kärt besök

nu är äntligen mina högt älskade föräldrar här! jag ska umgås med dom tills jag går sönder. typ. imorgon har vi tänkt åka till sundborn.



äta bör man...

 

dagens helt oavancerade mat blir en sallad innehållandes: sallad (!), pärltomater, fetaost, rökt kalkon och soltorkade tomater.

i eftermiddags när jag låg på soffan och sov så drömde jag så otroligt hemskt. jag drömde att jag hade blivit av med nycklarna, mobilen och min plånbok. själva drömmen är kanske inte så otäck men den stress- och oroskänsla jag vaknade var banne mig inte att leka med. jag var tvungen att gå upp och kolla så att jag hade grejerna kvar! jag antar att drömmen kom för att jag är så uppstressad och olustfylld inför att jobba i helgen. det känns riktigt, riktigt olustigt att gå till ett jobb där det är kaos och samtidigt veta att man, för sitt eget bästa, borde vara nerbäddad i sängen...

mer sjuk

det bränner i näsan och halsen gör ont. och jag har verkligen inte ork eller lust att vara sjuk. men jag har bestämt mig för att försöka jobba helgen ändå eftersom jag är ledig i flera dagar efter det.

dagens motion får bli några vändor ner i tvättstugan, dammsugning av lägenheten och en sväng till affären - jag har slut bananer! igår var jag på step up. det var en trist instruktör men ett riktigt kul pass där man hade två stepbrädor var, en rakt fram som vanligt och en i vinkel på högra sidan. jag har kört flera olika typer av dubbelstep förr, tex med en extra bräda som man delar med den som står bredvid (hopplöst om grannen inte är så bra på att komma ihåg koregrafin...) och med brädan mittemot en annan person och dennas bräda! jag gillar dessa varianter då vanlig enkel step up kan bli lite svår att variera. men inget sånt för mig idag inte.... :(

ej för kräsmagade

för nån vecka sedan läste jag ett så gräsligt äckligt recept. jag tror att det möjligen kan ha varit i gratistidningen metro. var jag än må ha läst det så var det vidrigt. jag kommer inte ihåg exakt alla ingredienser men det var en gratäng med nånting i botten (ris kanske?) sen skulle det vara falukorvskivor varvade med lever-f*cking-pastej! jag får kväljningar bara jag tänker på det. hugaligen, som min mormor skulle ha sagt.

surgnäll

jag är typ sjuk. blä. och oinspirerad och vill inte jobba hela helgen. jag vill vara 5 år gammal just nu.

jag vill att mamma ska komma.


testing

 

en sån här mojäng testade jag i helgen! abtronic, haha! det var kul.
jag skrattade som aldrig för när magen såg ut att leva sitt eget liv. helt sjukt roligt såg det ut!

det var min fd sambo som hade med sig denna i weekend-packningen och jag var bara tvungen att testa. om jag ska ge mig på en liten utvärdering så, ja, jag fick lite träningsvärk faktiskt. men jag tycker nog att det känns fuskigt på nått vis. men ett plus att musklerna syntes fint efteråt. grabben körde den kring överarmarna och det mina vänner är nog ett bra krogknep för killar! ;-)

jag överlevde helgen!

ujujuj. nu är det flera dagar sen jag bloggade sist. men det är väl sunt? att man skiter i att blogga när man har besök menar jag?

vi har haft det så trevligt jag och min fd sambo. vi har pratat och skrattat och emellanåt varit tysta tillsammans, sådär som man kan vara med nån man känner riktigt väl. åsså har vi ätit och druckit en massa gott förstås.

vi har bla hunnit höstekipera mannen, kika på stora stöten i falun, äta en brakmiddag på broken dreams, åka upp till ljusdal och vara på heldagspartaj med badtunna och grillning. det känns som att vi har hunnit med massor på bara ett par dagar!

nu ska jag jobba hårt i veckan och nästa måndag kommer äntligen mina älskade föräldrar hit och hälsar på!

ny dag, nya tag

igår var jag helt borta. jag hade fått ca 2 timmars sömn under min jour och det hade hänt en mängd otrevliga saker under hela dagen. när jag kom hem sov jag några timmar. sen lyckades jag masa mig iväg på träning åsså blev det inget mer gjort den dagen!

idag däremot har jag haft en bra dag på jobbet! riktigt bra faktiskt. vi hade planeringsmöte på förmiddagen och sen jobbade jag mellan 12 och 24. hyffsat lång arbetsdag... men bra, som tur var.

nu har fd. sambon anlänt och vi ska nog lägga oss och sova direkt!

...

efter en dag och en natt från helvetet är jag inte ens ett litet knytt. jag är möjligen skuggan av en liten blöt fläck.

ja, alltså det var ett skitpass på jobbet. tack och godnatt.

stuck in the middle

jahapp. jag har fastnat. i ett slags likgiltigt, ingenting-tillstånd.

jag är absolut inte olycklig men jag är definitivt inte lycklig heller. jag är mittemellan - ingenting. som en sån där tisdag i oktober när det egentligen inte händer nånting alls och knappt ens är nåt väder. lika meningslöst känns det mesta, men jag knatar på ändå för det finns saker som kan vara rätt ok trots ingentinget.

jag trivs bra på jobbet trots att det är tungt ibland. jag bor bra, har bra ekonomi och är frisk och stark. jag har roliga saker inplanerade under hösten och vintern, både besök och resor.

jag känner mig som tove janssons lilla knytte:  vad gör man med en snäcka om man ej får visa den? ja, säg det?

 

(http://www.sf.se)

är det så enkelt att jag bara behöver nån att dela ingentinget med?

besegrad

egentligen borde jag inte skriva det här inlägget då 2 av 3 blommor fortfarande inte är omplanterade.

saken är den att jag inte fick ut dom ur sina krukor. jag har aldrig varit med om nåt liknande! dom sitter stenhårt!
jag drog och slet tills jag höll på att ha sönder blomstackarna. och eftersom jag snålade ur och inte köpte nya krukor så kunde jag inte gärna klippa sönder krukorna för att få loss dom... detta kommer att bli en långdragen historia, men jag ger mig inte...

till lunch idag blev det gammaldags svensk husmanskost - stuvad blomkål med stekt bacon. uäck! tänker säkert många men inte jag. jag gillar husmanskost så länge jag slipper fläsklägg med rotmos!

måndag hela dagen

blommorna, blommorna, blommorna. idag SKA det ske. banne mig.
jag ska cykla iväg och köpa jord så fort jag har slagit in en födelsedagspresent som ska postas på samma resa!
det blir inga nya inlägg förrän blommorna har fått ny jord.

höstmiddag

 
dagens middag blev en höstig historia med fina färger!
köttfärs, röd lök, gul lök, vitkål och småtomater är huvudingredienser. ofta när jag lagar mat så blir det som bäst när jag tar det som finns i kylskåpet och bara svänger ihop nåt!

oceaner av tid

jag är ledig idag igen. och imorgon. och jag har knappt några planer alls på vad som ska göras.

kanske kika efter en taklampa... skulle vilja ha nåt lite ljuskroneaktigt tror jag.
å dom dära blommorna som jag ständigt har dåligt samvete för...
sen tror jag att jag ska ta och plocka bort lite sommarkläder, men ballerinaskorna ska få vara kvar ett tag till.

det blir nog mycket läsa, både tidningar och böcker har jag.

vad gör ni en söndag i september?

fråga kolon

alltså: jag öppnade en vinflaska när jag skulle äta middag i all min ensamhet och nu är jag, som vanligt efter nåt glas rött, galet sugen på smågodis.

är det bara jag som upplever detta?

(det värsta är att jag vet att jag slängde upp en liten, liten påse godis högst upp i skafferiet för sisådär 3 veckor sen... jag hade hoppats hinna glömma den innan jag blev sugen)

sweeet...

nu är här nystädat  och jag njuter av the sweet smell of ajax! för mig finns det bara ett skurmedel som duger och det är ajax original. den lukten förknippar jag med nystädat och rent och avkoppling!
kanske är det för att det var det medlet som vi hade till fredagsstädningen när jag gjorde lumpen? efter lunch på fredagar städade vi hela logementet med ajax och sen var vi lediga till på måndagmorgon! underbart! tänk vad dofter kan göra för minnena...

 

(http://www.ajax.se)


här ska städas!

 


vilket väder!

joggingrundan är avklarad. i underbart solsken!

grymt skönt men jag tror det var en av dom sista rundorna för hösten - om jag inte hittar en schysst löpardress som tål vind och vatten förstås.

planer finns för lite städning sen idag. men då måste jag först sticka iväg och köpa lite städprylar som jag saknar...

lördag

jag hade tänkt gå på releasen av nya body combat passet. men jag blev lite morgontrött så jag ville inte träna kl. 10 imorse. istället tog jag min promenix och åt en långsam frukost framför lite morgontv.

jag tror att jag ska inhandla blomjord och större krukor idag. dom stackars garderobsblommor som jag har i lägenheten ser hungriga ut...

 

åsså ska jag kolla lite mer efter en vardagsrumsmatta.

kanske blir det lite träning i eftermiddag. kanskekanskekanske löprunda.

åsså ska jag boka tågbiljetter. en behövs i helgen och två till "novemberlovet". i helgen ska jag faktiskt få oväntat besök av fd. sambon! det blir skoj!

trötter

här går man och lägger sig tidigt för att orka upp och vara pigg, vad händer? jag somnar inte!
igår släckte jag lampan vid 22 och låg fortfarande vaken när klockan var 24. sånt irriterar mig till vansinne. nu är jag så trött att jag instinktivt smorde in mig med nattcréme istället för dagcréme! :-)

jaja, det är väl bara att skärpa till sig och sticka iväg till jobbet.

som nytt

bland dom toppar som fick bada i klorin fanns ett träningslinne från nike. det var liksom inte lika vitt som det var förr + att en nyinköpt svart sportbh hade färgat framsidan lilaflammig... nu är linnet vitt och fint och det fd. svarta broderade märket på bröstet blev snitsigt guldbrunt på köpet! haha, ibland lyckas jag riktigt bra!

 

daily dinner, igen




hemlagade kycklingburgare (jo, ehh, jag provsmakade lite på den första...).

serverade med cole slaw och en halv avokado. yep, jag lastar in protein så det sjunger om det. lämpligt att göra det idag eftersom jag ökade vikter på flera muskelgrupper på body pumpen.

jag är inne i en matlagningsperiod. märks det? ;-) ofta händer detta på hösten och gärna i samband med att jag satsar lite hårdare på att träna. min teori är att kroppen helt enkelt behöver bättre mat på hösten. på sommaren kan jag alternera mellan fil och yoghurt utan att sakna nåt annat men på hösten vill jag ha riktig mat!

sådäringa!

nu är min blogg inplacerad på bloggkartan. i borlänge förstås.

storlekstrassel

precis som jag misstänkte så var båda byxorna från la redoute i fel storlek. dom hade skickat efter dom franska storlekarna som står i plaggen. jag vet att det brukar bli fel storlek för det mesta när jag beställer från det stället så jag år iofs inte förvånad. men jag hade faktiskt tänkt till den här gången och gått upp i storlek, men jag måste ändå byta mot större. så det dröjer minst en till vecka innan jag får glida in på gymmet i nya träningsbrallor :-(

brukar ni lyckas med storlekarna på era postorderköp?

jag tröstade mig med att sova på soffan i drygt en timme oc sen har jag börjat kolla på första säsongen av tusenbröder. jag såg det aldrig när serien gick på tv och när jag såg att det fanns en box så slog jag till. riktigt bra serie verkar det vara!

väntan är över!

nu ska här provas träningsbyxor!
synd bara att träningsvärks-smal-känslan har ersatts av pannkaks-uppsvälld-känsla... 




hittills idag

jag har:

- promenerat och funderat över varför jag känner mig smalare så fort jag har träningsvärk i magen/sidorna
- tvättat (jag gillar att tvätta, det blir rent och luktar gottgott) 
- framgångsrikt klorinblekt ett gammalt påslakan. och jag skickade med några toppar i spadet också.
- gjort cole slaw som ska ätas till hemlagad kycklingburgare framåt kvällen
- gjort pannkakssmet (2 ägg, 2 dl lättmjölk, 1 dl fiberhavregryn och den här gången testar jag att ta 1 dl sojamjöl också)

jag ska:

- steka pannkakorna
- dricka kaffe och läsa
- fortsätta vänta på mitt paket från la redoute
- träna
- gå och lägga mig tidigt

daily dinner

idag hade jag planerat för att laga ugnsrostade grönsaker. men min halva squash hade bestämt sig för att inte vara med mer. inuti var den alldeles slemmig och luktade surt, fast den såg så grön och fin ut på utsidan... så jag fick lite snabbt lägga om planerna och det blev en mixad tomatsoppa med basilika istället. eftersom jag ska träna ikväll så stoppade jag i lie blandade bönor och stekte halloumiost till. smaskens blev det! 



rivjärnets sällskap

i påsen med saker från röda korset låg bland annat dessa ting:



ett slitet och välanvänt läderbälte med fint mönster på,

 

en tiger of sweden collegetröja som nog aldrig varit använd och

 

denna mojäng som storasyster ska få i julklapp! den som kan säga vad det är får min respekt! :-)

hela kalaset gick loss på 52 kronor och då var det även ett gäng tröjor och luvtröjor att ha på jobbet, ett äldre lakan med fina spetsar, lite rostfria bunkar till köket och ett par oanvända klänningar från jc i påsen.

paus

 

 
tänk vad mycket lyxigare det känns när man vispar mjölken till kaffet istället för att bara köra den i micron!

inte nu igen!

jag har gjort det igen! den här gången hände det på röda korset.

för att börja från början så var jag så sugen på cole slaw att jag stannade på konsum på vägen hem från veckomötet och handlade ingredienser. väl hemma upptäckte jag att jag inte har nåt rivjärn här i borlänge (jag äger ett men det ligger i en flyttkartong över 80 mil bort). vad göra? jo jag tänkte att jag cyklar till röda korste och kollar om dom har nåt rivjärn för en tia eller så. och det hade dom också. men dom hade mycket annat med... och dom hade rea, 75 % rabatt. det blir nästan löjligt billigt, mitt rivjärn kostade ju 2,50 liksom!

 

bad yoga

fy, usch och blä vilket dåligt yogapass jag nyss har varit på! det tog verkligen hem jumbopriset. jag tror att jag har tillbringat ca 20 minuter i hunden, 20  minuter sittandes och andas, 10 minuter i krigarpositioner och 10 minuter till plogen, skulderstående och fisken. jag frös hela passet igenom och är alltså otroooligt besviken och otillfredsställd! :-)

jag har ett problem...

jag klarar inte att hålla mig till handlingslistan... idag skulle jag tvärt in på ica och köpa bananer, soja och yoghurt.

och jag kommer hem med följande:
bananer (bra!), kiwi, vindruvor, persikor (dom var så lena och gosiga), vitkål, blomkål, bacon, solrosbröd (när mina smörgåscravings blir för stora ger jag mig en skiva solrosbröd), tomater och lösviktsmüsli.

allt är ju iofs nyttigt (ja, jag räknar bacon som nyttigt också!) men det var inte det som stod på lappen. inte undra på att jag får bonuscheckar från ica stup i ett...


meles meles

en sån här rackare skrämde skiten ur mig när jag cyklade hem i natt! 
 jag var nästan hemma, skulle bara svänga in på gården, när den kom springande i ilfart rakt över vägen typ 3 meter framför min cykel. shit! vad rädd jag blev. stackars kraken verkade helt jagad... å mitt i stan å allt...


(http://sv.wikipedia.org/)



gäsp

lååång sovmorgon

lååång promenad

lååång frukost

snäll och dum

det är vad jag är! :-) jag har ju som sagt jobbat hela helgen och var lycklig som en lärka över att få cykla hem och vara ledig idag!
träffade en kollega för att äta lunch (sushi igen... hehe) på stan och glömde ta med telefonen när jag gick. när jag kom hem hade vår personalansvariga ringt och självklart ville hon att jag skulle komma in och jobba lite extra - idag... jag visste att dom var en man kort i arbetslaget som gick på idag men brydde mig inte då jag inte ville jobba mer. men nu, efter ett par timmars sömn, känns det rätt ok att cykla tillbaka och ta en kväll till. men sen ska jag vara ledig imorgon.

det värsta är att jag missar två olika danskurser som jag hade tänkt gå på ikväll :-(
jag får väl köpa mig en egen danskurs för extrapengarna sen då...

nattinatt

klockan närmar sig 22 och jag ska närma mig sängen. tidiga morgnar kräver tidiga kvällar och när jag ska hinna min morgonprommis innan jobbet måste jag stiga upp klockan 6. jag jobbar i helgen vilket innebär minst 30,5 timmars jobb på två dygn och då är jourtimmarna på natten borträknade... fast då jobbar jag endast fredag nästa vecka. det är både och det här med att jobba dygn och helger men jag tycker mest att det är bra. fast jag förstår inte hur man får det att gå ihop med ett sånt schema när man har barn och familj...


 

(bilden är framgooglad med sökordet, hör och häpna: "säng")

sushi for 1

idag, äntligen, har jag köpt mig min sushi - GI or not!
men visst borde det gå att göra nån variant med annat ris eller nåt helt annat istället för det vita riset? hursomhelst så ska det bli vrålgott! men jag tror jag måste införskaffa nåt litet "sushikit" för det går ju inte doppa ner en hel california roll i den lille fluorkoppen...

 

som dryck till detta severas tjeckiskt öl, primátor. gottigotti.

trevlig överraskning!

i det här inlägget skrev jag ju om tv-serien this life (livet kan börja heter den visst i sverige). döm om min förvåning när jag ser att den går på kanal 9!!! idag är det avsnitt 2 så det kan ju inte vara längesen dom började sända den! haha, vad glad jag blir! nu vet jag precis vad jag ska göra i en timme framåt!

:-)



dags att buzza

med jämna (och långa) mellanrum får jag erbjudanden från buzzador. nu tycker dom att jag ska buzza om nån slags måltidsersättningsbars. det kan jag väl göra tänker jag. en del på jobbet kör med nutrilett och cambridge och allt vad det är så dom är säkert intresserade.
men jag måste säga att jag är lite kluven till själva idén med måltidsersättning i de här formen. det är säkert bra för att få igång en viktminskning som kan leda till motivation till att träna och äta bra. men om man vill ändra sitt ätbeteende till det sundare så är det ju galet att vänja sig vid att äta nåt som ser ut som, och ofta smakar som, godis när det egentligen borde stå en redig middagsportion på bordet... jaja, det iaf så mina tankar snurrar men jag lovar att berätta hur dom där bars:en är !

bloggkartan

hmmm... jag tänkte lägga in min blogg på bloggkartan - då måste den finnas med på knuff - och då måste det pingas via nyligen.se...

vad trött jag blir. vi får se om det funkar...

inga planer alls (nästan)

ibland när jag är ledig och inte har något särskilt som jag måste göra slår det slint i huvudet.
antingen blir jag så rastlös att jag flänger runt som en galning och ändå inte gör nåt vettigt eller så blir jag nästan paralyserad och fastnar i bok/dator/tv.

jag har iaf börjat dagen som jag alltid gör - promenad och grötfrukost. klockan 12 ska jag träna. men före och efter det är det helt fritt! och jag känner inte för nånting egentligen. kanske blir det en sväng på stan eller kupolen men jag har inget behov av att köpa nåt och sist jag kollade i butiker så fanns det inte ens nåt jag var sugen på att prova! jag måste vara sjuk... ;-)

eller så kanske jag skulle korka upp en vinare till lunchen och supa bort en eftermiddag! haha! vore på sätt och vis rätt skoj om man hade nåt vrickat sällskap att göra det med. vilket heeelt osökt får mig att tänka på efterpluggpuben på universitetet i umeå. jag har för mig att dom öppnade kl 15 på fredagarna och så kunde man bli lagom salongsberusad, käka middag ( = tacotallrik, typ), gå hem och somna klockan före 21. det upplägget passar en kvällströttis som mig!

nej, nu ska jag kravla mig ur morgonrocken iaf!

ha en trevlig fredag!

dålig bloggdag

inte blev det nå' bloggat idag int'... jag har helt enkelt ingenting att dela med mig av. kanske kommer tankeverksamheten igång imorgon!

tack å godnatt!

post work

slut i huvudet!

vi hade en bra dag på jobbet igår och natten var lugn. visst var det en hel del konflikter och jag var vaken mellan 3 och 4 i natt. men konflikterna är ju en del i en process och process är bra när man vill förändra saker och ting!

men det är alltid lika vedervärdigt att höra 11-åringar prata om självmord och att ingen skulle sakna dom om dom dog. fy f*n. jag tror jag väntar ännu längre med att skaffa barn.

ole dole doff...

 

jag tror jag börjar med nåt av dom ljusa... det är ju trots allt arbetsdag imorgon!

och jag lyssnar på monebrother och blir är på riktigt gött humör.


väntar på paket

två par nya träningsbrallor är på väg hem till mig! jag provade modellerna på intersport och beställde dom från la redoute för då kunde jag utnyttja deras rabattkod  + att jag blir av med några hundralappar som jag haft innestående där pga returer. haha! jag är en sneaky fox.


   


(http://www.laredoute.se)

lugnet efter stormen

vilket kaos! att börja en måndagmorgon med att höra om det som hänt under helgen... några nyckelord är: poliser, rymning, akuten, glasskärvor. och i detta var ALLA 7 ungdomer mer eller mindre inblandade... uhhh... det är bara att kavla upp ärmarna och visa vilka som bestämmer sa vi i personalen. och efter en hel dags stök, bök, tjat och slagsmål bestämde vi oss för att lasta in barnen och färdigbredda mackor i bussen och åka iväg. som genom ett trollslag blev allt annorlunda! alla ungar var nöjda, lugna och i säng klockan 22 och detta skulle ALDRIG ha hänt om vi varit kvar i huset och nött på varandra. hela dagens dränering på energi vände och jag var pigg och glad som en lärka när jag kom hem vid midnatt!

idag öser regnet ner så jag hoppas på att min beställning från cdon kommer idag!

RSS 2.0