!

jo alltså, jag ska ju springa vasastaffeten nu på lördag. efter lite testrundor för att känna på konditionen och benen har jag tänkt att det är luuugnt! men efter ett telefonsamtal från en av mina medlöpare så tänker jag majj gadd ajm gånna daj. och varför denna förändring? jo, jag har bytt sträcka. (varför är jag så snäll för?)

från denna:
 7) Oxberg - Gopshus 4,8 kmLätt kuperad terräng i Vasaloppsleden till Gopshusberget.
 
till denna:
 4) Tennäng - Risberg 6,3 kmTuff myrlöpning uppför. Avslutas med fin teräng i fäbodmiljö.


alltså: TUFF. MYRLÖPNING.UPPFÖR. det är bäst att fäbodarna är jämmerligt fina, om jag ser dom för alla stjärnor som lär dansa framför mina ögon...

jag måste ut och springa. NU!


intet nytt under regnmolnen

morgonpromenaden tog sin tid idag med då jag inte kunde lämna bärhinken hemma. men nu tror jag att det får räcka, jag har inte mer plats i frysen! hallon är ändå dom allra godaste bären. undrar om det är därför dom är så svåråtkomliga. idag har jag tampats med både tistlar, brännässlor och sniglar. och sniglarna är det som är värst enligt mig. vill bara kräkas när jag ser en. uäck!

detta är min sista lediga dag för den här gången, imorgon börjar jag jobba igen. det känns faktsikt kul! jag ska jobba i två veckor sen åker jag upp till min gamla hemstad en vecka. det ska bli helt underbart! jag och min mamma är väääldigt tajta och pratar i telefon mest varje dag. den längsta tid som gått utan att vi träffats är 2 månader. nu har det snart gått 3 månader sen sist. MAMMA! :-) 

nu ska jag ta och se om jag kan laga min klocka eller om jag måste lämna in den nånstans. den åkte nämligen i golvet i början på semestern... sen ska jag ta en sväng till bibblan.


nya bud i mellerud

nu är det dags att släppa sargen och komma in i matchen! jag är inte särskilt förtjust i folk som gnäller och klagar utan att försöka komma till rätta med problemen - det gäller även mig själv. så jag har gjort en liten "åtgärdsplan" för den närmaste framtiden:  

+ gå en kurs, antingen på högskola eller en kvällskurs av ngt slag
+ skaffa ett litet extraknäck
+ regga mig på, och detta skäms jag för fast det egentligen inte är så pinigt, dejting/kontaktsajt av något slag

och det kanske viktigaste av allt

+ erkänna för andra och, framförallt, för mig själv att jag inte är nöjd med mitt liv just nu

sådärja. let the game begin!

snurrigt

jag är helt yr. det känns som att jag håller på att dras omkull så jag håller i mig i tangentbordet och hoppas på det bästa.

oväntat

neh, det är väl klart att skorna inte fanns kvar i min storlek. jag hade inte väntat mig det heller. det fanns minst 12 par i storlek 40 men inte ett enda i 39. det var väl inte meningen då. så jag köpte lite blockljus på rean på åhlens istället! passade på eftersom jag brukar tycka att dom är alldeles för dyra i vanliga fall! (lite ironiskt att doftljuset doftar romantik då det är något som inte finns i mitt liv just nu)



tror att jag ska koka mig en stor kopp varm choklad. jag brukar göra den med lättmjölk, kakao och fruktsocker. blir supersmarrigt. men man vill ju gärna ha något kolhydratbaserat till... ska försöka låta bli. det enda jag har hemma är riskakor. hur ligger dom till GI-mässigt? någon som vet?

repris av gårdagen

jag började likadant som igår - med att plocka 2 liter hallon och äta en sjukt sen och överdådig frukost! eftersom jag faktiskt tog mig för att städa igår så är det riktigt hemtrevligt här på mina 37 kvadratmeter. när théet är uppdrucket tror jag att jag ska cykla till kupolen och kolla om wedins har kvar ett par skor jag har kikat på ett tag...

jag hoppas att humöret håller sig bättre idag...

mulet humör

imorse var jag på riktigt bra humör. under dagen har humöret blivit sämre. nu är jag ledsen.

jag orkar inte med alla andras sjuka j**la lycka. förlåt. kan det stämma att dom har det roligt och utvecklande på jobbet? är alla killar/tjejer dom träffar underbara och fantastiska? har dom många omtänksamma och kärleksfulla vänner?

skulle det vara så att allt som sägs verkligen stämmer så har ju jag dragit världens största nitlott. på alla områden.

japp. jag är bitter, deppig och ensam ikväll. och det tänker jag fortsätta med tills jag går i säng (om typ 15 minuter).

(OBS! delar av ovanstående kan vara PMS-relaterat)

husmorstips

OM man har råkat måla med permanent spritpenna på sin spis så går det att ta bort med helt vanlig svinto.



(www.gipeco.se)

dagens fötter

det var längesen den här kategorin fick något inlägg. men här är ett av mina shoppingfynd från huvudstaden - fleecefodrade hemmagosisar. betalade en guldpeng för dom på cubus flyttrea. där köpte jag även två par skinnhandskar och en lila virkad sjal, även dom för tio kronor styck.


lördagsnöje

på panduro hade dom tokrea på en massa skojiga grejer och jag fastnade för ullgarn i finfina höstfärger! ordinariepris var 39:50/nystan men nu kostade dom 11:50/nystan. hehe. jag skulle kunna vara med bland the coupon ladies på the martha stewart show :-)



innan jag får ge mig på dom med virknålen ska jag ta mig i kragen och städa upp här hemma. jag tänker hela tiden att jag ska göra det men det blir liksom aldrig av...

kli i fingrarna

idag är en sån dag då jag känner mig kreativ och vill skapa saker! det kan bero på det grå vädret med regnskurar mest hela tiden. regnväder brukar väcka min skaparlust!

dessvärre har jag inte något att skapa av... garnet till min virkning har tagit slut så jag måste köpa mer, men garnaffären har såklart lördagsstängt :-(

jag tror att det får bli en tur till panduro för att se om jag kan hitta nåt att pilla med!


fördröjd morgon

det började med att jag somnade om och inte vaknade förrän kvart över nio. sen hade jag med mig en hink på min morgonpromenad. vilket resulterade i följande:

 

två liter härliga hallon! :-)

nu ska jag iaf ta mig en ordentlig försenad frukost! det blir gröt, stekt ägg, thé, riskakor med rökt kalkon och, förstås, en smoothie med färska hallon!

...

jag hade tänkt skriva ett inlägg om vad jag pysslat med i sthlm och lite annat som hänt under semestern men så började jag läsa millas blogg. jag var tvungen att läsa hela alltet - från början till idag.
vilken tjej!
inte bara det att hon kämpar på utan att hon på ett mycket bra sätt skriver om och beskriver den situation som så många unga människor upplever idag. sådant som många vuxna och yrkesverksamma verkligen borde få upp ögonen för och ta på allvar!

och därmed basta.

putsning

jag har återvänt från storstaden. och det första jag gjorde var att dra på mig löparskorna och ge mig ut på 8-kilometersrundan. jag lyckades putsa bort en minut från förra vändan så idag tog det "bara" 39 minuter. efter att ha gått och gått och gått (sådär som det ju blir när man "shoppingturistar") runt i ett stockholm som dessutom har haft sommarens högsta temperaturer så kände jag mig förvånansvärt piggelin! :-) iofs hade jag ju suttit och myst på tåget med en påse naturgodis och situation sthlm... 

hursomhelst så bör jag ta itu med att röja upp lägenheten litegrann nu. annars kommer jag bara att vilja åka bort igen!  


RSS 2.0