inte så muntert

under julen har jag fått en överdos av bröllop, bäbisar och bostadsköp. är det bara mitt liv som står stilla? kommer jag att dö ensam i en andrahandsetta? jag bara undrar. för just nu känns det verkligen så. åsså nyårsångest som ett körsbär på toppen av äckelstressbakelsen.

jag har inget emot att alla i min omgivning är fruktansvärt lyckliga (utom kanske farmor då som ligger på lassa). tvärtom jag är väldigt glad för deras skull. men mitt eget tillstånd ter sig liksom extra ynkligt när jag jämför med andra.

jag tror på nåt vis att livet ska gå lika sakta framåt för andra som det gör för mig. men icke. farmor har blivit gammal. och hon kommer inte alls att leva i evigheters evigheter. likaså mamma och pappa. pappa är pensionär! jag menar, när mina föräldrar går i pension så borde väl jag leva ett i allra högsta grad vuxet liv med familjebildande och sånt? som alla andra i min ålder verkar göra.

jag hade tänkt att skriva ett tänkvärt och klokt inlägg om detta men det enda som kommer ut är obehag och det vill jag inte föra över till nån annan. så f'låt. det kanske blir ett bra inlägg senare.

dagens sötaste

 

strumpor från lindex. som jag har funderat på att köpa hela hösten. för 19:50/par slog jag till! fick även tag på en tröja på gina tricot som jag nästan köpte så sent som förra veckan!

men inga bra träningsskor... :-(

dagsplan

jag ska genast göra mig iordning och cykla iväg till kupolen för att spana efter några saker som jag hoppas ska vara på rean... och det viktigaste är egentligen att leta nya träningsskor. men jag vet att det brukar ta flera månader innan jag hittar några som duger.

sen ska jag handla mat också. och förhoppningsvis laga lite riktig mat så jag får igång bättre matvanor igen.

det kommer att bli en tur till bibblan och träning.

sen har jag flera saker jag tänker blogga om. jag vet bara inte vad som kommer att komma ut först. tankarna slåss och trängs så mycket därinne så ingen kommer ut utan alla fastnar i dörren, typ.

nu tandborstning med min nya vän!

 

julklapp från min telepatiska mamma!
jag hade inte sagt att jag önskade mig en eltandborste för jag trodde att hon bara skulle tycka att det var dumt och onödigt åsså hade hon gått och skaffat mig en!
mamma vet bäst!




uppdrag JUL slutfört

jag är på plats hemma i borlänge igen och kan stilla min internet-abstinens. mor och fars flyttning medförde byte av internetleverantör och det betydde (som vanligt) att internet inte funkade så bra... typ inte alls. jag har redan hunnit äta middag framför tv:n och hann precis se slutet på kajsa kavat och som alltid när jag ser filmatiseringar av astrid lindgrens böcker sprutade tårarna så det plaskade i ärtsoppan!

min dag på arlanda (över 4 timmars väntetid) blev hur bra som helst för det visade sig att min kära vän F och hennes dundersöta dotter också skulle tillbringa eftermiddagen på arlanda. så vi hade en riktigtriktigt mysig stund då vi hann uppdatera oss om vad som hänt dom senaste 3 åren. och äta sushi. och fika på waynes.

nu blir det heavy internetsurfande från min sida! :-)


 



bra bio

åh! vad den var bra, australia alltså! det är en film som har allt. den var vacker att se på och musiken var bra, handlingen flöt på hela tiden och det fanns varken tomma "transportsträckor" eller luckor som man måste fylla i själv. jag rekommenderar verkligen den här filmen! jag somnar ju nästan alltid när jag ser på film (ja, även på bio...) men jag gäspade inte ens under dessa tre timmar. fantastiskt!

 

(www.awardsdaily.com)


julreflektioner

den här julen är alltigenom konstig. vi firar på ett ställe där mamma och pappa bara bott i en vecka och min älskade lilla farmor har haft vinterkräksjuka och orkar inte komma och hälsa på (hon bor ca 40 mil bort). jag har aldrig firat en enda jul utan min farmor förrän nu. det känns tråkigt och ledsamt. både för att vi inte får ses och för att jag tvingas inse att hon faktiskt är gammal och inte kommer att leva för alltid... :-( 

idag har jag och syrran bakat pepparkakor. sen skulle jag träffa en vän på stan och fika, vilket var väldigt trevligt. sen sprang jag på en vän som under några år var min allra närmaste och bästa vän! hon skulle leda ett aerobicspass ikväll så jag ska snart hiva mig iväg och träna jag!

bara lite middag först.

jag väntar å väntar å väntar...

kroppsligen är jag här i min lägenhet men i huvudet är jag redan hemma hos mamma och pappa. åh vad tiden går sakta när man väntar!

vi hade iaf en bra helg på jobbet med glada och förväntansfulla ungar på lilla julafton. ingen kände igen tomten heller! vad härligt det är att se barn i alla åldrar bli helt pirriga när en tomte kommer gående med lykta i handen! ihhh! 

  

radioskugga eller nåt

dåså gott folk! i´m off. eller snart iaf. ok, om några dagar då.

jag ska snart påbörja kvällsproceduren, läsa lite och försöka somna i tid. jag ska jobba hela helgen och sen på måndag hinner jag bara hem och fixa det sista innan tåget går! tjoho!

hoppas att helgen blir bra för alla oavsett om ni är lediga eller jobbar!

ond cirkel

jag har ingen lust eller inspiration till att laga bra mat just nu. och ju sämre jag äter ju mer sugen på skräp ( = kakor, glass, mackor) blir jag. hur ska jag komma ur detta? det komme rju inte att gå före jul iaf! förhoppningsvis blir det överdosering under julledigheten så jag bara vill äta linser och tonfisk när jag kommer tillbaka. vore ju kul att komma i samma snygga form som jag var förra vårvintern. men jag har faktiskt inte tid/lust att promenera flera timmar om dagen och då får jag väl skylla mig själv.

sweet smell of ajax

 

kommentarer är överflödiga! jag njuter!


testtajm

jag har gjort ett test. gör det du med!

 

(www.aspera.nu)

städa, städa varje fredag...

fast det är ju inte sant. jag städar långt ifrån varje fredag. men idag ska det tamejrackarn storstädas.
jag ska: 

- dammtorka,
- plocka undan all bråte som ligger utspridd överallt,
- frenetiskt skrubba duschkabinen och allt annat i badrummet,
- dammsuga och
- torka golven

men jag tror att detta får ske efter att jag varit på lunchträning. kanske hinner jag börja så smått med dammtrasan. men först av allt: kaffe!

yumyum

på mitt gym finns det en kille. en kille med sååå infernaliskt snygg kropp. han är precis lagom vältränad och jag tror att det är hans perfekta proportioner som tilltalar mig. jag skulle gärna vilja klämma och känna lite på honom. ja, de skulle jag vilja.

bara en miss

jag tog mig i kragen och med livet som insats tog jag mig både till och från ica maxi utan att trilla i nån vattenpöl och skämma ut mig. jag är allt bra duktig ändå.

fast jag glömde köpa axas grynblandning till morgongröten :-(

snälla tomten...

vad jag önskar att jag hade en bil just nu! då skulle jag bara dra på mig skorna, skutta in i bilen och brumma ner på ica maxi och slutföra julhandlandet. men som det är nu så känns det som ett megaprojekt. cykelföret är uselt - slask och is och jag lite trötter efter förmiddagens butikstraskande. kanske får jag göra klart allt här hemma idag åsså tar jag ica maxi imorgon?

 

( för ordingens skull: http://www.gnetagalten.se/images/00007/0/allt-i-bil-väg-kontant-betalning-1.jpg)


rivstart

idag vaknade jag klockan 9 av att jag fick ett sms av min kollega. hon undrade om vi kunde hjälpas åt att handla julklapparna till ungdomarna på jobbet. egentligen skulle dom som jobbade igår ha gjort det men det hade varit fullständigt kaos. så det var bara att käka frukost och sticka iväg. vi hade, som tur var, rätt klart för oss vad vi skulle handla så det gick bra. och vi varvade med att kika på saker till oss själva! haha! det var riktigt trevligt att traska runt i julstressen och känna att jag själv är, i princip, färdig.



snacksande framför tv:n

som bekant så måste jag ju alltid ha nått att tugga på när anna skipper drar igång. men det finns ett tillprogram som kräfva tilltugg, leila bakar. och då duger det inte med en morot. nej då ska det vara kaka. så nu ska jag titta på leila och knapra i mig två av mina födelsedagskakor som faktiskt råkar vara bakade efter leilas recept!

(bara för det går det inte komma fram till den websidan just nu... jag försöker sen igen!)


done, done and done

jag är färdig med klapparna! så när som på lite färskvaror som ska inhandlas imorgon eller på fredag. det känns flott att kunna ta det lugnt och jag är fortfarande så glad att denna onsdag innebar ledighet istället för arbete.

jag har plockat fram resväskan och ska börja ta fram dom kläder jag ska ha med mig. oftast packar jag ner för mycket. men jag vågar inte låta bli - tänk om jag inte skulle känna för att ha just den enda koftan jag packat? jag måste ha ett alternativ med mig också. sen är det ju alltid svårast med skorna. jag behöver mina vinterkängor att ha när jag går på promenad. men dom är ju inget man har på sig på stan direkt så jag behöver ett par till, tex. ett par stövlar. skulle det sen vara så att jag skulle hamna på partaj så behövs ännu ett par, gärna med klackar. så det lär bli till att försöka pressa ner både stövlar och skoletter i resväskan och klumpiga kängorna får vara på fötterna. jag tar nog min tjocka vinterjacka på mig men måste packa med en skaljacka att promenera i. som tur är har jag iaf både träningsskor och plyschbyxor stationerade hos föräldrarna! :-)

nu blir det lite middag: kycklingfilé och cole slaw!

en lista

jag läste en lista hos lina och tänkte att den kan jag ju roa mig med för att få igång hjärnan!

Stänger du av mobilen när du sover?
nix. jag gjorde det en gång och då ringde inte larmet på morgonen...
Vem såg dig senast naken? jadu, det var nog jag själv det.
Hur såg du ut på högstadiet? jag var arg och svart runt ögonen, axl rose var stilikonen!
Hur kommer du se ut om tjugo år? antagligen som nu fast lite rynkigare, jag har sett rätt lika ut sen jag gick på mellanstadiet.
Hur var du på dagis? en rättvis, fantasifull och bestämd dagisfröken, som barn var jag hemma med mamma och storasyster.
Hur är du att ha som arbetskamrat? ordningsam, skojfrisk och seriös på samma gång, bra komihåg.
Biter du på naglarna? nej.
Har du något handikapp? nej.
Är du rädd för att få hängbröst? ingen risk, det finns inget som kan hänga!
Tror du att gud är en man eller en kvinna? tror inte att gud är en person överhuvudtaget.
Svär du? sällan. när det händer är jag riktigt, riktigt arg.
Är du trevlig mot jehovas vittnen? jag undviker dom. så jag är nog otrevlig då?
Hur homo är du på en skala 1-10? homovänlig är jag absolut men gillar män.
Tror du på utomjordningar? inte ett skvatt.
Om du var tvungen att välja en maträtt som du måste äta varje dag livet ut? det måste ju bli min morgngröt, den äter jag ju redan varje dag!
Vad finns alltid i ditt skafferi? salt, kaffe och thépåsar.  
Vilken mat är den största missen att bjuda dig på? svamp och mat som innehåller svamp. jag får kväljningar.
Ljuger du? nääää...???... inte skulle väl jag. det besvarar nog frågan...  
Har du kysst en polis? japp (gjort annat också).
Är du rädd för securitasvakter? nej, dom kan ju rädda mig om nån är dum.
Har du någonting att dölja? absolut.
Vad har du på din nyckelknippa? nycklar och ett nyckelband från NIKE
Är du / har du varit gift? nix.
Skulle gå upp klockan tre på natten en arbetsdag för att hämta din partner från krogen fast det går nattbussar? inte en chans.
Kan du laga cyklar? litegrann kan jag allt.
Kan du fixa med bilar? nej.
Brukar du köra om? bara på motorväg och när det är typ traktorer som puttrar på i vägkanten.
Kan du baka bröd? ja, absolut.
Vet du hur man frostar av en frys? oja.

the unsinkable

jag tror nästan att jag måste kika på titanic som går på tv3 nu. det är superlängesen jag såg den. jag minns att när vi skulle se den på bio så var det utsålt och vi gick på starship troopers istället! inte riktigt samma sak...



(bilden hittade google hos www.garemaritime.com)


väntan är över

dom ringde och meddelade att en annan fått jobbet. puh! då slapp jag göra en för- och nackdelslista. jag tror att jag ska satsa lite mer på det jag håller på med just nu. och hoppas att det bara var en tillfällig svacka som gjorde att jag impulssökte nytt jobb. oh well. det var ju kul och lärorikt med en anställningsintervju!

och den där mp3-spelaren får jag fortfarande ingen ordning på så om nån vill posta en installationscd för creative zen 8GB så vore jag glad över ett lån! kan man hyra den nånstans månntro? :-)

en sån dag!

herregud vad kul vi hade på jobbet igår! det var en så helt underbart rolig dag. höjdpunkten var nog på kvällen när vi gick ut och åkte pulka/tefat i en dödsföraktande brant backe. jag skrattade och skrek omvartannat! och ungarna med. men jag tror jag måst kolla runt efter ett par bättre kängor/stövlar för det är ju sååå drygt att få in snö runt fotlederna hela tiden. jag belv även dragen i pulka av en liten gosse. jag tror inte jag har fått pulkaskjuts sen jag hade en ensiffrig ålder... jaja. roligt var det iaf, det var nästan så jag inte ville gå in när det blev dags för kvällsfika!

nu har jag 4 lediga dagar framför mig. trodde först att jag skulle jobba på onsdag men det visade sig att jag är ledig. och jag lovar att det behövs för jag har inte fått ordning på allt inför julresan ännu! skönt att slippa stressa.

en sak till bara. dom ringde från jobbet jag har sökt. men jag stod inne på bibblan med ungdomarna runtomkring mig så jag kunde inte prata då. dom ska ringa idag. jag vet inte vad jag vill. alls.

hope for the best...

idag har jag spenderat åtskilliga timmar letandes efter downloads av drivrutiner till min nya mp3. nu har jag hittat, laddat ner men jag vågar inte försöka mig på att öppna eländet. filerna heter: blablabla.rar, vilket gör mig lite förbryllad. har fått för mig att man måste packa upp dessa filer på nåt särskilt vis... åh, vad jag önskar att jag kunde mer om datorer och hade en snabbare och bättre dator förstås!

jaja, wish me luck! och hör gärna av dig om du vet nåt som kan hjälpa mig i min kamp!

dagens bedrift

virkandet är avslutat! men fy bubblan vad det är trist att fästa trådar! blä! jag hoppas verkligen att dom kommer att passa mottagarnas händer annars blir det trist.

julkorten är klara och nu ska jag läsa lite innan det är dags att träna. just det ja! jag ska kolla upp mina tåg och flygtider för nästa vecka också.

 

allra käraste syster

imorse såg jag en bild av min syster på en blogg som skrivs av en kille vi båda känner. sen såg jag laleh intervjuas på musikhjälpen på tv och jag slogs av hur lika dom är! och jag och min syster är i vissa vinklar sjukligt lika. konstigt nog tycker jag inte att jag och laleh är det minsta lilla lika! haha!

julprep

jag förbereder julen idag. tillverkar och skriver julkort, avslutar virkade julklappar, ser över vad jag har kvar att köpa och funderar på vad jag behöver packa i min resväska.

 

guldstjärnorna har jag klistrat på alldeles själv!  avancerat eller hur? :-)


men orka!

jag har egentligen en hel del att säga. en rolig episod från jobbet, lite julklappsbubbel, några shoppingfynd och lite annat. men jag orkar inte formulera mig! det får komma när det kommer.

jag tycker iaf att december (och november med för den delen) har gått vanvettigt fort! snart är det jag som åker hem till mamman!

nytt begär

jag är hooked on skip-bo! måste köpa ett eget och ta med hem till jul!

 

(det är mattel som gör skip-bo men bilder av det finns det fler som gör!)


it´s a small world

anställningsintervjun började med att jag under en timme satt och samtalade med två  av cheferna, den nuvarande och den som ska ta över verksamheten efter en liten omorganisation. konstigt nog är jag inte särskilt nervös av mig inför möten av det här slaget, kanske jag saknar nån nervositetsgen eller så har jag bara goda erfarenheter av chefer. timme nummer två innebar att jag fick träffa dom två som jobbar med den aktuella verksamheten idag och dom som kommer att bli deras kollegor efter sammanslagningen, allt som allt 7 personer. men det sjukaste av allt är att den person som blir min närmaste kollega om jag börjar jobba där är - håll i hatten - storebror till killen jag gick på studentbalen med! hur litet får sverige bli?

hur intervjun gick då? jovars, det var intressant och jag tyckte att jag kom med bra svar. kanske hade jag kunnat få fram mer utvecklade och genomtänkta svar på frågan "vad tillför du i arbetsgruppen?"  men jag är nöjd, när allt kommer omkring så har jag ju faktiskt redan ett jobb som jag kan leva med ett tag till.


trött i luvan

nu är jag hemma efter en tvåtimmarsintervju och en utsökt god lunch, vegetarisk julbuffé! men jag är tröttare än trött och måste bara vila en stund på soffan!

ingen vanlig dag

vad är det för dag idag?
är det en vanlig dag?
nej, det är ingen vanlig dag för det är annas födelsedag!
hurra! hurra! hurra!

det är den födelsedagssång som jag och min mor sjunger tillsammans när jag fyller år. jag tror att vi har fått den från lotta på bråkmakargatan...

jag firar med att öppna lite födelsedagspost som kom igår, äta kakor till frukost och åka på anställningsintervju. sen blir det nog en alldeles alldaglig onsdag med träning och grey's

 

(bild från martha stewart. var annars?)


en helt vanlig måndagkväll

när jag drar mitt medlemskort på gymmet så brukar det plinga en liten glad truddelutt. idag hördes en jättekrasch istället. men det var ingen fara (obetald räkning eller liknande brukar kunna framkalla krascher). jag hade bara vunnit en julklapp! haha! vinna? jag? det händer i princip aldrig. jag har redan klämt och känt på paketet så jag vet att det är två muggar. hej jag heter anna och jag är sjukligt nyfiken, hejhej. hursomhelst så ska paketet få tjänstgöra som födelsedagspresylvang, present alltså, eftersom min praktiska och ekonomiska mamma redan påannonserat att det INTE kommer att skickas någon jubileumsgåva till mig i år eftersom jag kommer till henne om två veckor. men det är ju inte mycket till fölsedag om man inte får öppna ett enda paket! eller hur?



nu ska jag ta mig an projektet att renbädda. ja, det är ett projekt när det handlar om en dubbelsäng. i en alkov. en och en halv meter upp i luften.

åsså göra klart bakningen förstås. kanske fundera ut kläder till intervjun på onsdag också.

middagsmat

jag är ingen korvälskare. mest tänker jag bara på alla konstigheter dom kan mala ner i korven. men jag har hittat en underbar liten korv, charolizo, från siljans chark. den har ett köttinnehåll på 97 % vilket är klart godkänt. och smakar smaskens gör den också!

 

-

om den här dagen raderades från universum så skulle jag inte sakna den. jag skulle förmodligen inte ens märka att den var borta!

jag har handlat mat och det blev superdyrt. jag kan inte förstå varför? visst, jag köpte köttfärs som väl kostade kring en 50-lapp och jag handlade lite ingredienser till bakning (läs choklad) men sen var det mesta bara frukt och grönsaker. detta måste ju betyda att frukten är dyr just nu eller nåt sånt. fast dom spanska apelsinerna var sjukt goda så det är nog ändå värt det.

sen har jag kollat efter vinterskor, varit på bibblan (mitt bibliotek lånar ut amelia-tidningar upptäckte jag idag), handlat bananer och bakplåtspapper på lillkonsum. för bananerna var glömda och när jag skulle sätta igång att baka så saknade jag papper till plåtarna. bakar gör jag för att kunna bjuda på lite fika på vårt veckomöte på onsdag eftersom jag råkar fylla år då.

dan före jobbardan

om det nu ändå ska hålla på att snöa vareviga dag så vore det ju flott om det kunde vara några minusgrader så snön låg kvar och inte bara slaskade till vägarna.

jag har sovit uruselt i natt. drömt en massa röriga drömmar, dock ej obehagliga, men röriga. åsså har det varit så varmt, så varmt. så det känns som att jag varit mer vaken än sovande. steg upp strax efter sju och gick ut. före lunch ska jag ta mig till mataffären och sen får jag se vad det blir. känns inte så lockande att ge sig iväg på nån lång cykeltur när det snöar småsmå isbitar i ögonen på en... men jag skulle ha varit förbi en loppis som är en bit bort för ryktet säger att någon har ett bord med massor av pärlor där. hehe.

men nu ska jag ta hand om tvätten.

längtig

jag pratade med min mor i telefon och vi konstaterade att det bara är två veckor kvar innan jag åker upp för att fira jul! yey! hon och pappa håller på att flytta och för att lösa det hela med sängplatser under julen så kommer den besökande farmodern att sova i deras sovrum, pappa i gästrummet och jag och mamma i vardagsrummet och där är det öppen spis! fatta tokmysigt att ligga och kika på brasan när man ska sova. jag längtar som en galning.

när något roligt börjar närma sig så längtar jag alltid så mycket att jag håller på att spricka. jag tror att ju närmare det roliga kommer ju mer längtar jag. det blir liksom mer och mer påtagligt. jag menar, att jag ska hem och fira jul har jag ju vetat sen innan jag flyttade men det är först nu som jag börjat längta på riktigt. är det fler som har det så?

söndagsnöje

att äta julbord innan man tränar var en riktigt bra idé! det kändes som att jag var hur stark som helst! det enda som var lite jobbigt var övningar när man skulle böja ihop sig på mitten, typ marklyft, rodd och situps. uff. 

julbordet var fö helt outstanding. jag saknade ingenting och jag åt alldeles lagom mycket. en nyhet för mig var att ris à la maltan var kryddad med lite kardemumma, smaskens! kul var det också att träffa mina arbetskamraters "respektivar" och förstås att se alla uppklädda istället för jobbarklädda.

men vad ska jag göra resten av kvällen? det är ju slut på ensam mamma söker!!!


underbar logik

jag älskar systembolagets "reklam" för att man inte ska köpa ut alkohol till minderåriga! den med den blonda killen är bra: "om ni inte köper ut till mig kommer jag att stanna i utvecklingen och typ aldrig kunna flytta hemifrån och det är inte roligt för nån av oss" ungefär så säger han. haha! det är så bra argument!

idag är det andra advent och det andra ljuset är tänt

det fortsätter falla blötsnö från himlen och det är så trist att snön bara blir blötare och slaskigare hela tiden. julkänslan infinner sig inte riktigt när det inte är vitt fluff runtomkring mig. jag fattar ju att det till viss del är för att jag kommer norrifrån men det kan inte hjälpas! är det inte snö på jul så känns det bara fel. tur att det är ett par veckor kvar!

film nummer 2

nu har jag även avverkat transamerica. och jag tycker verkligen att den är grymt bra! helt underbar! alla borde se den. vilken skådespelarinsats av felicity huffman. lite kul att hennes rollfigur i filmen heter bree, husfru som husfru liksom...

en del filmer blir jag liksom uppslukad av. men för att det ska hända krävs det ganska mycket. jag ser sällan en hel film utan att snabbspola lite här och där eller göra pauser (för att sova tex!). transamerica gav mig lite av samma känsla som little miss sunshine - fast bättre ändå!

jag är nöjd med dagen och nu ska jag snart krypa i säng och läsa för jag håller ärligt talat på att somna. igen.

go ricki, go ricki

jag har sett den gamla versionen av hairspray, den från 1988 med en trind ricki lake i huvudrollen. jag var tvungen att ta en sovpaus mitt i filemn och nu känns det som att jag har bomull fulla huvet.

mycket underhållande film enligt mig. jag gillar den glada musiken och storyn är riktigt kul men har ändå sin sensmoral.

 

(www.videodetective.com)


innemys

sådärja. nu har jag gjort mitt utomhus för idag (om jag inte bestämmer mig för sushi till middag förstås).

jag har tränat, käkat en delikat lördagslunch bestående av blodpudding med lingonsylt och varit en vända på bibblan. resten av dagen kommer jag att alternera mellan att läsa och kolla på film/tv. det är inte helt otroligt att det blir en liiiten tupplur också. åsså ska jag försöka göra klart mammas julklapp.

imorgon är det julbord med jobbet. tjoho. jag kanske inte ska äta nån middag idag alls...

 

såhär är det väl ergonomiskt att sitta vid datorn? right?


lördagsmorgon

efter en dag på jobbet, en 4-timmarsnatt och 5 km cykling i blötsnö känner jag mig redo för body combat!

hit me!

torsdagsrutin

i vanlig ordning sätter fikasuget in lagom till när anna skipper ska tömma folks kylskåp och skafferier.

triss i mjukt fluff

när jag hittar nåt jag gillar så köper jag flera, som en annan pensionär. jag har 5 bh:ar i samma modell, 3 i en annan, träningslinnen har jag också 5 lika (men olika färger). nu är det fleecetröjor... perfekta på jobbet och underbara under skaljackan. från hm's barnavdelning kommer dom och går loss på hela 98:-/styck. klockrent.



nytillskott

 

två nya vänner till pepparkakefamiljen! fisken för att fiska är min fars allra största intresse och vovven för att den ser ut som en flatcoated retriever!


snurrigt

idag snurrar det så mycket jobbtankar i mitt huvud att jag nästan trillar omkull. det är ju inte på något sätt säkert att jag ens blir erbjuden tjänsten jag ska intervjuas för men i mitt huvud leker jag med den tanken! och som konsekvens därav måste jag mer eller mindre ofrivilligt leka med tanken "vad gör jag om jag blir erbjuden ett nytt jobb?". inte helt obekvämt, men ej heller helt bekvämt. jag har hela tiden sagt till mig själv att jag ska jobba minst ett år på mitt nuvarande jobb, som jag blev himlastormande glad över i mars! eftersom jag började där 1:a april så är det drygt 3 månader kvar tills ett år har gått (redan!) och 3 månader är den uppsägningstid jag har.

jag antar att jag redan imorgon bör berätta för min närmaste chef att jag ska på en anställningsintervju... jag tror inte att han kommer att hurra direkt... menmen. jag kommer att gå dit dels för att ta reda på så mycket som möjligt om tjänsten men också för att öva mig på att gå på anställningsintervju. OM jag sen skulle bli erbjuden tjänsten så måste jag verkligen ta mig en funderare. jag gillar ju att jobba mina ca 10 dygn/månad och vara ledig resten, jag gillar min lön och jag beundrar företaget och stöder deras behandlingstanke. MEN jag vill ha ett jobb med mer administration (typ dokumentering, planering etc), mer samtal och framförallt ett jobb som är närmare det jag tror är mitt drömjobb, familjebehandlare. det svåraste skulle nog vara att börja arbeta kontorstider. blööö.

medan jag funderar äter jag dadlar och längtar efter att sätta tänderna i den nybakta vörtlimpan jag köpte idag. i ett beslutsamt ögonblick (framför spegeln ska tilläggas) bestämde jag mig för att inte äta fler mackor före jul. jo tjena, vad bra det gick. not. brödkryddor av typen vört borde förbjudas!

morgonmys

på morgnarna  börjar jag alltid med en promenad, ca 30 minuter tar min lilla runda. sen blir det grötfrukost i köket medan jag läser metro. när jag inte ska jobba brukar jag sätta på tv4's morgonprogram och starta datorn efter gröten. vid datorn kollar jag mail, facebook och alla fina bloggar samtidigt som jag dricker en stooor mugg thé och äter riskakor! det är en finfin morgon det.

 
idag dricks det chai tea. det enda jag handlade igår på min tripp till falun! det är smaksatt med apelsin och kanel och är tom godare än förväntat!


man tager vad man haver...

och det kan råka vara en konstgjord fikus...




jag antar utmaningen!

från finaste atomflickan kom en utmaning.

Regler:
1. Publicera reglerna på din blogg.
2. Svara på de sex 8-sakerna.
3. Meddela de utmanade på deras bloggar.

8 favoritprogram
1. cityakuten
2. desperate housewives
3. grey's anatomy
4. martha stewart show (jag somnar så skönt till martha's lugna röst!)
5. ugly betty
6. alla möjliga lagamatprogram
7. nikolaj och julie
8. efter 10 (det där på tv4 med malou)

8 saker jag gjorde igår
1. var på apoteket
2. promenerade
3. hämtade ut ett paket
4. tränade
5. åt ärtsoppa med skånsk senap
6. bakade scones
7. skickade sms
8. virkade en vante

8 saker jag ser fram emot
1. kvällens träningspass
2. när träningen är över och jag får gå hem och duscha
3. baka pepparkakor med min älskade syster
4. julbord på söndag
5. min födelsedag (fast den brukar ofta bli ett antiklimax)
6. träffa familjen till jul
7. träffa glada vänner från förr till jul
8. att få se på när familjen öppnar sina julklappar

8 favoritrestauranger
1. balzac
2. broken dreams
3. johanna i parken
4. michelangelo
5. café piazza d'oro
6. hard rock café
7. murasaki
8. mammas kök!

8 saker på min önskelista
1. skidutrustning
2. nya träningsskor
3. mc-kort
4. cellulitfria lår
5. några nya glada vänner
6. tjockare hår
7. dom perfekta svarta stövlarna
8. en ny dator

8 personer jag utmanar
1. solli
2. lina
3. nergårdsemma
4. resten...
5. av platserna...
6. vill jag...
7. ge till er...
8. som läser min blogg i smyg! (och ni får gärna ge er till känna!)

förändringens vindar

för snart 2 veckor sedan höll jag på att säga upp mig från jobbet. jag var helt övertygad om att jag inte skulle vilja jobba kvar för all sprit i småland. så jag knallade ju in till chefen och bad om förflyttning, vilket inte alls var omöjligt. och jag mailade iväg en jobbansökan till grannkommunen. idag ringde en snubbe och ville att jag skulle komma på intervju nästa vecka. shit! jag och tre till har blivit utvalda för intervju. 

det ironiska i det hela är att förra veckan var en guldvecka på jobbet så nu är jag inte alls säker på att jag vill byta jobb. what to do? what to wear?

 

i'm off!

idag åker jag till falun och strosar runt på stan. kanske kan jag hitta nån julklapp till farmodern...

hoppas att det snöar lite mindre i grannstaden.

santa's little helper

idag har jag snott omkring och fixat med lite julklappar. lyckas jag bara komma på nåt bra till farmor så tror jag att jag har mitt på det torra! till mamma och pappa är jag klar, syster kanske ska få nåt mer än det jag har nu, fd sambon ska få nåt litet paket men han är enkel att köpa till så det är bara det eviga frågetecknet kvar - farmor. hon är svår för hon har allt hon behöver och hon uppskattar inte direkt smycken, kläder, hudvård osv. sånt som annars dom flesta damer brukar gilla. jag har faktiskt ingen aning om vad hon ska få. tips mottages tacksamt!

hoppsan!

jag svepte i mig en kopp dufvenkrooks original och nu är jag allt lite på pickalurven, en helt vanlig måndag. så kan det gå. men jag skulle kunna var full till på torsdag om jag kände för det för jag är ledig till på fredag, lix! 

skål!

till mig!

 

bara för att jag är så bra har jag fått en ny mp3-spelare av mig själv! den här har ett minne på 8 gb vilket innebär ca 16 ggr mer än min förra (ja, den gamla är asgammal). så nu kulle det inte sitta fel med en inbjudan till spotify så jag kunde mata in en massa goa låtar i min nya leksak!

måndag igen

hej och hå. det var den jobbarhelgen. bara en långvecka kvar innan det blir lite jullov för min del. det känns bra ända ner i tårna.

igår tillbringade jag ca 7 timmar på tåg och det var helt ok. våra ungdomar har varit riktigt duktiga och fina i helgen. om man jämför dom med "vanliga" ungar så har dom ju varit rätt dryga och jävliga, men för att vara just dom här så har dom flesta varit änglalika! allt är relativt...

efter att barnen hade somnat igår satt vi kvar och babblade rätt länge. jag cyklade inte hemåt förrän klockan hade passerat 01. det var riktigt trevligt och roligt! så trevligt att jag nog råkade säga att jag ska ha fest nästa fredag... :-0
och på söndag ska vi äta julbord med jobbet.

det är bäddat för att bli en bra vecka! jag känner det på mig.

RSS 2.0