dåligt samvete till ingen nytta

jag är hemma och är sjuk fast jag "borde" vara på jobbet. jag vet att dom har apsvårt att få tag i vikarier och det blir ju inte lättare när det är semestertider... jag vet den panik man får när man kommer på morgonen och hör att en av jobbarkompisarna är sjuk och att man kanske måste gå en man kort. när man redan tycker att det är svårt att hinna med att se och höra alla små hjärtevänner...

men för en gångs skull tänkte jag lite klokt (fast jag känner mig som en usel skolkare) och bestämde mig för att vara hemma idag. hade jag haft ett skrivbordsjobb med 8-timmars arbetsdag hade jag inte tvivlat en sekund på att jobba idag.  men när arbetspasset är ca 15 timmar och man måste vara skärpt hela tiden samt kan behöva göra små språngmarscher efter ungar som bestämmer sig för att sticka så lämnar jag walkover. det kan väl vara snällt att inte smitta ner dom som är friska också tänker jag.

min helg tillbringades således sovande. igår var jag vaken 4 timmar, mellan 16 och 20, sedan sov jag till 10.30 imorse med ett litet avbrott för sjukanmälan. nu har jag faktiskt varit vaken ända sen 14.30 och jag har tom varit ut med soporna! det går framåt!

ett litet boktips kan jag också bjuda på innan jag lägger mig och vilar en stund: babbeldrottningen av meg cabot. klockren chicklitt, den kommer att bli en utsökt romantisk komedi. (författaren har även skrivit en prinsessas dagbok)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0